Forbered synet til den skarpe sommersol | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 
Forbered synet til den skarpe sommersol
Sommersolen skinner langt om længe over Danmark. Men hvor de fleste husker at beskytte huden mod solens skarpe stråler, er der stadig mange, som ikke beskytter deres syn og den sarte hud omkring øjnene. Hos Synoptik kan du få gode råd til, hvordan du bedst passer på øjnene i sommermånederne. 

Solbriller er en vigtig del af sommerlooket, men solbriller har også en helt lavpraktisk funktion. De skærmer øjnene mod solens ultraviolette stråler og sikrer, at den sarte hud omkring øjnene ikke bliver gammel og rynket før tid.
Husk solbriller i den skarpe sommersol
Skærm af og undgå solskader
”Ingen er efterhånden i tvivl om, at det er en god idé at beskytte huden med solcreme i sommer månederne, hvor solen skinner kraftigst. Men få af os tænker på, at vi også skal beskytte vores øjne mod solens stråler. UV-stråling er nemlig lige så farlig for vores øjne som for huden,” forklarer kundechef Poul O. Kuhberg fra Synoptik.  

”Hvis vores øjne udsættes for meget direkte sol, kan man opleve, at de bliver ekstra lysfølsomme i en kortere periode. Det er ikke særlig behageligt – især ikke i de lyse sommermåneder – og er bestemt noget, man skal være opmærksom på,” siger Poul O. Kuhberg og fortsætter,

”Det er også vigtigt at beskytte den sarte hud omkring øjnene, som kan være svær at komme til med solcremen. Med et par gode solbriller kan du nyde de lange sommerdage uden at bekymre dig om solskoldning og rynker.”  

Vælg solbriller med omhu   
Den bedste måde at skåne øjnene på er at bruge hat eller solbriller, når man er ude i skarpt sollys. Men det er ikke alle solbriller, der er lige effektive. For at yde optimal beskyttelse skal solbrillerne blokere effektivt for de skadelige UV-stråler og dække tæt omkring øjnene.

”Hvis du er i tvivl, om hvilke solbriller der beskytter dig bedst, så står vi klar til at vejlede dig i butikken. Her kan du også prøve forskellige stel, så du finder et par, der sidder godt og matcher din personlige stil. Vi har et stort udvalg af solbriller både med og uden styrke,” lyder opfordringen fra Poul O. Kuhberg.

Fem gode solbrille-råd
UV-stråling er ikke lyset fra solen, du kan se, eller varmen, du kan mærke. UV er usynlige, skadelige stråler, der trænger ind i hud og øjne, hvis du ikke bruger solcreme og solbriller med UV-filter.

Brug kun solbriller med 100% UV-beskyttelse
Ligesom solen kan blege gardinerne i stuen, kan UV-strålerne også med tiden give skader i øjnene. Det er derfor vigtigt, at dine solbriller yder 100% UV-beskyttelse. Hvis du er usikker på, om dine solbriller beskytter optimalt, kan du tage dem med ned i Synoptik og lade personalet kigge på dem.

Vælg solbriller, der matcher din stil
Solbriller er ikke bare beskyttelse, de er også med til at vise, hvem du er. Og et par solbriller, du er glad for, husker du oftere at få på. Synoptiks brillestylister kan hjælpe dig med at finde de solbriller, der klæder dig, sidder som de skal og matcher din personlige stil. 

Brug solbriller hele året
Selv på en halvgrå efterårsdag er øjnene udsat for UV-stråling, fordi hornhinden og øjets linse fokuserer lyset på nethinden, hvor det forstærkes op til 100 gange. En god tommelfingerregel er derfor at bruge solbriller hele året – ikke kun, når temperaturen når op over 20 grader. 

Pas også på den lave sol
Vi stirrer aldrig direkte ind i den brændende middagssol, men morgensol eller aftensol kan være fristende at kigge på, og den lave forårs- og efterårssol kan også være svær at undgå. Det bedste forsvar mod lav sol, som også kan være særdeles skarp, er et par gode solbriller.For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik   på tlf.: 36 73 76 30

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har over 5600 butikker i 43 lande. Synoptiks mål er at yde markedets bedste service og rådgivning til super skarpe priser.


Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook