Briller og børn - vigtigste symptomer hos barnet | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Vis emne(r)

Briller og børn

Selvom dit barns syn først er helt udviklet omkring 6-årsalderen, er det en god ide, hvis du holder øje med symptomer på, at din barn ser dårligt. Ofte er der ikke grund til bekymring, men der er nogle signaler, du skal være opmærksom på. Eventuelle synsproblemer bliver dog ofte spottet allerede ved de obligatoriske børneundersøgelser. Du er altid velkommen hos Synoptik til en snak med vores autoriserede optikere samt til at skrive til vores Online-panel.

Skal dit barn have briller?

Dit barns syn er først helt udviklet i 6-årsalderen. Indtil skolealderen bliver dit barns syn undersøgt af sundhedsplejersken og din egen læge ved de obligatoriske børneundersøgelser. Når dit barn starter i skolen, tager skolelæge og skolens sundhedsplejerske over.

Hvad skal du holde øje med?

Hos langt de fleste børn udvikler synet sig helt normalt. Skulle der være noget galt, afsløres det som regel ved de obligatoriske børneundersøgelser.
Skal dit barn have briller? Besøg din Synoptik butik og se hele udvalget
Har du mistanke om, at dit barn ser dårligt, så vær opmærksom på disse signaler:
  • Dit barn skeler på det ene øje en gang i mellem, eller når dit barn er træt
  • Dit barn lukker eller dækker ofte det ene øje
  • Dit barn lægger ofte hovedet på skrå eller drejer hovedet for at se efter noget
  • Dit barn støder ofte ufrivilligt ind i ting og møbler
  • Dit barn sidder påfaldende tæt på tv'et eller holder bogen meget tæt op til øjnene
  • Dit barn har ofte hovedpine
Har dit barn nogle af disse symptomer, er det en god idé at kontakte lægen.

Kan dit barn få briller hos optikeren?

Ifølge loven i Danmark skal børn under 10 år først undersøges af en læge eller en øjenlæge, inden de kan få briller for første gang. Det skyldes, at en person med lægelig baggrund skal vurdere, om synet udvikler sig normalt, og at eventulle symptomer stammer fra øjnene og ikke noget andet.

Når I har snakket med en læge eller øjenlæge, hjælper vores autoriserede optikere med at finde de helt rigtige briller over hele Danmark.


Spørg vores autoriserede optikere

Hos Synoptik har vi mere end 80 års optisk erfaring. Derfor kan du trygt tage vores optikere med råd, hvis du fx er i tvivl om, hvad synsfejl egentlig er, og hvad der kan gøres ved dem. De ved også en masse om syn, øjne og briller.

Har du spørgsmål? Så skriv til vores online Optiker-panel.

Få en Udvidet Synsprøve

Vores optikere kan sagtens foretage en synsprøve på dit barn og forny briller, når bare dit bare har fået de første briller på baggrund af et besøg hos øjenlægen. Alt efter hvilken synsfejl dit barn har, kan øjenlægen vælge at følge op med jævne mellemrum. Ellers er det helt almindeligt, at optikeren tager over.

Er dit barn over 10 år, kan du trygt lade vores optikere foretage en Udvidet Synsprøve. Hvis der er noget, som afviger fra normalen, henviser vores optikere naturligvis til en øjenlæge.
Tag dit barn til øjenlæge, hvis:

  • Læge, sundhedsplejersken eller optikeren råder dig til det
  • Der er arvelige synsfejl eller skelen i din familie
Synet hos børn er meget smidigt og i særlige tilfælde er de i stand til at kompensere for temmelige store synsfejl. Øjenlægen kan i disse tilfælde dryppe barnets øjne med medicin, som midlertidigt ophæver evnen til at fokusere. På den måde kan afsløres skjulte synsfejl.
Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook