Få tips og tricks til kontaktlinser og vind lækre solbriller, værdi 1.499,-
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Vis emne(r)

Louis, Marianne og Angelo 'giver det videre'
Vi har talt med tre personer, der bruger kontaktlinser, for at høre om deres erfaringer – og for at give deres tips og tricks videre. Og her får du deres historier, tips og tricks.

Louis, 19 år
Holder sabbat-år
Bruger 1-dagskontaktlinser
Minus 1,25 på begge øjne
+ bygningsfejl
Marianne, 36 år
Designer
Bruger 1-dagskontaktlinser
Minus 1,75 på begge øjne,
enkeltstyrke
Angelo, 44 år
Teknisk chef
Bruger 1-dagskontaktlinser
Plus 2,5 på begge øjne,
enkeltstyrke


Fitness fylder godt op i Louis’ kalender med op til seks dages intens træning om ugen. Han holder sabbat-år, inden biologi-studierne på universitetet kalder.


Hvorfor bruger du kontaktlinser?
Når jeg gik på gaden, kunne jeg nærmest kun genkende folk på deres måde at gå på og deres tøj. Ansigterne var helt slørede. I skolen havde jeg også efterhånden svært ved at se, hvad der skete på tavlen. Og så spillede jeg meget håndbold for fem år siden, hvilket var svært uden kontaktlinser. Da jeg fik kontaktlinser i, blev jeg helt befippet, fordi verdenen pludselig åbnede sig for mig. Jeg var nærmest i min egen helt nye verden, hvor vennerne, træerne, solnedgangen osv. stod helt skarpt for første gang i mit liv. Meget fantastisk.

Bruger du også briller?
Ja, jeg har to briller, jeg skifter med indimellem, når jeg kan mærke, øjnene lige skal prøve noget andet. Ikke så tit dog. Fx må jeg ikke køre bil uden kontaktlinser i, fordi mit syn ganske enkelt bliver træt og sløret med briller, når jeg fx har kørt mere end 30 minutter.
Har du tips og tricks til andre,
der bruger kontaktlinser?
Husk, at væd kontaktlinserne godt i saltvandet, før de skal i. Så får de nemlig meget bedre fat, synes jeg. Det gør helt klart en forskel for mig. Og prøv at kig ned, når du sætter dem i øjet, så bliver den nemmere centreret over iris. Ellers prøv dig frem. Øvelse gør mester. Jeg går også meget op i hygiejne og vasker hænder og renser negle grundigt før isætning. Undgå for Guds skyld sæberester – det svier helt vildt! Husk også at hold æsken med kontaktlinser bakteriefri.
Marianne er til hjemmehygge – ikke mindst med datteren Kajsa. Yoga og retro-design er også store passioner, og det kan ses i det moderne rækkehus i Ørestaden.


Hvorfor bruger du kontaktlinser?
Det er ganske enkelt mere nemt og bekvemt med kontaktlinser. Sådan har det været i de 10 år, jeg har brugt dem. Fx når jeg er til yoga, er det dejligt at have et skarpt syn. Det får også øjnene til at slappe af. Når det regner, er det også rart at have kontaktlinser i i stedet for briller.

Bruger du også briller?
Jeg skifter engang imellem til et par briller. Og bruger dem mest som accessory, hvis jeg lige har brug for lidt frihed til at skifte stil og udtryk. Det er fedt at lege lidt med sit look med et par cool briller, hvis jeg føler, der er brug for det. Det er frihed.
Har du tips og tricks til andre, der bruger kontaktlinser?
Man skal huske at prøve sig frem, hvis man oplever, at kontaktlinserne fx er lidt for stramme eller ikke føles helt rigtige. Jeg prøvede selv nogle forskellige, før jeg fandt de helt, helt rigtige til mig. Og det er gratis at prøve sig frem i Synoptik. Jeg kan også godt lidt at prøve, når der kommer nye på markedet. Bare for at se, om komforten er endnu bedre. Og husk endelig kontaktlinsetjekket. Lige nu tror jeg fx, at jeg skal have mere styrke i mine kontaktlinser. Måske skulle jeg bestille en tid nu?

Angelo elsker at svømme i havet. Og Amager Strand i København er favoritstedet, hvor tankerne får vinger – og dybde, mens kroppen arbejder sig gennem strøm og bølger.


Hvorfor bruger du kontaktlinser?
De giver mig først og fremmest frihed og livskvalitet. Og så bryder jeg mig ikke om at have briller på: De dugger, og jeg føler mig indelukket. Og så synes min kone også, at jeg ser væsentligt bedre ud uden briller. Det tæller selvfølgelig også en del.

Hvordan gør kontaktlinser livet bedre for dig?
Når jeg tager dem i, føler jeg mig som ny. En brille er som en protese for mig, men når jeg sætter kontaktlinserne i om morgenen, tænker jeg ikke mere på mit handikap og føler mig fri som fuglen resten af dagen. Efter 26 år med kontaktlinser kan jeg faktisk ikke forestille mig et liv uden.
Har du tips og tricks til andre,
der bruger kontaktlinser?
Når jeg vågner om morgenen, skal mine øjne lige i gang og aktiveres. Derfor vasker og skyller jeg øjnene, som noget af det første. Så tager jeg kontaktlinsen og putter en lille smule kontaktlinsevæske i selve kontaktlinsen, det får det hele til at gå nemmere og virke friskere. Ellers husker jeg også at vaske mine hænder grundigt, når jeg skal sætte kontaktlinserne i. Herefter samler jeg min hånd, putter væsken i kontaktlinsen og sætter dem stille og roligt i. Og husk, at gå til kontaktlinsetjek én gang årligt. Det er hurtigt gjort og vigtigt for din livskvalitet.
Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook