Guide til kontaktlinser

Hvordan sætter man kontaktlinser i?

Hvordan sætter man kontaktlinser i? Det er et spørgsmål, som mange kontaktlinsebrugere stiller sig selv. Især hvis det er første gang, at de skal gøre det.

Ved at lære nye rutiner til at sætte kontaktlinser i bliver det en vane, der ligger rygraden, hver gang du skal sætte dine kontaktlinser i.

Kontaktlinser for nybegyndere behøver altså ikke at være svært, hvis du blot lærer en simpel guide til kontaktlinser.

Læs vores guide til kontaktlinser her, eller hør mere hos vores kontaktlinsespecialister i din lokale Synoptik.

BESTIL TID TIL AT PRØVE KONTAKTLINSER

LÆS OM ET ABONNEMENT

5 tips til at håndtere kontaktlinser

Det behøver ikke at være besværligt at bruge kontaktlinser. Hverken som rutineret eller nybegynder. Følg blot vores kontaktlinsespecialisters simple ekspertråd til, hvordan du sætter dine kontaktlinser i.

Hold god håndhygiejne

Den rette håndhygiejne er afgørende, når du skal sætte kontaktlinser i. Det første, du skal gøre, er derfor at vaske dine hænder grundigt. På den måde sørger du for, at støv, bakterier eller makeup ikke forurener dine kontaktlinser og medfører irritation i dine øjne.

Sørg for, at du anvender almindelig sæbe uden parfume. Skyld derefter dine hænder grundigt og tør dem. Så er du klar til næste skridt.

Start altid med det samme øje

Det er hensigtsmæssigt at gøre det til en vane, at du starter med enten det venstre eller høje øje, hver gang du skal sætte kontaktlinser i.

Kontaktlinserne ser identiske ud, selv om hver kontaktlinse er unik og tilpasset til dit enkelte øje.

Hvis du er højrehåndet, kan du altid starte med højre øje. Er du venstrehåndet, kan du med fordel starte med venstre hånd. Det gør det lettere at holde styr på, hvilken side du skal starte med.

SE UDVALG AF KONTAKTLINSER

Tag forsigtigt linsen op

Når du skal sætte dine kontaktlinser i, skal du kigge på, hvilken vej dine kontaktlinser vender. Placer kontaktlinsen, så den bøjer opad som en skål. Derefter er du klar til at sætte den i dit øje.

Bruger du kontaktlinser beregnede til flere dage som f.eks. månedslinser, skal du blot rengøre dem med din optikers anbefalede kontaktlinsevæske, inden du er klar til næste skridt.

Hold fast i øjenlåget, og sæt kontaktlinsen i

Brug din frie hånd til at holde dit øjenlåg åbent, og sæt derefter kontaktlinsen i. Mange vælger at se væk, når de placerer kontaktlinsen på øjet. Det er der intet galt i. Det er helt op til dig selv, hvad du synes fungerer bedst.

Afslut med at blinke

Det sidste, du skal gøre, er at blinke. På den måde finder kontaktlinsen sin rigtige plads, og du er klar til at stille skarpt med dine kontaktlinser.

SE FORDELE VED KONTAKTLINSER

Få ekspertråd til at sætte kontaktlinser i

Hvis du har behov for yderligere tips til at håndtere dine kontaktlinser og finde den bedste måde at sætte kontaktlinser i, står vores kontaktlinsespecialister klart til at give dig ekspertrådgivning i din lokale Synoptik.

BESTIL TID TIL AT PRØVE KONTAKTLINSER

Få kontaktlinser på abonnement

I butikken finder du også abonnementsspecialister, der kan gøre dig klogere på dine mange muligheder for at nyde større frihed med et kontaktlinseabonnement og kontaktlinser som nybegynder.

Ud over et skarpere syn med dine kontaktlinser fra kendte mærker får du et væld af eksklusive fordele. Du sparer bl.a. altid hele 33% på dine kontaktlinsers normalpris og meget, meget mere:

Og meget, meget mere. Skræddersyet til dig og dit syn af vores abonnementsspecialister.

LÆS OM ALLE DINE FORDELE

Vi ta’r dit syn alvorligt