Begræns dit plastspild fra brugt kontaktlinsemateriale

I samarbejde med CooperVision® og TerraCycle® giver Synoptik dig nu mulighed for at træffe flere bæredygtige valg i din hverdag. Du kan nemlig aflevere dit brugte kontaktlinsemateriale i din lokale Synoptik-butik. Vi indsamler, sorterer og hjælper med at genanvende – uanset hvor du har købt dine kontaktlinser.

Find din nærmeste butik  Bestil tid

Vi ta’r dit syn og miljøet alvorligt.

Reducer CO2-udledningen ved at aflevere dit brugte kontaktlinsemateriale hos os

I Danmark findes omkring 400.000 kontaktlinsebrugere, der hver dag får stor glæde og et skarpere syn med kontaktlinser.

Du har som kontaktlinsebruger længe haft begrænsede muligheder for at skille dig af med dit brugte kontaktlinsemateriale og -emballage uden at belaste Moder Jord og bidrage til en større CO2-udledning. For det er netop det, der sker, når det oliebaserede plast fra dine kontaktlinser bliver brændt. I hvert fald hvis det ikke er sorteret korrekt.

Hver husstand i Danmark har et stort plastforbrug. Dansk Affaldssortering anslår, at hele 175.000 tons plast bliver smidt ud om året. Med 75 % af forbruget er plastemballage den store synder. Og i 2015 var det kun 32 % plastemballage, der blev genanvendt i Danmark. Det placerede Danmark som det næstdårligste land i Europa til at genanvende plastemballage.

EU har et mål om 75 % genanvendelse af plast i 2030. Det mål vil Synoptik støtte op om.

Derfor lancerer vi nu ’Synoptik GenSyn’ i samarbejde med TerraCycle® og CooperVision®, der skal bane vejen for en nem måde at opnå en større genanvendelse af plast fra kontaktlinsemateriale. Det skal også give dig som kontaktlinsebruger fornyet mulighed for at fremme en mindre miljøbelastende udvikling, fordi plast fra dine kontaktlinser bliver sorteret korrekt.

Et samarbejde med TerraCycle®

Overalt i verden er TerraCycle® til stede. I stor stil. For den gode sag.

De tilbyder en række initiativer og hjælpemidler, der gør det nemt for alle at indsamle og genanvende plast, så det ikke går til spilde eller ender i naturen – blandt andet i havet. Her udgør plast helt op til 70 % af alt marint affald, som seneste forskning viser.

Fremover bliver TerraCycle® mere synlig i Danmark, når de i samarbejde med CooperVision® og Synoptik skal hjælpe med at optimere genanvendelsen af brugt kontaktlinsemateriale og dermed plast i Danmark. De organiserer og sørger for, at al plast fra dit brugte kontaktlinsemateriale bliver leveret, hvor det hører til, efter det er blevet sorteret korrekt i Synoptiks butikker.

Vi støtter Danmarks Naturfredningsforening

I Synoptik vil vi ikke kun hjælpe med at gøre en synlig forskel for dig og dit syn. Vi vil også hjælpe med at gøre en forskel for naturen. Blandt andet ved at støtte en organisation, der dagligt kæmper for den grønne sag. Derfor støtter vi med vores initiativ Danmarks Naturfredningsforening, som er Danmarks største grønne organisation.


Foreningen har siden 1911 fremmet naturbeskyttelsen i Danmark, men er i dag lige så involveret i arbejdet for en grønnere omstilling og bæredygtig udvikling. Det vil vi i Synoptik gerne bakke op om. Af den årsag støtter vi i samarbejde med TerraCycle® og CooperVision® Danmarks Naturfredningsforenings Affaldsindsamling med 20 kr. pr. kilo plast, som bliver indsamlet i Synoptiks butikker.

Genanvendelige indsamlingsbeholdere i pap af Re-board® Brown

Vi indsamler og sorterer. Med omtanke. For miljøets skyld.

Til det formål bruger vi indsamlingsbeholdere af materialet Re-board® Brown, som er det første pap i verden, der gør det muligt at måle CO2-udledningen i produktionen. Miljøet tilgodeses således mest muligt, og forurening minimeres, når råmaterialet til de innovative beholdere bliver bearbejdet, inden de finder vej til Synoptiks butikker.

Aflever dit brugte kontaktlinsemateriale i Synoptik

I alle Synoptik-butikker landet over finder du ’Synoptik GenSyn’-beholdere, hvor du kan aflevere dit brugte kontaktlinsemateriale i stedet for at smide det ud med dit øvrige affald. På den måde kan du sørge for, at dit brugte kontaktlinsemateriale ikke går til spilde, men i stedet kommer i de rette hænder og bliver genanvendt, som det bør og skal.

Det er det eneste, du skal tage stilling til – og blot finde din nærmeste Synoptik-butik. Her tager vi os af resten: Indsamling, sortering og hjælp til korrekt genanvendelse.

Et initiativ for alle kontaktlinsebrugere

Du behøver ikke at være kunde i Synoptik for at aflevere dit brugte kontaktlinsemateriale og hjælpe med at optimere plastgenanvendelsen i Danmark. Vores nye genanvendelseskoncept er for alle danskere, der bruger kontaktlinser og ønsker at skille sig af med deres plastaffald, så det ikke går til spilde.

Kig ind – og få udleveret en ’GenSyn’-pose til dit brugte kontaktlinsemateriale af 40 % genbrugsplast, som gør dem fuldt ud anvendelige.

Find din nærmeste butik

Vi ta’r dit syn og miljøet alvorligt.

På GenSyn.