Verdens synsdag

Verdens synsdag

Synoptik fejrer Verdens Synsdag og tilbyder et gratis synstjek I anledning af Verdens Synsdag den 10. oktober sætter Synoptik danskernes øjensundhed på dagsordenen. Optikerkæden tilbyder en gratis udvidet synsprøve til alle, der kommer forbi Synoptik fra den 10.-12. oktober og donerer deres aflagte briller. Brillerne vil blive brugt til at give et menneske i Ghana et bedre syn.

0

Synoptik fejrer Verdens Synsdag og tilbyder et gratis synstjek
I anledning af Verdens Synsdag den 10. oktober sætter Synoptik danskernes øjensundhed på dagsordenen. Optikerkæden tilbyder en gratis udvidet synsprøve til alle, der kommer forbi Synoptik fra den 10.-12. oktober og donerer deres aflagte briller. Brillerne vil blive brugt til at give et menneske i Ghana et bedre syn.
Siden 2007 har Synoptiks kunder doneret tusindvis af aflagte briller til Ghanas lokalbefolkning. Hver eneste brille gør en stor forskel i Ghana for en person med nedsat syn. I uge 41 sender Synoptik for 12. år i træk et hold medarbejdere afsted til Ghana for at hjælpe med at dele danskernes briller ud til de lokale.
I anledning af Verdens Synsdag den 10. oktober sætter Synoptik fokus på danskernes øjensundhed. Optikerkæden tilbyder nemlig en gratis udvidet synsprøve, hvis du donerer et par brugte briller eller solbriller til Synoptik. Dermed kan du både gøre en stor forskel og samtidig få tjekket dit eget syn.

Hvert eneste af de sæt briller, som bliver doneret til Synoptik og sendt til Ghana, er med til at gøre en stor forskel og kan ændre en anden persons liv til det bedre. Et godt syn er vigtigt for et godt liv, så hvis nogen i by har et par briller liggende derhjemme, som de ikke længere bruger, så opfordrer medarbejderne i Synoptik alle til at donere dem til et menneske i Ghana. 
Når danskernes aflagte briller og solbriller afleveres i butikken, bliver styrken målt, brillerne renset, stængerne strammet, og så er de klar til igen at gøre gavn for et andet menneske.
Mange får ikke tjekket synet
Fire ud af ti danskere har ikke fået tjekket synet de sidste to år eller længere, selvom det anbefales at få synet testet hvert andet år. Synet udvikler sig nemlig hele livet igennem, så det er en god ide at få synet tjekket jævnligt.
Synoptik inviterer alle til at bruge Verdens Synsdag som anledning til at komme forbi butikkerne og få testet synet. Her tilbydes nemlig en udvidet synsprøve, som både består af både en synsprøve og et sundhedstjek, hvor øjnene blandt andet bliver undersøgt for grå stær samt eventuelle tegn på sygdomme såsom forhøjet blodtryk og øjenforkalkning. 
Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller.