Er du usikker på, om tiden er inde til et par briller?

Begynder dit syn at blive uskarpt? Så er det måske tid til at købe et par briller. Det kan imidlertid være angstprovokerende at beslutte sig for, om du har behov for briller, men det kan også være uoverskueligt at tage stilling til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe briller for første gang:

Hvordan vænner du dig til at bruge briller? Hvilken styrke skal du have for at få det bedste ud af dit syn? Og hvilket skal passer bedst til dit udseende?

 

Du skal tage stilling til meget, når du første gang vælge et par briller eller kontaktlinser. Læs her, hvad du bør have in mente, når du skal finde de rette briller til dig og din hverdag. Det er ikke kun udseendet, der er vigtigt, når du skal købe briller for første gang. Komfort, styrke og glas er ligeledes centralt. Du kan altid besøge en af vores autoriserede optikere og brillestylister i en Synoptik-butik. De er særligt uddannede til at vejlede dig, der skal vælge briller eller kontaktlinser for første gang

Hos Synoptik står vi altid klar til at hjælpe dig med, hvordan du får det bedste ud af dit syn med dine nye briller. Vi ta’r nemlig dit syn alvorligt.

 

Tilvænningsperioden

Det kan være en mindre omvæltning pludselig at have et par briller eller kontaktlinser på. Ikke kun, fordi du skal vænne sig til at have noget siddende på øjnene og næsen, men i særdeleshed også, fordi du får adgang til en helt anden verden, hvor du ser skarpere. Af den årsag kræver det en mindre tilvænningsperiode, før din hjerne har vænnet sig til ikke selv at skulle kompensere for synsfejlene længere, men nu kan overlade det til dine nye briller eller kontaktlinser.

Skal du i gang med at bruge briller for første gang? For at effektivisere forløbet bør du bruge dine briller så ofte som muligt, så din hjerne og øjne vænner sig til forandringen.

Det kan tage noget tid, før dine øjne har tilpasset sig det forbedrede syn. Det varierer fra person til person, hvor lang tid der går, før brillerne føles naturlige at have på. For nogen kan det tage op til to uger, mens det for andre blot kan tage et par dage. Det er individuelt og kommer også an på, hvor hurtigt dit syn er til at tilvænne sig den nye, skarpere måde at se på.

 

Minus kontra plus – styrken, der får dig til at stille skarpt

Er du nær- eller langsynet, eller har du bygningsfejl?

Det er netop det, der er årsag til, at du har behov for briller eller. Optikere kan gennem en grundig Udvidet Synsprøve med sundhedstjek vurderer, hvilken styrke du har brug for, før du får et optimalt syn med briller eller kontaktlinser.

 

Nærsynet

Hvis du er nærsynet, ser du bedst, når du er tæt på genstande. Det kan f.eks. være, at du har svært ved at se skilte fra afstand – eller besværligheder med at læse undertekster, når du ser fjernsyn. Det er især et problem, fordi du skal knibe øjnene sammen for at se.

Nærsynethed findes i forskellige grader, men jo tættere på genstande, du skal for at se dem, jo større styrke skal du have. Tilstanden er imidlertid ganske almindelig og findes hos én ud af seks danskere. Det er heller ikke unormalt, at børn får det fra sine forældre. Det kan nemlig være arveligt.

 

Langsynet

Har du nemmest ved at se genstande fra afstand, og er du nødt til at knibe øjnene sammen for at se genstande ordentligt, når du befinder dig tæt på? Du har måske også oplevet, at du får hovedpine af at skulle læse tekster på telefonen eller din PC? Til gengæld gør det dig måske ikke noget at læse undertekster fra afstand?

Hvis en genstand bliver mere og mere uskarp, jo tættere du kommer, så er det, fordi du er langsynet.

Langsynethed kan korrigeres med briller eller kontaktlinser. Styrken afhænger af, hvor uskarpt det bliver, jo tættere du kommer på, og det er en individuel vurdering, som optikeren foretager. På den måde kan du undgå træthed, hovedpine, ømhed i øjenomgivelserne og følelsen af at anstrenge dig unødigt efter handlinger, hvor du er tæt på – blandt andet at læse, tegne eller skrive. Specielt hvis det er over længere tid.

 

Bygningsfejl

Briller og kontaktlinser kan ikke kun korrigere, hvis du er nær- eller langsynet. Det kan ligeledes hjælpe med at udligne bygningsfejl i øjnene.

Bygningsfejl findes i forskellige grader. De er imidlertid helt naturlige at have, og de fleste er født med dem. Hvis du skal have briller eller kontaktlinser for første gang, er det ikke sikkert, at det er nødvendigt at korrigere. Det er en vurdering, som optikeren foretager.

 

Find din synsstyrke til en Udvidet Synsprøve med Sundhedstjek

Hvis det er første gang, du skal have briller, skal du starte med en Udvidet Synsprøve. Synoptiks autoriserede optikere kan gennem en grundig synsprøve vurdere, om du er nær- eller langsynet, ligesom optikerne kan undersøge, om du har bygningsfejl, som brillerne eller kontaktlinserne skal tage højde for.

Synsprøven er imidlertid ikke kun en test af dit funktionelle syn. Optikerne kan med synsprøven også afsløre, om der er tegn på øjensygdomme som grå- og grøn stær samt alvorlige sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk.

Øjnene fortæller optikeren mere, end du tror, og det er derfor altid en god idé at få foretaget en grundig synsprøve – især hvis du skal have briller for første gang og vil finde ud af, hvordan du kan få det bedste ud af dit syn med briller eller kontaktlinser.

 

Et design skræddersyet din personlighed

Valget af briller giver dig ikke kun mulighed for at få et optimalt syn. Designet på briller er ligeledes vigtigt, da det er med til at udtrykke og understrege din personlige stil, og hvem du er som person. For mange nye brillebrugere er det netop udseendet, de vælger ud fra, selvom det langt fra er det eneste, der er vigtigt.

Udover styrke og glas har måden, de passer dit ansigt og udseende, en stor betydning: Stellenes kant bør være lige ved eller over øjenbrynene, således at dit syn ikke generes, og stellet ikke bør være bredere end dit ansigt. På den måde får du den bedste synsoplevelse og komfort til netop dine behov.

Hos Synoptik har vi uddannede brillestylister til at finde netop de briller, som dit look har bedst af, og vi kan rådgive dig om, hvilken type brille der sidder bedst på dit hoved. Vores omfattende sortiment med de mest prominente brillemærker og markedets bestsellere giver dig gode vilkår for at finde ud af, hvordan du kan udtrykke dig, så din personlighed og dit udseende skinner bedst muligt igennem.

Vi har briller til alle, og vi er specialister i at finde ud af, hvad der er det bedste for netop dit syn.

Vi ta’r nemlig dit syn alvorligt.

 

Din lokale optiker kan rådgive dig

Har du stadig svært ved at overskue alle de overvejelser, som du skal gøre dig, inden du skal købe briller for første gang?

Tag fat i din lokale optiker i Synoptik, som gennem sin store erfaring og ekspertise om synet kan fortælle dig, hvad der er vigtigt for lige netop dig. Ved at undersøge dit funktionelle syn og dine øjnes sundhed, hvor vi tilpasser dine briller til præcis din ansigtsform, afstanden mellem dine øjne og de brillestel og glas, du har valgt, hjælper vi med at få det bedste ud af dit syn.

Er du usikker på, om du har valgt rigtigt? Hos Synoptik koster det ikke dig noget at vælge forkert. Vi er først tilfredse, når du er tilfreds. Vi har derfor både bytteservice på brillestel og -glas: Fortryder du dit køb af enten stel eller glas, kan du bytte i helt op til 2 måneder efter. Du får efterfølgende mulighed for at gå på opdagelse i vores omfattende udvalg af brillestel og -glas på ny, således at du ender med det par briller, som du og dit syn er bedst tjent med.

Vi står altid klar til at hjælpe dig.