Beskyt dit syn i forårssolen - gode råd | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 
Beskyt dit syn i forårssolen
Den længe ventede forårssol har lokket danskerne ud af deres vinterhi. Midt i forårseuforien glemmer mange dog at skærme øjnene mod solens skarpe stråler. Hos Synoptik kan du få råd og vejledning til, hvordan du bedst beskytter dine øjne i sommermånederne.

For få uger siden var beskyttelsesbriller mod solens stråler i høj kurs, da tusindvis af danskere vendte ansigtet mod himlen for at få et glimt af den spektakulære solformørkelse. Men det er ikke kun, når vi kigger direkte mod solen, øjnene har brug for beskyttelse. De kan også få for meget sol på en helt almindelig onsdag. Især når solen står lavt på himlen, eller strålerne reflekteres af vand, sand og blanke overflader, er øjnene udsat.

”Hvis dine øjne udsættes for kraftigt sollys, kan det give ”svejserøjne”, som er en kortvarig, overfladisk forbrænding af øjets hornhinde og slimhinde, og det er ikke særligt behageligt. Nye undersøgelser tyder desuden på, at langvarig påvirkning af UV-stråling kan være medvirkende til udvikling af grå stær, surfer’s eye eller alvorlig øjenbetændelse. Så det er absolut noget, man skal tage alvorligt,” siger kundechef Poul O. Kuhberg fra Synoptik.
Beskyt øjnene i forårssolen
Skærm af og undgå solskader 
Solbriller er en vigtig del af sommerlooket, men solbriller har også en helt lavpraktisk funktion. De skærmer øjnene mod solens ultraviolette stråler og sikrer, at den sarte hud omkring øjnene ikke bliver gammel og rynket før tid. Men det er ikke alle solbriller, der er lige effektive. For at yde optimal beskyttelse skal solbrillerne blokere effektivt for de skadelige UV-stråler og dække tæt omkring øjnene.

”Hvis du er i tvivl om, hvilke solbriller der beskytter dig bedst, så står vi klar til at vejlede dig i butikken. Her kan du også prøve forskellige stel, så du finder et par, der sidder godt og matcher din personlige stil,” forklarer Poul O. Kuhberg.

Mange af sæsonens nye solbriller er allerede landet i butikkerne, og der er noget for enhver smag. 

Hvilken type glas skal du vælge?
Når den rette model er fundet, er det vigtigt at vælge glas, der passer til dit behov. Glasset har nemlig stor betydning for, hvor effektivt solbrillen skærmer for den direkte og indirekte UV-stråling i forskellige situationer.

God til sport
  • Kontrastforøgende glas dæmper den blå del af lyset, hvilket giver et klart og behageligt syn med tydelige kontraster. Sportsgrene som golf, sejlsport, cykling, skiløb, bjergvandring og flyvning er alle aktiviteter, der kræver et godt kontrastsyn. Her er solbriller med kontrastforøgende glas en fordel.

God på vandet
  • Polariserende glas blokerer effektivt for genskin fra vandrette flader, fx vand, sne eller en våd vejbane. Solbriller med polarisende glas er derfor velegnede til bilkørsel i regnvejr, på havet eller til skiløb.

God til byen
  • Anti-refleksbehandlede glas blokerer UV-strålingen fra det lys, der trænger ind fra siden og reflekteres på solbrillens inderside. Solbriller med anti-refleksglas er anvendelige til de fleste aktiviteter, da behandlingen reducerer reflekser og forbedrer kontrast, udsyn og komfort under forskellige lysforhold.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik på tlf.: 36 73 76 30

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har over 5600 butikker i 43 lande. Synoptiks mål er at yde markedets bedste service og rådgivning til super skarpe priser.


Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook