Få dit syn tjekket gratis hos Synoptiks synseksperter

Landet over tilbyder Synoptiks butikker udvidede synsprøver med omfattende sundhedstjek i uge 12 til uge 14, når den årlige nationale synsevent løber af stablen. Samtidig er der ½ pris på alle glas. 


Bestil tid

Ved en Udvidet Synsprøve med Sundhedstjek kan der opdages tidlige tegn på øjensygdom eller almen sygdom, ofte før man selv har mærket noget. Hvis optikeren ser forandringer som kræver yderligere undersøgelse eller behandling, henvises du videre til egen læge eller øjenlæge, så øjensygdom kan opdages i tide, og derved reduceres risikoen for at få varigt synstab.

Synet er vitalt for livskvaliteten

Synet ændrer sig hele livet. Af den årsag er regelmæssige synsprøver altid en god idé. De giver nemlig optikere viden om, hvilken løsning der er den bedste for netop dine øjne. Undersøgelser viser imidlertid, at mange danskere ikke har fået deres syn testet to år eller sågar længere siden deres seneste test.

Det vil Synoptik råde bod på, når de sætter fokus på danskernes øjensundhed.

Der afholdes derfor en stor, national synsevent, hvor der er mulighed for at få en gratis udvidet Synsprøve. På den måde kan danskerne bryde med dårlige vaner og komme hyppigere til de synsprøver, der både giver vigtige informationer om synet og øjet – og dermed forebygge, før det er for sent. Du skal have det bedste ud af dit syn, og det gør Synoptiks synseksperter en dyd ud af at hjælpe med. Synet og øjnenes sundhed er nemlig vitalt for livskvaliteten:

”Undersøgelser viser, at synet betyder meget for vores livskvalitet og den måde, vi lever vores liv på. Derfor er det vigtigt at få tjekket synet og øjnenes sundhed regelmæssigt og reagere, hvis man oplever ændringer i sit syn”, siger Annette Slyngborg, der er klinisk fagspecialist hos Synoptik. Hun opfordrer alle til at få foretaget en synsprøve hvert andet år, så de har garanti for, at de har den rette styrke.

Stort behov for at få synet tjekket

Meget tyder på, at danskerne har et stort behov for at få deres syn tjekket. Tidligere event viste, at hele 8 ud af 10 af deltagende havde mulighed for at se bedre.

”Mange begynder at opleve synsproblemer i takt med, at vi bliver ældre, da linsen i øjet bliver tykkere og mere stiv, og det gør det sværere at fokusere. Det betyder, at vi får behov for læsebriller og mere lys for at kunne læse og udføre andre opgaver på kort afstand”, siger Annette Slyngborg.

Bestil tid

Den udvidede synsprøve indeholder både en synsprøve og et grundigt sundhedstjek, som blandt andet består af en måling af øjets indre tryk, en synsfeltsundersøgelse og et digitalt farvebillede af nethinden, hvor det bliver undersøgt, om du har nedsat syn i synsfeltet. Disse undersøgelser af øjet giver mulighed for at opdage øjensygdom eller almen sygdom, før man selv mærker noget.