Bestil tid til en Synsprøve med sundhedstjek

I Synoptik indeholder vores synsprøve meget mere end en udmåling af din synsstyrke. Vi foretager også et omfattende tjek af dine øjnes sundhed. Med avanceret optisk udstyr og stor ekspertise. Uanset hvor i landet du befinder dig.

BESTIL TID I DAG

Læs alt om en Synsprøve med sundhedstjek her, og hør leder af klinisk udvikling i Synoptik, Annette Slyngborg, fortælle om alt det, som vores autoriserede optikere undersøger.

En Synsprøve med sundhedstjek kan afsløre mere, end du tror

Når vi tilbyder dig en omfattende Synsprøve med sundhedstjek, er det for at passe på dit syn og din sundhed. For at give dig de bedste forudsætninger for at nyde alle dit livs øjeblikke. Store som små. For livet er lige nu, og vi ønsker, at du får mest glæde af det. Hver dag og hele livet.

Vi tager os tiden til at komme hele vejen rundt. Lidt grundigere, end du måske er vant til. Og altid med den vigtige synsfeltundersøgelse, som kan opdage sygdomme, du ikke selv bemærker, men som muligvis kan føre til synstab på sigt.

Synsundersøgelse

I synsundersøgelsen udmåler vi din præcise synsstyrke og kortlægger, om du f.eks. er nærsynet, langsynet, har bygningsfejl eller døjer med alderssyn.

Nærsynethed er almindeligt blandt unge mennesker og kan bl.a. forebygges ved at komme ud i dagslys, gerne en til to timer dagligt. Nærsynethed kan også forbygges ved ikke at læse på digitale skærme i for kort afstand. Med alderen bliver de fleste langsynede og får bl.a. brug for læsebriller.

Det er afgørende at få et synstjek regelmæssigt. Især hvis du i forvejen har nedsat syn. I vores synsprøve laver vi et 360 graders tjek af dit syns tilstand og dine øjnes sundhed.

Synsfeltundersøgelse

Synsfeltsundersøgelsen fokuserer på dit syn i dit perifere synsfelt. Her bliver det tydeligt, om der er nedsat syn, som du ikke selv opdager, fordi dit andet øje eller din hjerne kompenserer.

Synsfeltsundersøgelsen kan bl.a. opdage grøn stær. Tab i det perifere synsfelt kan i sjældne tilfælde skyldes sygdom i hjernen.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Derfor er synsfeltundersøgelsen vigtig for dig

Selvom synsfeltundersøgelsen er mere tidskrævende, får du den altid med i en Synsprøve med sundhedstjek hos Synoptik. Det har vi valgt, fordi nedsat syn i det perifere synsfelt kan skyldes sygdomme, som ikke er forbundet med gener og derfor først risikerer at blive opdaget, når synet er meget påvirket.

Heldigvis er der god mulighed for at forebygge synstab, hvis sygdom opdages i tide ved en synsfeltundersøgelse.

Tab af syn i det perifere synsfelt kan også skyldes sjældne sygdomme i hjernen, som bør undersøges hurtigst muligt.

Pas godt på dit syn – hele dit liv

Ligesom vi alle besøger tandlægen til det obligatoriske tjek, anbefales det også at få testet synet med en Synsprøve med sundhedstjek minimum en gang hvert andet år.

Som brille- eller kontaktlinsebruger i Synoptik vil du løbende blive indkaldt til en synstest i din lokale Synoptik. Selv hvis du i forvejen ikke får korrigeret dit syn, er det en fordel at bestille tid til en synstest regelmæssigt.

Nedsat syn kommer ofte snigende, uden at du selv bemærker det. Det samme kan forskellige øjensygdomme gøre. Af den årsag anbefales det at bestille tid til en synstest for at komme eventuelle udfordringer i forkøbet for muligvis at undgå synstab på sigt.

En Synsprøve med sundhedstjek ta'r cirka 30 minutter

Uanset hvor i landet du bor, kan du få en Synsprøve med sundhedstjek i vores mange butikker. Den tager ca. 30 minutter og koster kun 348 kr. 

BESTIL TID I DAG

Sådan passer du bedst på dit syn

  • Undgå rygning – en risikofaktor for udvikling af synstab og mulige øjenproblemer.
  • Spis sundt og dyrk motion for at forebygge diabetes, som kan medføre synstab.
  • Kom ud i dagslyset, gerne en til to timer dagligt. Det er gavnligt for øjnene.
  • Undgå at læse på mobilen og andre digitale skærme i for kort afstand, da det kan øge risikoen for at udvikle nærsynethed.
  • Få en Synsprøve med sundhedstjek minimum hvert andet år, så du kan komme eventuelle forandringer i forkøbet og forebygge synstab i tide.

Vi ta’r dit syn alvorligt