Briller og makeup - gode tips til brillemakeup | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 
Sådan får du styr på brillemakeuppen

Det er aldrig ligetil at lægge en flot og naturlig makeup – særligt når du bruger briller. Derfor giver Synoptik nu gode råd til, hvordan du får styr på brillemakeuppen. 

For mange kvindelige brillebrugere er der udfordringer forbundet med at lægge en flot makeup. Der kan nemlig være stor forskel på, hvordan makeuppen harmonerer med brillerne, alt efter om du eksempelvis er nærsynet eller langsynet. Hos Synoptik gør brillestylisterne det derfor nu lettere for kvinderne at vælge den rigtige makeup.
Få styr på brillemakeuppen med hjælp fra Synoptik
”De fleste kvinder med høj styrke i brillerne har sikkert oplevet, at øjnene ser enten større eller mindre ud, så snart brillerne kommer på. Og det gør noget ved makeuppen. Derfor er det vigtigt, at du følger nogle relativt simple råd, så du tager højde for at brillerne harmonerer med din makeup,” siger Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik.
Tag udgangspunkt i brillerne

Til langsynede kvinder anbefaler vores brillestylist, at man vælger en mørk og mat øjenskygge, som kan få øjnene til at se mindre ud, og kombinerer den med en lys mat farve på øjenlågene. Samtidig skal man passe på med for meget pudder, da brillerne forstørrer området omkring øjnene.

”Hvilken makeup, der passer til den enkelte brillebruger, afhænger naturligvis af modellen og farven på brillen. Men derudover er det også vigtigt at overveje, om kvinden er lang- eller nærsynet, da de forskellige styrker kan få øjnene til at syne mindre eller større,” siger Poul O. Kuhberg.
Ud over de konkrete råd i forhold til styrken i brillerne og makeuppen omkring øjnene, så fokuserer Synoptiks rådgivning også på valg af farver. Er du eksempelvis typen, der bruger brillestel i meget kraftige farver, så anbefaler brillestylisterne i Synoptik, at du skruer lidt ned for farven på læbestiften, da dit samlede udtryk ellers risikerer at blive meget kraftigt i farverne.
FAKTA: Brillestylistens syv gode råd

  1. Lysere under øjnene. Dine briller kan lave nogle ærgerlige skygger under øjnene. Derfor er det altid en god idé at bruge en concealer til at lysne lidt under øjnene – gerne i en tone lysere end din hud.
  2. Ram øjet ind. Brug en flydende eyeliner eller kohl blyant til at ramme øjet ind. Brillerne tager en del af makeuppen, så brug gerne en mere markant en af slagsen. 
  3. Masser af mascara. Byg mascaraen op i flere lag – gerne med en volumen mascara. Derved sikrer du, at dine øjne og vipper ikke forsvinder helt bag glasset.
  4. Fyldige bryn. Markér dine bryn, så brillerne ikke tager alt fokus fra ansigtet. Husk at bruge en farve der er afstemt med dit hår – eller mørkere, hvis du godt kan lide et mere markant look.
  5. Tilpas til synet. Er du langsynet, vil dine øjne typisk se større ud bag glasset. Er du nærsynet vil de virke mindre. Brug øjenskyggen til at justere øjnenes udtryk. Mørk og mat øjenskygge vil få øjnene til at syne mindre, mens lyse, skinnende nuancer som rosa, beige og lys grå vil få dem til at se større ud. Har du farvede briller, er det dog et godt råd at holde igen med farven på øjenskyggen.
  6. Flyt fokus til læberne. Brug en læbestift, der klæder din hudtone og matcher dine briller. Bærer du sorte, brune eller grå briller, kan du godt give læbestiften et ekstra pift. 
  7. Match kinderne. Det er ofte klædeligt, hvis du matcher kinderne med læbestiften. Det binder ansigtet sammen og giver et harmonisk look.
FAKTA: Om Synoptiks brillestylister

  • Synoptik har som Danmarks eneste optikerkæde uddannede brillestylister.
  • Brillestylisterne er alle uddannet af den anerkendte stylist Dennis Knudsen.
  • Brillestylisterne kan på baggrund af dit udseende, look og ansigtstræk rådgive om, hvilke briller og hvilken makeup der passer bedst til din personlige stil.
For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Poul O. Kuhberg, Kundechef i Synoptik på tlf.: 36 73 96 30

Om Synoptik

Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af én af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har over 4000 butikker i 40 lande.
Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook