5 gode råd til dig om solbriller og UV beskyttelse | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Vis emne(r)

5 gode råd til dig om solbriller

Dine øjne er mere udsatte overfor solens skadelige stråler end din hud. Alligevel passer vi ofte bedre på huden end på øjnene – og langt de fleste ved ikke om deres solbriller har god UV-beskyttelse. Hånden på hjertet – gør du?

Her får du fem gode råd om solbriller og god beskyttelse mod den sol, vi elsker, men som også har en skyggeside.

Grøn solbrille

Du kan ikke se eller mærke UVUV er ikke lyset fra solen, du kan se eller varmen, du kan mærke. UV er derimod usynlige, skadelige stråler, der trænger ind i hud og øjne, hvis du ikke er beskyttet af solcreme og solbriller med UV-filter.


Solbriller med UV-beskyttelse

Brug kun solbriller med 100% UV-beskyttelse

UV-stråler påvirker det, de rammer, så ligesom solen kan blege gardinerne i stuen, kan UV-strålerne også med tiden give skader i øjnene. Derfor er det vigtigt, at dine solbriller yder 100% UV-beskyttelse – og det gør alle solbriller i Synoptik. Hvis du ikke er sikker på, om det også gælder dine solbriller, så tag dem med i Synoptik og lad os kigge på dem.

Brug solbriller hele året

Selv på en halvgrå efterårsdag er øjnene stadig udsat for UV-stråling, fordi hornhinden og øjets linse fokuserer lyset på nethinden, hvor det forstærkes op til 100 gange. En god tommelfingerregel er at gå med solbriller alt efter lysmængde og ikke temperatur.
Solbriller til løbeturen

Pas på den lave sol med solbriller

Pas også på den lave sol

Vi stirrer aldrig direkte ind i den brændende middagssol, men morgensol eller aftensol kan være fristende at kigge på, og den lave sol forår og efterår kan være svær at undgå. Det bedste forsvar mod lav sol, lysspredning og refleksion er et par gode solbriller.

Skærm af og undgå rynker

For meget sol kan give rynker – og huden omkring øjnene er ekstra følsom over for solens UV-stråler. Her giver et par gode solbriller ekstra beskyttelse, så din hud holder sig glat og ung.
Undgå rynker om øjnene med solbriller

solbriller med tryk, mønstre og farver

Vælg lækre solbriller, du gerne bruger

Solbriller er ikke bare beskyttelse, de er også med til at vise, hvem du er. Få hjælp af vores brillestylister til at finde de solbriller, der klæder dig bedst – det er helt gratis. Et par lækre solbriller, der sidder som de skal og ser godt ud på dig, vil du bruge mere. Det tør vi godt love.
Sol og sarte børneøjneHar du børn, så husk også solbriller til dem. Børns øjne er mere modtagelige overfor skadelige UV-stråler end voksnes, fordi børn har klarere øjne og større pupiller.
Du kan få solbriller med styrke hos Synoptik

Solbriller med styrke

- et perfekt valg
Du kan få de fleste af vores solbriller med styrke – og så har du både beskyttelse og et skarpt syn i én smart løsning.

Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook