Brilleindsamling til Ghana | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 
Synoptik indsamler briller til Ghana
Gør en god gerning. Hos Synoptik kan du aflevere dine aflagte briller, så de kan få nyt liv i Ghana og hjælpe en ghaneser med dårligt syn. Kundechef Poul O. Kuhberg håber, at påsken får gavmildheden til at blomstre.

Synoptik har siden 2007 indsamlet kundernes aflagte briller og sendt dem til Ghana. Og der er ingen tvivl om, at de aflagte briller gør stor gavn i det vestafrikanske land.
Briller til Ghana
”I Danmark går vi til optikeren, hvis vi har problemer med at se klart, men i Ghana lever et stort antal mennesker som ikke har midlerne til at få den rette hjælp. Der er rigtig mange ghanesere med nedsat syn, som simpelthen ikke har mulighed til at investere i et par briller,” forklarer kundechef Poul O. Kuhberg fra Synoptik.

Gamle briller får nyt liv
I Danmark er det kutyme at skifte brillerne ud med jævne mellemrum, og ofte fejler de aflagte briller ikke noget, selvom de har siddet på næsen af en dansker igennem flere år. Men selv hvis der er løse stænger og skævheder, er det ikke et problem. Inden Synoptik sender de indsamlede briller til Ghana, bliver de nemlig gået efter i sømmene og repareret, hvis der er brug for det. De briller, som ikke kan reddes, bliver skilt ad og brugt til reservedele. 

Når de indsamlede briller er blevet tjekket, sender Synoptik dem til Ghanas hovedstad Accra, hvor Synoptik i samarbejde med Dansk Blindesamfund og den Ghanesiske søsterorganisation Ghana Blind Union driver en øjenklinik. Hvert år donerer Synoptik med hjælp fra danske brillebrugere briller til klinikken i Ghana, og hos Synoptik håber man, at borgerne igen i år vil støtte op om projektet.

”Der er ingen tvivl om, at der er brug for brillerne i Ghana, så jeg håber, at rigtig mange vil gå hjem i gemmerne og finde deres gamle briller frem og aflevere dem til os i butikken. Så skal vi nok sørge for, at de kommer til at gøre gavn i Ghana,” siger Poul O. Kuhberg.

Lille hjælp med stor betydning
Hos Dansk Blindesamfund sætter man pris på samarbejdet med Synoptik. Den danske hjælp har nemlig stor betydning for det arbejde, søsterorganisationen Ghana Blind Union udfører i Ghana.

”Samarbejdet med Synoptik betød sidste år, at cirka 4.000 ghanesere med synshandicap gratis fik undersøgt deres syn og blev tilbudt synskorrigerende briller og eventuel behandling, hvis de havde behov for det. For det enkelte menneske, der ellers ikke ville have mulighed for at se en øjenlæge eller optiker endsige anskaffe sig ordentlige briller, kan det gøre hele forskellen i forhold til, at vedkommende kan indgå som en aktiv del af familien og lokalsamfundet, eller kan passe et arbejde,” siger projektkoordinator Susanne Koch Andersen fra Dansk Blindesamfund.

Synoptik indsamler brugte briller fra gavmilde borgere hen over hele sommeren, og der er brug for både børnebriller, solbriller, læsebriller og voksenbriller med svag og stærk styrke. Det er nemlig både voksne og børn, der mangler briller i Ghana. Til efteråret tager en ny delegation til Ghana for at aflevere de indsamlede briller på øjenklinikken i Accra.


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik på tlf.: 36 73 76 30

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har over 6000 butikker i 43 lande. 
Synoptiks mål er at yde markedets bedste service og rådgivning til super skarpe priser.


Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook