Synsproblemer hos børn ses først ved skolestart | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Synsproblemer hos børn opdages ofte først ved skolestart


Sidder din søn med snuden for langt nede i bøgerne? Eller skal din datter tæt på tavlen for at kunne se bogstaverne? Ved skolestart bliver flere forældre opmærksomme på, at deres barn måske ikke ser helt, som det skal. Synoptik guider dig til, hvad du skal holde øje med – og hvad du skal gøre, hvis du er i tvivl, om dit barn ser, som det skal.

Børn ved ikke selv, hvis de har brug for briller. De ser jo, som de altid har gjort og er derfor ikke klar over, at verden kan se anderledes ud. Derfor er det ofte først ved skolestart, at tegnene på synsproblemer viser sig, når børnene skal til at koncentrere sig i længere tid og begynde at læse. 
De første skoleår skal forældre derfor være særligt opmærksomme på, om deres barn ser optimalt. Det ved man hos Synoptik, som hver dag rådgiver forældre og børn om syn og briller. Men et barns vej til at få det maksimale ud af undervisningen begynder faktisk ikke hos optikeren. Den begynder hos øjenlægen. Børn under 10 år skal tilses af en øjenlæge.

Synsproblemer opdages oftest først ved skolestart

”Langt de fleste børn har et helt perfekt syn, så man skal generelt ikke være bekymret som forældre. Men det er en god idé at være opmærksom på, om barnet ser ligesom sine jævnaldrende. Sidder barnet for tæt på tavlen eller med hovedet langt nede i bogen, så få synet undersøgt og få tvivlen ud af verden,” siger Poul O. Kuhberg, der er kundechef i Synoptik. 

Poul O. Kuhberg opfordrer desuden forældre til at gøre brug af de tilbudte synstjek for børn hos den praktiserende læge og sundhedsplejersken, når de er fire og fem år samt i 0.klasse:  
”Jo tidligere man opdager synsproblemer, jo større er chancen for at rette op på det.”  

En god oplevelse hos optikeren
Hvis øjenlægen finder ud af, at dit barn har nedsat syn, er det næste skridt at gå til optikeren. Og her er det vigtigt at sørge for, at barnet får en positiv oplevelse med det første par briller. 
”Det er afgørende, at barnet får de rigtige briller fra starten. De skal være tilpasset synsproblemerne, samtidig med at de tager højde for barnets behov for bevægelsesfrihed. Derfor anbefaler vi, at forældrene først kommer forbi hos os hos Synoptik uden barnet, så de i ro og mag kan få svar på alle deres spørgsmål og sikre sig, at deres barn får et par briller med de nødvendige egenskaber,” siger Poul O. Kuhberg. 

Samtidig kan forældrene sikre sig, at der er et stort nok udvalg af børnebriller at vælge imellem, så junior kan finde et par, der både er seje, solide og pæne. Synoptik har af samme årsag udviklet en række stel særligt til børn, kundechef Poul O. Kuhberg fortæller:

”Børn gider ofte ikke kedelige voksenbriller. En sjov stribe og gode farver kan gøre underværker for et barns lyst til at gå med briller, og den er afgørende for, at brillerne opleves som en hjælp og ikke en hindring for barnet.”

Gode råd til briller til de mindste: 
Sørg for at købe briller af ordentlig kvalitet, som er robuste. 
Sørg for at vælge briller, der passer til dit barn. Briller skal ikke være til at vokse i. Når barnets hoved       vokser, vokser pupilafstanden også, og så er barnet alligevel nødt til at få nye briller. 
Sørg for, at dit barn bruger brillerne som anbefalet. Brillerne skal sidde så godt, at man kan hoppe i         trampolin uden at tabe dem. 
Lær børn, hvad de skal gøre med deres briller, når de tager dem af. Bed dem for eksempel om at lægge   dem i brilleetuiet eller i jakkelommen, så man undgår at træde dem i stykker, hvis de lægges på jorden.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik, telefon 36 73 96 30
_______________________________________________________________________________________
Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har over 4000 butikker i 40 lande. Synoptiks mål er at yde markedets bedste service og rådgivning til super skarpe priser. 

Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook