Gode råd mod tablet-øjne
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Synoptik giver gode råd mod tablet-øjne


Flere og flere danskere tager vinterlæsningen på iPad’en. E-bøgerne hitter - men har vores øjne overhovedet godt af alt den læsning på skærmen? Synoptik guider dig til at undgå tablet-øjne.   

Vinterferien står for døren - og med den følger masser af gode bøger. Flere og flere danskere vælger dog at lægge de fysiske bøger på hylden til fordel for e-bogslæsere som iPad og Kindle. Men skiftet til de elektroniske skærme kan være krævende for øjnene, fordi vi skal koncentrerer os mere for at se, forklarer Poul O. Kuhberg, der er kundechef i Synoptik.

”For dine øjne er der stor forskel på, om du læser fra papir eller iPad. Lyset fra skærmen påvirker vores øjne, fordi vi er nødt til at anstrenge dem mere for at læse teksten lige så skarpt. Samtidig har skærmens opløsning stor betydning for, hvor tydeligt bogstaverne står” siger Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik.

Få gode råd til hvordan undgår træthed og muskelspændinger, når du bruger en tablet

Sådan undgår du tablet-øjne
Den ekstra anstrengelse kan føre til både træthed og muskelspændinger. Derfor er det vigtigt, at man tager sine forholdsregler, inden man kaster sig ud i en 300-siders krimi på den lille skærm. 

”Der er mange måder, hvorpå man kan hjælpe sine øjne til at slappe af og se bedre, når vi læser. Et af de bedste råd er at sikre, at man sidder behageligt med god støtte i ryggen og til armene. Og så er det vigtigt at få rigeligt direkte lys ind fra siden – her er lyset i skærmen slet ikke nok, ” forklarer kundechefen.

Samtidig er det vigtigt, at indstille lampen, så man ikke bliver blændet af lysets refleksion i skærmen.
I Synoptik   svarer medarbejderne næsten dagligt på spørgsmål om læsning, briller - og ikke mindst de nye skærme. 

”Mange nyder at bruge ferien til at læse en god bog, og det kan vi også mærke i butikken, hvor spørgsmålene i perioder tager til. Generelt er det altid en god idé at få tjekket synet, hvis man oplever, at ens nuværende syn ikke slår til. Synet ændrer sig løbende, og derfor er det ikke sikkert, at brillerne fra sidste år er de rigtige i år, ” siger Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik.  

Synoptik ’s fire læseråd:
1. Behagelig siddestilling / støtte i ryggen og støtte til armene.
2. Direkte lys ind fra siden – undgå blænding og refleksion fra skærmen.
3. Tekst skal kunne holdes i en afstand af 35 – 45 cm.
4. Tekst skal kunne holde således, at øjnene skal se nedad i en vinkel på 25 grader.

Fakta om E-bogsmarkedet:
- Hver 10. dansker har læst en e-bog inden for den sidste måned.
- 25 procent af bogmarkedet forventes at udgøres af e-bøger i 2014.
Kilde: Berlingske 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik på tlf.: 36 73 96 30

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af én af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har over 4000 butikker i 40 lande. Synoptiks mål er at yde markedets bedste service og rådgivning til super skarpe priser.


Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook