Vi giver dine brugte briller videre til Afrika | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Synoptik giver dine brugte briller videre til Afrika


Aflever dine brugte briller i Synoptik på Købmagergade, og gør noget godt. Sådan lyder opfordringen 
fra optikerkæden, der netop nu intensiverer indsamlingen af brugte briller, som skal sendes til Ghana i oktober. Sammen med Dansk Blindesamfund og Ghana Blind Union har Synoptik nemlig stablet en optikerklinik i det vestafrikanske land på benene, så ghaneserne kan komme til at se bedre.

For tre år siden etablerede optikerkæden Synoptik sammen med Dansk Blindesamfund en optikerklinik i Ghana, hvorfra lokale optikere uddeler danskernes brugte briller. Klinikken er blevet en stor succes blandt ghaneserne, og derfor opfordrer Synoptik i København nu borgerne til at komme forbi butikken med deres gamle briller.

”Vi oplever en meget stor efterspørgsel efter briller på klinikken i Ghana, og det hænder nogle gange, at vi næsten ikke har briller nok. Derfor opfordrer vi alle danskere til at se efter i skuffer og skabe. Kunderne kan aflevere de briller, som de næppe kommer til at bruge igen, her hos os i løbet af de næste måneder. Så sender vi dem videre til de ghanesere, der også har brug for briller for at se bedre,” siger butikschef Hanne Nørrung fra Synoptik på Købmagergade.

Giv dine brugte briller videre til Ghana

Alle briller kan bruges
Synoptik har sendt danskernes aflagte briller videre til Ghana de sidste mange år. Siden 2010 er det sket via optikerklinikken. Klinikken sørger for uddannelse af optikere fra lokalbefolkningen samt sikrer udstyr og briller til de mange tusinde afrikanere, som i dag ikke får den nødvendige hjælp. Meldingen fra klinikken er klar: Der er et enormt behov for alle typer af briller.

”Hvad enten det er almindelige læsebriller, solbriller eller briller til børn, så har de brug for dem i
Vestafrika. Det er både unge og ældre, der mangler briller. Børnene er afhængige af briller for at have en chance for at klare sig i skolen, og for de voksne er et godt syn afgørende for at kunne arbejde,” forklarer butikschef Hanne Nørrung fra Synoptik i København.

Synoptik modtager derfor alle slags briller. Når brillerne er samlet ind, gennemgår de et grundigt
kvalitetstjek, hvor de bliver registreret, målt og rettet til. Denne proces sikrer, at de briller, der bliver sendt til Ghana, er funktionsdygtige og i god kvalitet, og at brillerne passer til vedkommende, som skal bruge dem.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Hanne Nørrung, butikschef i Synoptik i København, på tlf. 33 15 05 38
___________________________________________________________________________________

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931, og er med 106 butikker i Danmark førende inden for salg og service af
briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder,
GrandVision, der har over 4000 butikker i 40 lande.
Synoptiks mål er at yde markedets bedste service og rådgivning til super skarpe priser.

Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook