Gør computeren mig nærsynet?

Flere og flere mennesker bliver nærsynede. I halvfjerdserne var 25% af befolkningen i vestlige lande som Danmark og USA nærsynet. I dag er det over 40%. Udviklingen falder sammen med brugen af PC, men er der en sammenhæng?

0

Vi ved med sikkerhed, at der er en stor grad af arvelighed, når det gælder synet. Er dine forældre nærsynede, er der store chancer for, at du selv bliver det. Flere undersøgelser har imidlertid vist, at mennesker med meget ”nærarbejde” i de unge år – f.eks. brug af PC eller læsning – har større risiko for at blive nærsynede end andre. Så måske handler det også om miljøet?

Der er imidlertid intet, der tyder på, at det er computerskærme, der gør os nærsynede. I virkeligheden handler det mere om, at den øgede brug af PC har gjort flere mennesker opmærksomme på, at de allerede var nærsynede. Synsproblemet har hele tiden været der, men de hyppige skift mellem at se nært og fjernt, som følger med PC-brug, har gjort problemets omfang mere synligt.

Så svaret er ”Nej, computeren gør dig ikke nærsynet. Du var det nok i forvejen. Og hvis du ikke er nærsynet, behøver du ikke bekymre dig.”

Dejligt, ikke?

Få tjekket dit syn i Synoptik

Det kræver sin specialist at blive klogere på dit syn. Og netop specialister finder du i Synoptik. Vores autoriserede optikere står altid klar til at hjælpe dig og give dig ekspertrådgivning om dit syn og digitale skærme. Alt det gør vi i en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek, som udover en grundig synsundersøgelse og omfatter et tjek af dine øjnes sundhed.

Bestil tid

Vi ta'r dit syn alvorligt.