Forskellen på enkeltstyrkeglas og flerstyrkeglas | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 

Vis emne(r)

Glas er meget mere end glas

Kvaliteten af dine glas er med til at gøre dine briller komfortable og værdifulde. Kvalitetsglas har en holdbarhed og egenskaber, der er tilpasset dine unikke behov. Men hvad er kvalitetsglas, og hvad vil det sige, at de kan være med enkeltstyrke og flerstyrke? Ja, alt det og meget mere kan du få svar på her.

SYNSPRØVER ER IKKE BARE SYNSPRØVER

Vi er grundige med at finde de helt rigtige glas til lige netop dig. Faktisk er Synoptik den eneste optikerkæde med en synsprøve, der er certificeret af Dansk Standard. Og hvad betyder det så? Det betyder, at dine øjne er i gode hænder, fordi synsprøven er gennemtestet og lever op til høje faglige standarder for udmåling, analyse og rådgivning. Du får med andre ord glas, som passer perfekt til dit syn.
Synsprøve certificeret af Dansk Standard

Enkeltstyrke- og flerstyrkeglas - hvornår skal du have hvad?

Hvis synsprøven viser, at du er langsynet, nærsynet eller har en bygningsfejl, har du brug for enkeltstyrkeglas, hvor der er samme styrke i hele glassets flade. Viser synsprøven, at du har svært ved at se skarpt både tæt på og langt fra, skal du have flerstyrkeglas med et felt foroven, som korrigerer synet, når du skal se langt. Og et felt forneden, som korrigerer, når du fx skal læse. I midten kan der være et felt, der korrigerer synet, når du skal se på mellemafstande. Uanset dit behov er vores glas i højeste kvalitet inden for deres respektive prisklasse. Og så kan du vælge, om de skal være ekstremt tynde, flade og lette. Ligegyldigt, hvad du vælger, skal du ikke bare se godt, men også se godt ud.

BASIS OG BUDGET

Budget er lette glas uden overfladebehandling og med et mindre læse- og synsfelt. Basis glas har samme læse- og synsfelt, men har antirefleksbehandling og en overflade, der beskytter mod ridser.


HVAD BETYDER DET?

Smudsafvisende, antirefleks og hærdede. Hvad betyder det egentlig, når vi skriver det om vores glas? Se her:

TYNDE OG FLADE

Tykkelsen og formen på glasset afhænger af styrken og brydningsindekset. I de bedste glaskvaliteter kan man opnå en stærkere styrke med fladere glas. Gode glas har også et højere brydningsindeks, hvilket er med til at gøre dem tyndere.

HÆRDEDE

Hærdede glas er mere modstandsdygtige over for ridser, og er med til at gøre dine briller mere holdbare.

ANTIREFLEKS

Begrænser irriterende reflekser fx fra computerskærme eller modkørende biler, og er med til at give et klarere syn i al slags vejr.

SMUDSAFVISENDE

Usynlig teflon-lignende overflade som gør, at snavs, regn og dug nemmere preller af. Den reducerer også statisk elektricitet og forhindrer, at støv klæber til glasset.

LETTE

Glas med en høj brydning er tyndere og dermed også lettere end normalt. Med lette glas veje dine briller mindre, og er dermed mere elegante og behagelige at have på.

ØGET BRUDSTYRKE

Kompenserer for den lidt højere skrøbelighed ved mineralglas sammenlignet med plastglas.
BESTIL EN Udvidet Synsprøve

Oplever du, at du oftere og oftere tager brillerne af og på for at kunne se? Så er det måske tid til at lade Synoptik kigge på dine øjne.

Bestil tid

Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook