Gode råd til efterårslæsningen | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 
Synoptik giver gode råd til efterårslæsningen

Efteråret er traditionelt højsæson for læsning, og snart står alt fra nye krimier til biografier på boghandlerens hylder.
Den øgede læsning kan dog være krævende for øjnene. Synoptik guider dig til at undgå ”krimi-øjne”.

Bare et hurtigt kapitel til. De fleste kender følelsen af at være i gang med en spændende bog, hvor siderne nærmest vender sig selv. Efteråret er højsæson for gode bøger, men den øgede læselyst kan være krævende for øjnene. Det forklarer Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik.
”Hvis du ikke er vant til at læse hver aften, kan det godt være krævende for øjnene at gnaske sig igennem en 300-siders krimi på et par dage. Øjet er som en muskel, og hvis ikke vi er i træning, kan vi hurtigt risikere at anstrenge øjnene unødvendigt,” siger Poul O. Kuhberg.
Synoptik giver råd til efterårslæsningen
Godt med lys og støtte
De ekstra anstrengelser kan føre til både muskelspændinger og trætte øjne. Derfor anbefaler Poul O. Kuhberg, at man tager sine forholdsregler, inden man kaster sig over Jussi Adler-Olsen eller E.L. James til langt ud på de sene nattetimer.

”Grundlæggende handler det om at få øjnene til at slappe så meget af som muligt. Det kan du blandt andet gøre ved at finde en behagelig siddestilling med god støtte i ryggen og til dine arme og sørge for at få rigeligt med lys ind direkte fra siden,” siger Poul O. Kuhberg. 
Faktisk skal elpæren helt op på omkring 60 watt eller 800 lumen for at give tilstrækkeligt lys til læsningen. Derudover anbefaler Synoptik, at bogen holdes i en læseafstand af 35-45 cm og i en højde, så øjnene skal se nedad i en vinkel på 25 grader. 

Fjern tvivlen med synstest
I Synoptik går der stort set ikke en efterårsdag uden spørgsmål om briller, kontaktlinser og læsning. Oplever man som læser at have svært ved at koncentrere sig om teksten og er nødt til at læse det samme stykke flere gange, anbefaler kundechefen, at man får lavet en synstest. 

”Synet ændrer sig gennem hele livet – og særligt efter du har rundet de 40-45 år. Læsebriller kan gøre rigtig meget, men hvis dit behov har ændret sig siden sidste synstest, så brillerne ikke længere har den helt rette styrke, er de ingen garanti mod krimi-øjne,” siger Poul O. Kuhberg.
Synstesten er gratis og tager kun 5 til 10 minutter, hvorfor det ikke er nødvendigt at bestille tid i forvejen.
Fire læse råd fra Poul O. Kuhberg Synoptik:
  1. Find en behagelig siddestilling / støtte i ryggen og støtte til armene.
  2. Lyset skal være min. 60 watt eller 800 lumen direkte ind fra siden.
  3. Tekst skal kunne holdes i en afstand af 35 - 45 cm.
  4. Tekst skal kunne holdes således, at øjnene skal se nedad i en vinkel på 25 grader.
For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik på tlf.: 36 73 96 30

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har over 4000 butikker i 40 lande.
Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook