Ferietips til dig med kontaktlinser | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 
Ferietips til dig med kontaktlinser
Bruger du kontaktlinser, er det en god idé at tage dine forholdsregler, så du slipper for unødvendige overraskelser på ferien. Kundechef Poul O. Kuhberg fra Synoptik forklarer her, hvad du som kontaktlinsebruger skal være opmærksom på før og under ferien.

”Kontaktlinser er praktiske til en sommerdag på stranden eller under Sydens sol. Men det kræver, at man tænker sig om, inden man pakker tasken, så man også er forberedt, hvis man får sand i øjnene, eller hvis kontaktlinserne tørrer ud under flyveturen,” siger kundechef Poul O. Kuhberg fra Synoptik.
  
”Det bedste råd er så vidt muligt at sørge for samme gode hygiejne som derhjemme, så du holder dine kontaktlinser rene. Husk også at pakke ekstra linser, som du kan bruge, hvis du taber eller får ødelagt en linse på ferien. Endelig er det en god idé at pakke kontaktlinserne i håndbagagen, så du har dem ved hånden, hvis kufferten skulle blive forsinket,” siger Poul O. Kuhberg.
Kontaktlinser i ferien
Nedenfor har Poul O. Kuhberg samlet en række gode råd, som du bør huske på, inden du begiver dig hjemmefra.

Gode råd til badeferien 
Hvad enten du skal dase ved poolen eller på stranden, er der et par ting, du skal være opmærksom på. Både sand og vand kan nemlig genere øjnene og give bøvl med dine kontaktlinser. Men hvis du husker nedenstående råd, er det nemt at undgå.
  • Pas på ikke at få sand i øjnene.
  • Skyl med komfortvæske, hvis du har fået sand i øjnene. Gnid ikke øjnene – det kan ødelægge linsen.
  • Du kan sagtens bade i havet eller poolen med kontaktlinser, men brug svømmebriller eller dykkermaske, hvis du er en ægte vandhund og har hovedet meget under vand. 
  • Hav altid et par vådservietter ved hånden, så kan du gøre dine hænder rene, hvis du får brug for at tage dine kontaktlinser ud et sted, hvor det ikke er muligt at vaske hænder.
  • Kontaktlinser tørrer hurtigere ud i sommervarmen, og tørre linser kan irritere øjet. Husk derfor at pakke komfortvæske, som er godt at have ved hånden, hvis dine kontaktlinser bliver tørre i løbet af dagen.
  • Husk altid solbriller. Selvom nogle kontaktlinser har indbygget UV-beskyttelse, beskytter de ikke den hvide del af øjet og den tynde hud omkring øjet, som også kan tage skade af UV-strålingen.
Pas på med aircon
I Sydens sol er aircondition et must. Men den tørre luft fra blæsere og klimanlæg er hård kost for dine øjne og kontaktlinser. Det er derfor en god idé at huske komfortvæske, så du kan dryppe øjnene, hvis dine kontaktlinser er på vej til at tørre ud. Det gælder også i flyveren, eller hvis du skal ud på en lang køretur.

Hent gratis nødkontaktlinser i Synoptik
Holder du sommerferie i Danmark, bør du overordnet set tage de samme forholdsregler som ved en udlandsrejse. Hvis du bliver i Danmark, har du dog den fordel, at du med et kontaktlinseabonnement fra Synoptik kan få erstatnings- og nødkontaktlinser i den nærmeste Synoptik butik, hvis du mister eller beskadiger dine kontaktlinser på ferien. Det gælder alle kontaktlinser på nær specialkontaktlinser.
Kig ned forbi Synoptik, hvis du har du spørgsmål eller brug for flere råd til en god ferie med kontaktlinser. For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik på tlf.: 36 73 76 30

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har næsten 5000 butikker i 41 lande.


Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook