Begræns dit plastspild med Synoptik GenSyn

I samarbejde med CooperVision® og TerraCycle® giver Synoptik dig mulighed for at træffe flere bæredygtige valg i din hverdag. Du kan nemlig aflevere dit brugte kontaktlinsemateriale i din lokale Synoptik. Vi indsamler, sorterer og hjælper med at genanvende. Uanset hvor du har købt dine kontaktlinser.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Reducer CO2-udledningen ved at aflevere dit brugte kontaktlinsemateriale hos os

I Danmark findes omkring 400.000 kontaktlinsebrugere, der hver dag får stor glæde af og et skarpere syn med kontaktlinser.

Du har som kontaktlinsebruger længe haft begrænsede muligheder for at skille dig af med dit brugte kontaktlinsemateriale og -emballage uden at belaste Moder Jord og bidrage til en større CO2-udledning. For det er netop det, der sker, når det oliebaserede plast fra dine kontaktlinser bliver brændt. I hvert fald hvis det ikke er sorteret korrekt.

LÆS OM ET KONTAKTLINSEABONNEMENT

Hver husstand i Danmark har et stort plastforbrug. Dansk Affaldssortering anslår, at hele 175.000 tons plast bliver smidt ud om året. Med 75% af forbruget er plastemballage den store synder. Og i 2015 var det kun 32% plastemballage, der blev genanvendt i Danmark. Det placerede Danmark som det næstdårligste land i Europa til at genanvende plastemballage.

EU har et mål om 75% genanvendelse af plast i 2030. Det mål støtter Synoptik op om med 'GenSyn', som er er udviklet i samarbejde med TerraCycle® og CooperVision®. Gennem samarbejdet baner vi vejen for en nem måde at opnå større genanvendelse af plast fra kontaktlinsemateriale. Det skal også give dig som kontaktlinsebruger fornyet mulighed for at fremme en mindre miljøbelastende udvikling, fordi plast fra dine kontaktlinser bliver sorteret korrekt.

SE UDVALG AF KONTAKTLINSER

Et samarbejde med TerraCycle®

Overalt i verden er TerraCycle® til stede. I stor stil. For den gode sag.

De tilbyder en række initiativer og hjælpemidler, der gør det nemt for alle at indsamle og genanvende plast, så det ikke går til spilde eller ender i naturen – bl.a. i havet. Her udgør plast helt op til 70% af alt marint affald. Det viser seneste forskning.

I samarbejde med Synoptik og CooperVision® organiserer og sørger TerraCycle® for, at al plast fra dit brugte kontaktlinsemateriale bliver leveret, hvor det hører til, efter det er blevet sorteret korrekt i vores butikker.

Vi støtter Danmarks Naturfredningsforening

I Synoptik vil vi ikke kun hjælpe med at gøre en synlig forskel for dig og dit syn. Vi vil også hjælpe med at gøre en forskel for naturen. Bl.a. ved at støtte en organisation, der dagligt kæmper for den grønne sag. Derfor støtter vi med vores initiativ Danmarks Naturfredningsforening, som er landets største grønne organisation.


Foreningen har siden 1911 fremmet naturbeskyttelsen i Danmark, men er i dag lige så involveret i arbejdet for en grønnere omstilling og bæredygtig udvikling. For at støtte foreningens arbejde støtter vi, TerraCycle® og CooperVision® Danmarks Naturfredningsforenings Affaldsindsamling med 20 kr. pr. kilo plast, som bliver indsamlet i vores butikker.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Genanvendelige indsamlingsbeholdere i pap af Re-board® Brown

Vi indsamler og sorterer. Med omtanke. For miljøets skyld.

Til det formål bruger vi indsamlingsbeholdere af materialet Re-board® Brown, som er det første pap i verden, der gør det muligt at måle CO2-udledningen i produktionen. Miljøet tilgodeses således mest muligt, og forurening minimeres, når råmaterialet til de innovative beholdere bliver bearbejdet, inden de finder vej til vores butikker landet over.

Aflever dit brugte kontaktlinsemateriale i Synoptik

I din lokale Synoptik finder du ’Synoptik GenSyn’-beholdere, hvor du kan aflevere dit brugte kontaktlinsemateriale i stedet for at smide det ud med dit øvrige affald. På den måde kan du sørge for, at dit brugte kontaktlinsemateriale ikke går til spilde. Det kommer i stedet i de rette hænder og bliver genanvendt, som det bør og skal.

Det er det eneste, du skal tage stilling til – og blot finde din nærmeste Synoptik. Her ta'r vi os af resten: Indsamling, sortering og hjælp til korrekt genanvendelse.

Et initiativ for alle kontaktlinsebrugere

Du behøver ikke at være kunde i Synoptik for at aflevere dit brugte kontaktlinsemateriale og hjælpe med at optimere plastgenanvendelsen i Danmark. Vores nye genanvendelseskoncept er for alle danskere, der bruger kontaktlinser og ønsker at skille sig af med deres plastaffald, så det ikke går til spilde.

Kig ind – og hent en ’GenSyn’-pose til dit brugte kontaktlinsemateriale. Den er produceret af 40% genbrugsplast, som gør poserne fuldt ud anvendelige.

På GenSyn i Synoptik.

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Vi ta’r dit syn og miljøet alvorligt.