Husk at tjekke synet ved skolestart | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Husk at tjekke synet ved skolestart


Skolebørnene vender igen blikket mod tavlen og gør klar til at begrave hovederne i bøgerne. Men en undersøgelse fra Synoptik-Fonden antyder, at op mod fem elever i hver skoleklasse ser så uskarpt, at de vil få svært ved at følge med. Synoptik giver gode råd til, hvad du skal være opmærksom på – og hvad du kan gøre, hvis dit barn har problemer med synet.  

Klokken har ringet ind til et nyt år på skolebænken for skoleeleverne. Men for de op mod fem elever i hver klasse, der ifølge de foreløbige undersøgelser fra Synoptik-Fonden har synsproblemer, kan det blive en udfordring at følge med i undervisningen. Hos Synoptik opfordrer kundechefen derfor forældrene til at være ekstra opmærksomme på børnenes syn i de kommende uger, da det netop er omkring skolestart, at de første tegn på nedsat syn viser sig.

”De første tegn kommer til udtryk, når børnene skal til at koncentrere sig i længere tid og begynde at læse. Derfor er det en god idé, at man som forældre holder et vågent øje med, om barnet sidder med næsen helt nede i bogen eller sidder og kniber øjnene sammen foran fjernsynet eller tavlen,” siger Poul O. Kuhberg, der er kundechef hos Synoptik.
      
Tjek synet hos dine børn inden skolestart   

I Synoptik rådgiver man løbende forældre og børn om syn og briller. Poul O. Kuhberg understreger dog, at barnets vej til briller ikke altid starter hos optikeren. Børn under 10 år bør nemlig først tilses af en øjenlæge, før de får briller.

En god brilleoplevelse 
Konstaterer øjenlægen, at barnet har nedsat syn, er næste skridt et besøg hos optikeren. Og her er det vigtigt at sørge for, at barnet får en god oplevelse med de første par briller. Derfor opfordrer butikschefen forældrene til i første omgang at komme forbi Synoptik uden skoleeleven.  

”Ikke alle børn synes, det er lige fedt at gå med briller, og derfor er det afgørende, at barnet får de helt rigtige briller fra starten. Børnebriller skal være tilpasset synet og samtidig tage højde for barnets behov for bevægelsesfrihed. Derfor kan det mange gange være en fordel for forældrene at kigge forbi hos os uden barnet. Så kan de i ro og mag få svar på alle deres spørgsmål og sikre sig, at deres barn får et par briller med de rette egenskaber,” siger Poul O. Kuhberg. 

Synoptik har i anledning af skolestart lige nu halv pris på alle børnebriller. 

Fire tegn, på at dit barn muligvis har brug for briller:
  • Sætter dit barn sig konsekvent tættere på tv’et eller tavlen end sine jævnaldrende kammerater?
  • Sidder dit barn med hovedet helt nede i bøgerne eller kniber øjnene sammen, når der skal læses?
  • Klager dit barn ofte over hovedpine i skolen, eller når han eller hun skal koncentrere sig om lektierne i længere tid?
  • Bliver dit barn hurtigt træt, når han eller hun skal koncentrere sig?

Gode råd om briller til barnet:
  • Sørg for at købe briller af ordentlig kvalitet, som er robuste. 
  • Sørg for at vælge briller, der passer til dit barn. Briller skal ikke være til at vokse i. Når barnets hoved vokser, vokser afstanden mellem øjnene også, og så er barnet alligevel nødt til at få nye briller. 
  • Sørg for, at dit barn bruger brillerne som anbefalet. Brillerne skal sidde så godt, at man næsten kan hoppe i trampolin uden at tabe dem. 
  • Lær børn, hvad de skal gøre med deres briller, når de tager dem af. Bed dem for eksempel om at lægge dem i brilleetuiet eller i jakkelommen, så man undgår at træde dem i stykker, hvis de lægges på jorden.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik på telefon 36 73 76 30
___________________________________________________________________________________________________

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har over 4000 butikker i 40 lande. 

Synoptiks mål er at yde markedets bedste service og rådgivning til super skarpe priser. Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook