Sikkerhedsbriller skal mere end beskytte øjnene | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Sikkerhedsbriller skal mere end bare beskytte øjnene

Det er arbejdsgivers ansvar at sikre, at medarbejderne beskytter øjnene. Og heldigvis er der sket meget på designsiden de seneste år, hvor sikkerhedsbriller med styrke, som næsten er almindelige briller, er kommet på markedet. Kundechef Poul O. Kuhberg fra Synoptik guider til valg af den rette sikkerhedsbrille.

Det har meget at sige, om sikkerhedsbrillerne skal bruges indendørs eller udendørs og hvilket miljø, arbejdet skal udføres i. Er der rent eller snavset, vådt, tørt, varmt eller koldt. Den rette sikkerhedsbrille er den, der er tilpasset den konkrete arbejdsopgave.

Sikkerhed 

”Sikkerhedsbriller er vigtige i alle typer arbejde, hvor gnister, kemikalier, splinter eller andre genstande risikerer at komme tæt på øjnene. Men det er forskelligt fra job til job, hvad sikkerhedsbrillerne skal kunne udover at beskytte øjnene,” fortæller kundechef Poul O. Kuhberg fra Synoptik, hvor medarbejderne har stor erfaring i at rådgive om valg af sikkerhedsbriller.

Synoptik samarbejder med Uvex, som i mere end 90 år har arbejdet målrettet på at producere sportsbriller til ski eller cykling og sikkerhedsbriller til enhver type arbejdsmiljø.

Sikkerhedsbriller skal også være smarte
I dag er det med sikkerhedsbriller som med sikkerhedssko og arbejdstøj: Det skal være funktionelt og smart nok til, at man gider gå direkte ned i supermarkedet efter arbejde. Derfor ligner mange sikkerhedsbriller i dag almindelige, lidt markante sportsbriller.

Hos Synoptik har de et bredt udvalg af stel til sikkerhedsbriller, som kan leveres med tre forskellige glastyper, alt efter hvilken arbejdssituation de skal bruges i. Flere af stellene har hentet inspiration fra sportens verden.

”Man behøver ikke se sjov ud, når man bruger sikkerhedsbriller, og vi ser en trend i, at brugerne oftere vælger stel i en mere sporty stil,” siger kundechef Poul O. Kuhberg fra Synoptik.

Sikkerhedsbriller med styrke
Udover beskyttelse af øjnene har mange sikkerhedsbrillebrugere brug for styrke i brillerne for at se tydeligt. Det er heldigvis ikke noget problem. Når en kunde henvender sig hos Synoptik, får han eller hun som noget af det første foretaget en synstest, så det kan afgøres, om der er brug for styrke i sikkerhedsbrillerne.

Når det rette stel og glastype er fundet, sendes bestillingen til Tyskland, hvor brillen produceres på en af Uvex' tyske fabrikker.


Det siger reglerne

Ifølge arbejdstilsynet har arbejdsgiver blandt andet pligt til at sørge for: 

  • at medarbejdere forsynes med egnet øjenværn, og at øjenværnet bliver brugt straks ved arbejdets begyndelse og under hele arbejdet. 
  • at øjenværnet til enhver tid yder den tilsigtede beskyttelse og ikke medfører unødige gener.  
  • at det valgte øjenværn er CE-mærket. 
  • Hvis brugeren har behov for at anvende synskorrigerende briller, skal øjenværnet være stort nok til, at der er plads til brillerne, eller man kan bruge øjenværn med korrigerende linser.For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul O. Kuhberg, kundechef hos Synoptik tlf.: 36 73 76 30 

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af en af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har mere end 6.000 butikker i 44 lande. 

Synoptiks mål er at yde markedets mest imødekommende og troværdige service samt rådgivning, som gør en synlig forskel , til super skarpe priser.

Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook