Er du usikker på, om tiden er inde til et par briller?

Begynder dit syn at blive uskarpt? Så er det måske tid til at købe et par briller. Det kan imidlertid være angstprovokerende at beslutte sig for, om du har behov for briller, men det kan også være uoverskueligt at tage stilling til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe briller for første gang:

Hvordan vænner du dig til at bruge briller? Hvilken styrke skal du have for at få mest ud af dit syn? Og hvilket brillestel passer bedst til dit udseende? Du skal tage stilling til meget, når du første gang vælger et par briller. Eller kontaktlinser for den sags skyld.

Læs her, hvad du bør have in mente, når du skal finde de bedste briller til dig og din hverdag. Det nemlig ikke kun udseendet, der er vigtigt, når du skal købe briller for første gang. Komfort, styrke og glas er lige så vigtigt.

Du kan altid besøge vores autoriserede optikere og uddannede brillestylister i din lokale Synoptik. Her står vi klar til at give dig ekspertrådgivning, hvis du skal have briller for første gang. Alt det gør vi med stor ekspertise og avanceret optisk udstyr i en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Tilvænningsperioden

Det kan være en mindre omvæltning pludselig at have et par briller eller kontaktlinser på. Ikke kun fordi du skal vænne sig til at have noget siddende på øjnene og næsen. I særdeleshed også fordi du får adgang til en helt anden verden, hvor du ser skarpere. Af den årsag kræver det en mindre tilvænningsperiode, før din hjerne har vænnet sig til ikke selv at skulle kompensere for dine synsfejl længere, men nu kan overlade det til dine nye briller eller kontaktlinser.

For at effektivisere forløbet bør du bruge dine briller så ofte som muligt. På den måde vænner din hjerne sig hurtigere til forandringen.

Det kan tage noget tid, før dine øjne har tilpasset sig dit forbedrede syn. Det varierer fra person til person, hvor lang tid der går. For nogen kan det tage op til to uger, mens det for andre blot kan tage et par dage. Det er individuelt og kommer også an på, hvor hurtigt dit syn er til at tilvænne sig den nye skarpere måde at se på.

Minus kontra plus – styrken, der får dig til at stille skarpt

Er du nærsynet eller langsynet, eller har du bygningsfejl?

Det er netop det, der er årsag til, at du har behov for briller for første gang. I en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek kan vores autoriserede optikere udmåle dine præcise styrker og finde ud af, hvilken synsfejl du og dine øjne døjer med.

Briller til nærsynethed (myopi)

Hvis du er nærsynet, ser du bedst, når du er tæt på genstande. Det kan f.eks. være, at du har svært ved at se skilte fra afstand – eller besværligheder med at læse undertekster, når du ser fjernsyn.

Nærsynethed findes i forskellige grader, men jo tættere på genstande, du skal for at se dem, jo større minusstyrke skal du have. Nærsynethed er helt almindeligt og findes hos en ud af seks danskere. Det er heller ikke unormalt, at børn arver det fra deres forældre.

LÆS OM NÆRSYNETHED

Briller til langsynethed (hypermetropi)

Har du nemmest ved at se genstande fra afstand, og er du nødt til at knibe øjnene sammen for at se genstande ordentligt, når du befinder dig tæt på? Du har måske også oplevet, at du får hovedpine af at skulle læse tekster på telefonen eller din PC? Til gengæld gør det dig måske ikke noget at læse undertekster fra afstand?

Hvis en genstand bliver mere og mere uskarp, jo tættere du kommer, så er det, fordi du er langsynet.

Langsynethed kan nemt korrigeres med briller eller kontaktlinser. Din styrke afhænger af, hvor uskarpt det bliver, jo tættere du kommer på. Det er en individuel vurdering, som din optiker foretager. På den måde kan du undgå træthed, hovedpine, ømhed i øjenomgivelserne og følelsen af at anstrenge dig unødigt efter handlinger, hvor du er tæt på. Bl.a. når du læser, tegner eller skriver. Specielt hvis det er over længere tid.

LÆS OM LANGSYNETHED

Briller til bygningsfejl (astigmatisme)

Briller og kontaktlinser kan ikke kun korrigere, hvis du er nær- eller langsynet. Det kan også hjælpe dig med at udligne dine bygningsfejl.

Bygningsfejl findes i forskellige grader. De er imidlertid helt naturlige at have. Faktisk er de fleste er født med dem. Hvis du skal have briller eller kontaktlinser for første gang, er det ikke sikkert, at det er nødvendigt at korrigere. Det er en vurdering, som optikeren foretager.

LÆS OM BYGNINGSFEJL

Find din synsstyrke i en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek

Hvis det er første gang, du skal have briller, skal du starte med en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek. Vores autoriserede optikere kan gennem den grundige synsundersøgelse udmåle dine præcise styrker og finde ud af, om du er nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl, som dine briller eller kontaktlinser for første gang skal korrigere for.

Udover en præcis udmåling af dine styrker foretager vores eksperter et omfattende tjek af dine øjnes sundhed. Vi undersøger dig altså bl.a. for eventuelle tegn på grå stær, grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk.

Udtryk dig med med et design skræddersyet til din personlighed

Dit valg af briller giver dig ikke kun mulighed for at få et optimalt syn. Designet på brillerne kan hjælpe dig med at udtrykke og understrege din personlige stil. For mange nye brillebrugere er det udseendet, de vælger ud af. Selv om det langt fra er det eneste, der er vigtigt.

Når du skal have briller for første gang og skal vælge dit nye brillestel, skal du være opmærksom på meget. Stellets kant bør bl.a. være lige ved eller over øjenbrynene, og stellet bør ikke være bredere end dit ansigt. På den måde får du både den bedste synskomfort og mest ud af dit udseende.

I din lokale Synoptik finder du uddannede brillestylister, der har speciale i at hjælpe dig med at finde lige netop de briller, der klæder dig bedst. Vi kigger bl.a. på dine farver, din ansigtsform og din øvrige stil, når vi giver dig ekspertrådgivning om dit bedste valg af briller.

Vores omfattende udvalg af kvalitets- og designermærker giver dig mulighed for bl.a. at udtrykke dig med hjælp fra Ray-Ban, Gucci, Hugo Boss, Burberry, Marc Jacobs, Monkeyglasses, Tom Ford, Tommy Hilfiger, Saint Laurent og mange, mange flere populære mærker.

SE UDVALG AF DESIGNERBRILLER

Få ekspertrådgivning i Synoptik

Det kræver sin ekspert at hjælpe dig, når du skal have briller for første gang. I din lokale Synoptik finder du autoriserede optikere, uddannede brillestylister og glasspecialister, der kan hjælpe dig med at finde dit bedste valg.

Hvis du er i tvivl, om du har valgt rigtigt, skal du ikke være nervøs. I Synoptik koster det ikke noget at vælge forkert. Vi har bytteservice på vores brillestel og unikke kvalitetsglas. Fortryder du dit køb af enten stel eller glas, kan du altså bytte i helt op til 2 måneder efter. Efterfølgende kan du gå på opdagelse i vores store sortiment på ny. På den måde kan du finde det brillestel og de kvalitetsglas, der passer bedst til dig, dit syn og dine behov i din hverdag.

Bestil tid til en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek, og kom godt i gang med at nyde dit skarpere syn, hvis du skal have briller for første gang.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Brilleabonnement i Synoptik

I Synoptik behøver du ikke nøjes med 1 par briller, når du skal have briller for første gang. I et All-Inclusive™ Abonnement lejer du dine briller til en fast månedlig pris. Og du kan tilmed få kontaktlinser med i dit brilleabonnement eller kombinere med solbriller med styrke fra alle de populære designermærker.

Udover briller, solbriller med styrke og kontaktlinser efter behov får du et væld af eksklusive fordele, som vores abonnementsspecialister skræddersyr til netop dig og dit syn. Alt sammen for at gøre det nemmere, billigere og mere overkommeligt at komme godt i gang med at bruge briller eller kontaktlinser:

  • Nye glas og linser, når du løbende får nye styrker
  • Gratis ombytning af en brille en gang en gang årligt
  • Udvidede synsprøver med sundhedstjek (værdi 298 kr.) og kontaktlinsetjek efter behov
  • Ekstra tryghed med eksklusiv tryghedsordning ved skade eller bortkomst
  • Løbende ekspertrådgivning af autoriserede optikere, uddannede brillestylister og glasspecialister

SE ALLE DINE FORDELE

Vi ta'r dit syn alvorligt.