Synoptiks historie - 1931 til nu | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 
Synoptiks historie


Scroll ned og læs om vigtige
begivenheder i Synoptiks historie
Sygekassernes Optik – briller til alle
Sygekassernes Optik blev grundlagt i 1931 af Sophus Robert Delfer (Robert Delfer). Han var en socialt bevidst brillegrossist, der efter at have solgt briller fra kufferten, indgik et samarbejde med sygekasserne om at tilbyde briller til lavere priser og derefter kunne åbne sin første butik.
Synoptik-fonden
Som bestemt i Robert Delfers testamente, stiftedes Synoptik-fonden ved hans død i 1949. Fondens formål er at igangsætte og støtte tiltag, der fremmer øjensundheden i Danmark, og fonden donerer hvert år millioner til forskning og uddannelse indenfor optik.
Optikerne må foretage synsprøver
På grund af lange ventetider hos øjenlægerne, besluttede sygekasserne i 1960erne at give optikerne ret til at foretage synsprøver for sygekassen. Synoptik-fonden spillede en væsentlig rolle i at få uddannet de mange optikere i at foretage synsprøver.
Nyt navn: Synoptik
Sygekasserne blev endeligt nedlagt i 1973 til fordel for den offentlige sygesikring og derfor skiftede Sygekassernes Optik navn til Synoptik A/S. Navnet blev valgt på baggrund af en medarbejderkonkurrence.
1-dagskontaktlinsen opfindes
1-dagskontaktlinsen blev opfundet af Michael Bay i 1982 med støtte fra Synoptik og Synoptik blev således de første i verden, der kunne tilbyde dem. Dengang var antallet af kontaktlinsebrugere under 1% af befolkningen. I dag benytter 14% af den danske befolkning kontaktlinser – og det er i høj grad 1-dagskontaktlinsernes fortjeneste.
Brilleindsamling til Ghana
og første Udvidet Synsprøve

I 2007 begyndte vi vores brilleindsamling til Ghana og har siden doneret ca. 30.000 aflagte briller, som vores kunder har indleveret. Samme år skete der noget andet vigtigt: Som den første og endnu eneste optikerkæde i Danmark introducerede Synoptik den Udvidet Synsprøve for at sikre en ensartet høj standard til alle kunder.


Bestil tid

Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook