Brilleindsamling til Ghana - vi samler ind | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Vis emne(r)

Årlig brilleindsamling til Ghana


Vi tænker sjældent over det, der bare fungerer. Men prøv alligevel at forestille dig, hvordan hverdagen ville se ud, hvis du ikke kunne få briller, selvom du så dårligt.  Helt almindelige gøremål ville pludselig volde store problemer.

Sådan ser hverdagen ud for tusindvis af ghanesere – men du kan være med til at gøre en forskel: Aflevér dine gamle briller i din Synoptik butik og støt op om vores indsats i Ghana.

Se hvordan vi hjælper her i videoen.

Vi ændrer liv

I 6 år har Synoptik, i samarbejde med Dansk Blindesamfund og Ghana Blind Union, indsamlet tusinder af brugte briller og doneret dem til Ghana. Lars Jørgensen er en af de optikere, der har været i Ghana og med egne øjne set, hvad de aflagte briller betyder for ghaneserne. Han fortæller blandt andet om en lille dreng, som skulle bruge -9 og -9,5. Med så dårligt syn er man isoleret fra resten af samfundet og kan ikke føre et normalt liv. Blandt de donerede briller var der heldigvis et par, der passede: ”Det er jo at ændre et liv”, fortæller Lars Jørgensen.

Donation og uddannelse

Vi har ikke kun doneret briller, men også viden og erfaring. I Ghanas hovedstad Accre, har Synoptik nemlig åbnet en fast klinik, hvor vi uddanner og videreuddanner lokale optikere og overbringer optisk udstyr.

Derudover sørger vi også for at komme ud i landsbyerne, hvor der er endnu længere til en optiker.

Brilleindsamling giver briller til Ghana

Giv din styrke videre

En stor del af æren for projektet i Ghana går til vores kunder i Synoptik, der har hentet deres brugte briller frem fra gemmerne og afleveret dem hos os. Men selvom vi donerer mere end 30.000 briller om året, og projektet har været en kæmpe succes, bor der 25 millioner mennesker i Ghana, så der er behov for mange flere.

Så kom ned med dine gamle briller i Synoptik – så sørger vi for de gør gavn i Ghana.

Del på Facebook
Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook