Er dit syn godt nok til at køre i trafikken? | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Er dit syn godt nok til at køre i trafikken?


De fleste sørger jævnligt for, at deres bil er i tip top stand til at køre – men de færreste husker at få synet deres syn. Mange bilister har derfor ikke det nødvendige syn, der skal til for at køre bil. I Synoptik kan du få testet, om du ser godt nok til at sidde bag et rat.    

Vi blinker med lygterne og sparker på dækkene. De fleste bilister får jævnligt serviceret og synet deres biler, så de er sikre på, at mekanikken fungerer. Men de færreste husker at få serviceret deres syn, selv om over tre millioner danskere ifølge Statens Institut for Folkesundhed har problemer med synet, der kan øge risikoen for uheld i trafikken. 
  
Få testet om dit syn er godt nok til at sidde bag et rat i al slags vejr

Det betyder, at mange danskere risikerer at køre bil ”i blinde”. En synstest, som dagbladet Politiken har foretaget blandt 350 bilister, viser således, at hver tiende bilist ikke lever op til lovens krav for, hvad de skal kunne se og registrere i trafikken. I Synoptik oplever kundechef Poul O. Kuhberg også, at mange af byens borgere bliver overraskede over, hvor utilstrækkeligt deres syn er, når de endelig lader sig teste.

”De færreste tænker over, om de ser godt, så længe de ikke oplever direkte problemer i dagligdagen. Og så er det nemt at komme til at udskyde synsprøven. Det kommer bag på rigtig mange af vores kunder, at de har bevæget sig ud i trafikken med et syn, der er for dårligt til at køre bil, fordi de ikke har haft de rigtige briller eller kontaktlinser,” siger Poul O. Kuhberg, Synoptik. 

Få testet dit syn jævnligt
Ifølge Færdselsloven må man ikke køre bil, hvis man ikke kan opnå et syn på 50 procent med begge øjne. Hvis man ser dårligere end dette, er risikoen for uheld markant større. 
Mange danskere over 50 år vil have vanskeligt ved at leve op til lovens krav, hvis ikke de har briller eller kontaktlinser med den korrekte styrke. Derfor kan det ifølge butikschef Poul O. Kuhberg være en god idé for særligt den ældre aldersgruppe at få synet deres syn jævnligt. 

”Vi drejer, bremser og bedømmer afstand ud fra, hvad vi kan se. Derfor er synet afgørende, når man kører bil. Vores syn svækkes med årene, især efter at vi er fyldt 50 år. Så for at være sikker på, at du ser tilstrækkeligt, før du sætter dig bag rattet, anbefaler vi, at du løbende går til kontrol, så de briller, du benytter, faktisk svarer til det syn, du har,” siger kundechef Poul O. Kuhberg. 

Hos Synoptik står optikerne klar til at tjekke, om du ser godt nok ud ad bilruden.

______________________________________________________________________________________________
For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik, tlf.: 36 73 96 30.

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har over 4000 butikker i 40 lande. 

Synoptiks mål er at yde markedets bedste service og rådgivning til super skarpe priser.

Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook