Gør computeren mig nærsynet?

Flere og flere mennesker bliver nærsynede. I halvfjerdserne var 25% af befolkningen i vestlige lande som Danmark og USA nærsynet. I dag er det over 40%. Udviklingen falder sammen med brugen af PC, men er der en sammenhæng?

- 3 minutters læsetid

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Vi ved med sikkerhed, at der er en stor grad af arvelighed, når det gælder synet. Er dine forældre nærsynede, er der store chancer for, at du selv bliver det. Flere undersøgelser har imidlertid vist, at mennesker med meget ”nærarbejde” i de unge år – f.eks. brug af PC eller læsning – har større risiko for at blive nærsynede end andre. Så måske handler det også om miljøet?

Der er intet, der tyder på, at det er computerskærme, der gør os nærsynede. I virkeligheden handler det mere om, at det øgede brug af PC har gjort flere mennesker opmærksomme på, at de allerede var nærsynede. Synsproblemet har hele tiden været der, men de hyppige skift mellem at se nært og fjernt, som følger med PC-brug, har gjort problemets omfang mere synligt.

LÆS OM NÆRSYNETHED

Så svaret er: ”Nej, computeren gør dig ikke nærsynet. Du var det nok i forvejen. Og hvis du ikke er nærsynet, behøver du ikke bekymre dig.”

Dejligt, ikke? Og her kan du læse om, hvordan du selv kan gøre en indsats for at forebygge og bremse nærsynethed.

Få tjekket dit syn i Synoptik

Det kræver sin ekspert at blive klogere på dit syn og nærsynethed, som er den mest udbredte synsfejl verden over. Heldigvis kan det nemt korrigeres med enten briller eller kontaktlinser. I din lokale Synoptik finder du autoriserede optikere, der står klar til at gøre dig meget klogere på, hvorfor du kan have svært ved at stille skarpt på afstand.

Alt det gør vi i en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek, som ud over en grundig synsundersøgelse og omfatter et tjek af dine øjnes sundhed. Med avanceret optisk udstyr undersøger vi dig altså også for eventuelle tegn på grå stær, grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk.

Bestil tid

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Vi ta'r dit syn alvorligt.