Undgå trætte øjne under eksamenslæsning | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Undgå trætte øjne under eksamenslæsningen


I disse dage er der eksamensforberedelse på skoleskemaet for gymnasie- og handelsskoleeleverne. Det betyder tunge hoveder og trætte øjne for mange af de unge, når de sidder time efter time med snuden i bøgerne. Synoptik giver gode råd til at holde øjnene friske under eksamenslæsningen. 

I de kommende uger vil mange gymnasie- og handelsskoleelever   sidde og svede over bøgerne for at forberede sig til eksamen. De mange timer med øjnene fokuseret på små bogstaver, grafer og tal medfører for mange unge trætte og tunge øjne. 

Hos Synoptik oplever kundechef Poul O. Kuhberg således, at både eleverne og deres forældre beretter om, at de unges syn belastes meget i eksamensperioden.

”Vi hører i øjeblikket fra flere forældre og de unge selv, at de her i eksamenstiden nemt bliver tunge i hovedet, bliver hurtigt trætte og har svært ved at fokusere. Det er helt naturligt, fordi musklerne omkring øjnene ligesom alle andre muskler bliver overanstrengt, når man bruger dem mange timer om dagen,” siger Poul O. Kuhberg Synoptik. 
  
Bliver du hurtigt træt i øjnene og får svært ved at fokusere, har Synoptik nogle råd til, hvordan du kan komme gennem eksamenslæsningen

Lav gymnastik med øjnene og tjek brillerne
Både eleverne og deres forældre kommer forbi Synoptik for at få gode råd til, hvordan man undgår de trætte eksamensøjne. Heldigvis er der flere ting, man kan gøre for at minimere eller helt undgå generne. I første omgang kan man træne sine øjenmuskler i ugerne op til læseperioden, forklarer kundechefen. 

”Du kan træne dine øjne ved eksempelvis at føre en finger fra en position i strakt arm ind mod din næse, indtil øjnene slipper, og du ser dobbelt. På den måde træner man de samme muskler, som øjet bruger, når man læser. Ligesom man kan løfte mere, hvis man laver armbøjninger hver dag, vil man opleve, at ens øjne pludseligt kan holde til at læse i længere perioder,” siger Poul O. Kuhberg. 

Læs på en anden måde  
Hos Synoptik anbefaler man desuden at ændre måden, man læser på. Og så er det ifølge kundechef Poul O. Kuhberg vigtigt at tjekke op på sine briller eller kontaktlinser, inden man kaster sig over bøgerne:

”Bogens placering i forhold til øjnene og mængden af lys har en afgørende betydning for, hvor meget vi belaster vores øjne, når vi læser. Man kan derfor minimere generne ved at sidde ret op på en stol og få rigeligt med lys ind. Derudover er det vigtigt at have den rigtige styrke i sine kontaktlinser eller briller, og derfor kan det være en fordel at få et synstjek, inden eksamenerne for alvor går i gang.”
__________________________________________________________________________________________

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik på tlf.: 36 73 96 30

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har over 4000 butikker i 40 lande. 
Synoptiks mål er at yde markedets bedste service og rådgivning til skarpe priser. 

Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook