Vind gavekort når du giver dine gamle briller væk | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Aflagte briller giver godt syn og et gavekort til Synoptik

Aflever din aflagte brille i Synoptik. Så sørger medarbejderne for, at ghanesere med dårligt syn får glæde af dem. Hver indleveret brille udløser samtidig et lod i konkurrencen om et gavekort til Synoptik, værdi af 10.000 kroner.

For ni år siden gik Synoptik og Dansk Blindesamfund sammen med Ghana Blind Union om at etablere en optikerklinik i Ghanas hovedstad Accra, hvor ghanesere kan blive tilset af en optiker og få udleveret et par gratis briller. Hvert år sender Synoptik danskeres aflagte briller til klinikken, og kundechef Poul O. Kuhberg fra Synoptik håber, at brillebrugere igen i år vil støtte op om projektet. Der er nemlig hårdt brug for brillerne i Ghana, hvor mange ikke har råd til briller eller mulighed for at blive tilset af en optiker.

Aflagte briller doneres til Ghana

”Vi tager det for givet i Danmark, at har man et problem med sit syn, så går man til en optiker. Situationen er dog helt anderledes i Ghana. Her lever et stort antal mennesker uden mulighed for at få hjælp til et bedre syn,” siger kundechef Poul O. Kuhberg fra Synoptik.

Aflagte briller får nyt liv
I Danmark udskifter mange brillebrugere deres briller i takt med at moden skifter, men der kan være mange gode år tilbage i en brille, selvom den ikke længere er højeste mode. Og skulle der være løse stænger eller skævheder, er det ikke et problem. Alle briller bliver nemlig gået efter og justeret, hvis der er brug for det, inden de sendes videre til klinikken i Ghana.

Sidste år lykkedes det på landsplan Synoptik at indsamle mere end 30.000 briller til Ghana, og målet er at samle mindst ligeså mange ind i år.

”Der er ingen tvivl om, at briller gør gavn i Ghana, så jeg håber, at rigtig mange vil gå hjem og finde deres gamle briller frem fra gemmerne og aflevere dem til os i butikken. Vi plejer at modtage rigtig mange aflagte briller, så det håber jeg gentager sig i år,” siger kundechef Poul O. Kuhberg fra Synoptik.

Der er brug for både børnebriller, solbriller, læsebriller og voksenbriller med svag og stærk styrke. Det er nemlig både voksne og børn, der mangler briller i Ghana.

Hjælper i by og på land
En vigtig del af projektet er også at involvere ghaneserne og løbende at videregive ekspertise og know-how til de fastansatte lokale optikere og sygeplejersker, der arbejder på klinikken. Til oktober drager et hold af optikere fra Synoptik til Ghana for at udvikle den fortsatte uddannelse af de ghanesiske optikere samt aflevere udstyr og briller til klinikken.

Selvom optikerklinikken er placeret i hovedstaden Accra, er det ikke kun svagtseende i millionbyen, som får glæde af de indsamlede briller. Synoptik-delegationen rejser nemlig også ud i de fjerneste afkroge af det vestafrikanske land, hvor adgangen til optikere normalt er minimal. Her etableres midlertidige felt-klinikker på skoler og i kirker, hvor svagtseende fra oplandet kan blive tilset, inden mobilklinikken rejser videre til næste by.

Vind et gavekort
For at få så mange briller som muligt med til Ghana kan alle, som bidrager med en brille til indsamlingen, deltage i en konkurrence, hvor hovedpræmien er et gavekort til Synoptik, værdi af 10.000 kroner. Brilleindsamlingen fortsætter indtil efteråret, så der er god tid til at gå i gemmerne på jagt efter briller, som kan give et lod i konkurrencen. Hver indleveret brille udløser et lod, og vinderen udtrækkes 26. august. 


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik   på tlf.: 36 73 76 30

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har mere end 6.000 butikker i 44 lande.

Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook