Få en grundig synstest til børn i Synoptik

I Synoptik kan vores autoriserede optikere udføre vores synstest på børn og se, om barnet ser, som det bør og skal. Er dit barn under 10 år, og det er første gang, at det skal have briller eller kontaktlinser, skal han eller hun være tilset af en øjenlæge først. Læs om en synstest til børn her.

BESTIL EN SYNSTEST TIL BØRN

Pas på dit barns syn i en synstest til børn

Dit barns synskvalitet kan have stor betydning for dets trivsel og læring. Synsfejl kan give uskarpt syn på lang afstand, men de kan også have indirekte indflydelse på barnets velvære. Langsynethed eller samsynsproblemer kan bl.a. føre til besvær med og gener ved læsning og andre aktiviteter på kort afstand.

I en Synsprøve med sundhedstjek, som vi også kan udføre på børn, undersøger vi både barnets syn og øjnenes sundhed. Vores synstest på børn omfatter altid:

 • Udmåling af præcise styrker til brilleglas eller kontaktlinser
 • Undersøgelse af barnets fokuseringsevne (akkommodationsevnen) på forskellige afstande
 • Samsynstest, som bl.a. undersøger for skelen, dobbeltsyn og dovent øje
 • Sundhedstest, som omfatter det perifere syn og nethindens tilstand

BESTIL EN SYNSTEST TIL BØRN

Gennem den omfattende synstest på børn kan vi altså se, om dit barn døjer med f.eks. nærsynethed, langsynethed eller har bygningsfejl, som briller eller kontaktlinser med fordel kan korrigere for.

SE UDVALG AF BØRNEBRILLER

Hvad skal du være opmærksom på?

Hos langt de fleste børn udvikler synet sig normalt. Indtil skolealderen bliver dit barns syn undersøgt af en sundhedsplejerske og egen læge ved de obligatoriske børneundersøgelser. Når dit barn starter i skole, er det skolens læge og sundhedsplejerske, der står for undersøgelserne.

Trods de normale undersøgelser har 9 procent af alle børn synsproblemer, og kun 2 ud af 3 børn med synsproblemer opdages i tide. Det viser forskning ledet af Synoptik-Fonden, som har udviklet 9 tegn på observerbare synsproblemer hos børn:

 1. Barnet klager over hovedpine
 2. Barnet er tydeligt generet af lys
 3. Barnet er ofte træt i øjnene og gnider sig i dem
 4. Barnet har svært ved at sidde stille og koncentrere sig
 5. Barnet dækker for eller lukker det ene øje, når barnet skal fokusere
 6. Barnet virker klodset eller har andre problemer med finmotorikken
 7. Barnet holder ting meget tæt på øjnene, når det læser eller leger
 8. Barnet har synlig skelen, også bare en gang imellem
 9. Barnet har problemer med at se ting, der er langt væk

LÆS OM DE 9 TEGN PÅ SYNSPROBLEMER

Tag dit barn til øjenlæge, hvis:

 • Læge, sundhedsplejersken eller optikeren råder dig til det
 • Der er arvelige synsfejl eller skelen i din familie
 • Hvis du oplever ovenstående tegn på synsproblemer hos dit barn

Børns øjne er meget smidige, og i særlige tilfælde er de i stand til at kompensere for store synsfejl. Øjenlægen kan i disse tilfælde dryppe barnets øjne med medicin, som midlertidigt ophæver evnen til at fokusere. På den måde kan skjulte synsfejl blive afsløret.

Kig forbi til en synstest til børn

Hvis du har mistanke om, at dit barn har problemer med sit syn, er du altid velkommen til en synstest til børn i din lokale Synoptik. I en Synsprøve med sundhedstjek kan vores autoriserede optikere undersøge dit barns syn og med avanceret optisk udstyr se, om dit barn har brug for briller eller kontaktlinser.

BESTIL TID TIL EN SYNSTEST TIL BØRN

Få briller på abonnement til børn i Synoptik

Synet ændrer sig hele livet. Børn, der oplever tidlige synsfejl, er særligt disponerede for at stige i synsstyrke hurtigere. Med det følger kontante udgifter, når barnet skal have nye glas med andre styrker i brillerne.

I Synoptik kan I heldigvis komme de uforudsete omkostninger til livs og kun betale en fast månedlig pris. Med et All-Inclusive™ Abonnement får dit barn nemlig altid nye glas, når styrkerne løbende ændrer sig. Og vil barnet opleve større frihed med kontaktlinser, kan I nemt og bekvemt kombinere.

Samtidig får dit barn adgang til et væld af eksklusive fordele, som vores abonnementsspecialister skræddersyr til barnets syn og behov i hverdagen. Nyd bl.a.:

 • Synsprøver med sundhedstjek (værdi 348 kr.) og kontaktlinsetjek efter behov
 • Nye brilleglas og kontaktlinser, når barnet får nye styrker
 • Fri ombytning af en valgfri brille en gang årligt
 • Ekstra tryghed ved skade eller bortkomst

Læs om fordelene her, eller hør mere hos vores abonnementsspecialister i din nærmeste Synoptik allerede i dag.

LÆS OM ALLE FORDELENE

Vi ta’r dit syn alvorligt