Vælg briller, der passer til dit ansigt

De fleste ved, at briller og ansigtsform skal passe sammen. Men de færreste tænker over, at dit ansigts individuelle dele også skal passe til de briller, du vælger. Dine enkelte ansigtsdele har stor betydning for harmonien i dit ansigt.

Her kan du læse mere om, hvad du skal kigge efter i forhold til dine øjne, dine øjenbryn, din næse og dine kinder, når du skal have nye briller. Hvis du har brug for mere viden på området, så besøg din lokale Synoptik og tag en snak med vores uddannede brillestylister.

SE UDVALG AF BRILLER

Øjne

Når du vælger dine nye briller, skal du være opmærksom på, at dine øjne altid skal sidde i midten af glasset, uanset hvordan dine øjne er placeret i dit ansigt. 

Tætsiddende øjne: Hvis du har tætsiddende øjne, kan du med fordel vælge et par briller, der har en iøjnefaldende detalje på brillestellets sider. Det kan være fx en farve, et markeret hængsel eller noget tilsvarende. Det er også en god idé at finde et par briller med en lys og enkel bro over næsen. 

Ikke tætsiddende øjne: Hvis dine øjne sidder langt fra hinanden, kan du med fordel vælge et par briller, der har en iøjnefaldende detalje på broen. Det kan eksempelvis være en mørk farve eller en anden form for markering. Til gengæld er det en god idé at holde brillestellets yderside lyst og enkelt. 

Øjenbryn

Det vigtigste at kigge på i forhold til dine øjenbryn og dine briller er, at dine øjenbryn går fri (eller næsten fri) af brillernes øverste kant. Desuden skal du kigge på dine øjenbryns form og dit brillestels form. De to skal nemlig flugte med hinanden. Hvis du har lige øjenbryn, skal du vælg et par briller med en lige kant øverst, og hvis du har buede øjenbryn, skal du vælge et par briller, der buer på samme måde.

Næse

Når du skal vælge briller efter din næse, skal du kigge på brillernes bro. Broen sidder på næsen, og derfor har formen på din næse stor betydning for, hvilken type bro, du skal gå efter.

Lang næse: Hvis du har en lang næse, skal broen sidde så lavt og lige som muligt. Det giver mere harmoni i dit ansigt og får din næse til at syne kortere.  

Kort næse: Hvis du har en kort næse, skal broen sidde højt, og den må også gerne bue opad. Det får din næse til at syne længere. Hvis broen sidder for lavt, kan din næse næsten forsvinde. 

Bred næse: Hvis du har en bred næse, skal broen være smal og gerne bue opad. Den må ikke være kantet. 

Smal næse: Hvis du har en smal næse, skal broen være bred med lige linjer, og den må gerne være kantet. 

Kinder

Uanset størrelsen på dine kinder gælder er der én simpel regel for kinder, når du vælger briller. Dine briller må ikke hvile på kinderne. Det er vigtigt at følge denne regel, da det både handler om dit udseende og din komfort. Det er ikke behageligt at have briller, der bevæger sig, når du smiler. Dit brillestel og dine kindben kan desuden med fordel følge hinanden.

Bestil tid

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Vi ta'r dit syn alvorligt.