Solblænding i trafikken - husk solbriller i bilen | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Pas på solblænding i trafikken

Forårssolen er skøn, og vi har ventet længe på den. Men i takt med at solen tager til i styrke, vokser også behovet for at beskytte øjnene mod de skarpe stråler, som både kan blænde og give skader på grund af UV. Særligt bilister skal være ekstra opmærksomme på at huske solbrillerne i forårsmånederne.

God solbeskyttelse er vigtig hele året, men særligt om foråret, når solen og dermed også den usynlige uv-stråling tager til i styrke, er det vigtigt med et par gode solbriller. Især hvis man sidder bag rattet. Den lavstående forårssol kan nemlig gøre det svært at orienterer sig i trafikken, hvilket gør forårsmånederne til højsæson for trafikulykker på grund af solblænding. Kundechef Poul O. Kuhberg i Synoptik råder derfor alle bilister til at være ekstra opmærksom på at huske solbrillerne i denne tid:

Solblænding i trafikken for folk med dårligt syn

”Det er skønt, at solen endelig er kommet tilbage. Det kan de fleste blive enige om. Men risikoen for uheld på grund af solblænding er desværre ekstra høj på denne årstid, ikke mindst fordi mange trafikanter ikke er opmærksomme på risikoen. Mange bilister kører helt uden solbriller, og det kan skabe farlige situationer i trafikken især i morgen- og eftermiddagstimerne,” siger Poul O. Kuhberg.

Heldigvis er det nemt at minimere risikoen, lyder det:

”Den nemmeste og bedste måde er at have et par solbriller liggende i bilen, så du altid har dem ved hånden, når du sidder bag rettet. Så undgår man den uforudsete solblænding, når den skarpe forårssol pludselig kigger frem,” anbefaler Poul O. Kuhberg fra Synoptik.

Vælg solbriller med styrke
Hvis man i forvejen bruger briller, bør man overveje solbriller med styrke, forklarer kundechefen:

”Ligesom det er ubehageligt og farligt at køre bil uden at kunne se skarpt, er det også meget ubelejligt at blive blændet af solen. Men det er heldigvis ikke enten eller. Vi kan i dag lave helt den samme korrektion af synet i solbrillerne, som vi kan i almindelige briller, og rigtig mange vælger solbriller med styrke, så de har samme skarpe syn uanset om vejret kalder på solbriller eller ej.”

Hylderne fulde af forårsfriske nyheder

Et par dedikerede køre-solbriller er også en god undskyldning for at udvide solbrillegarderoben med en af sæsonens mange fine solbrillenyheder.

Synoptik har et bredt udvalg af solbriller, som fås både med og uden styrke. Med forårets komme er der allerede mange af de nye forårsmodeller i butikken fra populære mærker som Ray-Ban, Gucci, Marc by Marc Jacobs, Prego og Tommy Hilfiger.


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul O. Kuhberg, kundechef i Synoptik på tlf.: 36 73 76 30

Om Synoptik

Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har mere end 6.000 butikker i 44 lande.
Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook