Synoptik markerer 'verdens læsedag'

Den 8. september sætter Synoptik fokus på den store betydning, som evnen til at læse har. Ikke kun for dig som enkeltperson, men også for samfundet og dets udvikling. Det ekstraordinære store fokus sker i anledning af UNESCOs ’verdens læsedag’, som Synoptik markerer for at stille skarpt på problemet, der også er udbredt i Danmark.

- 4 minutters læsetid

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Et skarpt syn er den bedste forudsætning for at lære og leve dit liv

Flere hundrede millioner mennesker har ringe eller ingen færdigheder i at gøre det, som af mange bliver opfattet som en selvfølgelighed: At læse. At kunne kode det, der giver mulighed for at forstå, identificere, fortolke, kommunikere, uddanne sig og i sidste ende få bedre forudsætninger for at begå på arbejdsmarkedet.

I alle hverdagens situationer er et skarpt syn en forudsætning for at deltage på lige fod med andre og indgå i både faglige og sociale sammenhænge. Af den årsag er synet ikke kun vigtigt for dig som enkeltperson. Det er også vigtigt for samfundet og dets generelle udvikling.

Det er et problem, som UNESCO har dedikeret den 8. september til at sætte fokus på. I år er ingen undtagelse. I Synoptik ta’r vi dit syn alvorligt og bakker op om at øge bevidstheden om det udbredte problem.

De hårdest ramte lande for manglende eller begrænset læsefærdighed er i Afrika og Sydasien, men også i Europa og Danmark oplever mange mennesker problemer med at læse. Alt sammen på grund af en forringet evne til at se skarpt. Det har konsekvenser for mange, som har begrænsede vilkår for at gå i skole, få et arbejde og generelt nyde optimal livskvalitet.

LÆS OM ET ALL-INCLUSIVE™ ABONNEMENT

Regelmæssige synsprøver hjælper til at passe på dit syn

Den bedste måde at passe på dit syn og sikre, at dit syn er skarpt og dine øjnes sundhed optimal, er ved at få tjekket dit syn regelmæssigt. På den måde kan du komme eventuelle synsudfordrende forandringer i forkøbet og måske helt undgå synstab på sigt.

Mange øjensygdomme kommer snigende, uden at du selv mærker til dem, før de har medført varig synsnedsættelse. Det gælder lige fra grå stær til grøn stær, alderspletter på nethinden og mange andre, som påvirker din synskvalitet og i ubehandlet form kan resultere i synstab i varierende grad.

Netop tegn på disse øjensygdomme kommer und lup i synsprøver. På den måde kan regelmæssige synsprøver hjælpe dig med at være et skridt foran synsbegrænsninger og gennem undersøgelserne sikre, at din øjensundhed er optimal. Og dermed også din livskvalitet, som går hånd i hånd med et skarpt syn.

Kig forbi din Synoptik, når vi markerer ’verdens læsedag’

I anledning af UNESCOs ’verdens læsedag’ står vores eksperter klar til at gøre dig meget klogere på dit syns vigtighed for din livskvalitet og dit velvære. Alt det gør vores autoriserede optikere i en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek, som indeholder meget mere end en præcis udmåling af dine styrker til enten briller eller kontaktlinser.

Med avanceret optisk udstyr og stor ekspertise undersøger vi bl.a. dine øjne for eventuelle tegn på øjensygdomme som grå og grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk.

Bestil tid til din udvidede synsprøve med sundhedstjek allerede i dag, og oplev vores autoriserede optikeres store ekspertise om dit syn i en af vores mange butikker landet over.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Vi ta’r dit syn alvorligt.