Brilleindsamling til Ghana Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Brugte briller giver bedre fremtidsudsigter i Ghana

Gennem de seneste 11 år har Synoptiks kunder doneret tusindvis af brugte briller til Ghanas lokalbefolkning. Hver eneste af de indsamlede briller gør en stor forskel for et menneske med nedsat syn. Du kan selv bidrage til indsamlingen ved at indlevere dine aflagte briller i Synoptik – alle vores butikker tager imod dem.
Bestil tid

Det er en gave at kunne se sine forældre

Sidste år kom den lille dreng Achmed til Synoptiks synsklinik i Ghana. Han var næsten blind, fordi han har minus 25 på begge øjne. Achmed fik for første gang i sit liv et par briller, og dermed ændrede hans liv sig for altid. Pludselig kunne han se sine forældre og følge med i skolen, og nu har han en ambition om at blive ingeniør. Achmed er bare en ud af de mange ghanesere, der har fået et bedre syn og et bedre liv ved hjælp af aflagte briller indsamlet i Synoptik.

Fagligheden følger med på vores gratis synsklinik

Ud over at indsamle brillerne samarbejder vi i Synoptik med Dansk Blindesamfund og Ghana Blind Union. Sammen har vi etableret en gratis synsklinik i Ghanas hovedstad, Accra. Klinikken har åbent tre dage om ugen, hvor ghanesere kan blive tilset af en optiker eller øjenlæge, få foretaget en synsprøve og få et par gratis briller. I oktober sender Synoptik for 11. år i træk et hold medarbejdere afsted til Ghana for at hjælpe på klinikken med at dele danskernes briller ud til de lokale.

Har du et par aflagte briller i skuffen?

Godt hver anden dansker har et par gamle briller liggende i skuffen derhjemme, som de ikke længere bruger. Er du en af dem, kan du give dem nyt liv ved at aflevere dem i Synoptik. Vi måler styrken, renser brillerne og strammer stængerne, og så er de klar til igen at gøre gavn i Ghana.


Se videoen om hvordan dine brugte briller kan gøre en forskel.


Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook