Sådan bruger du kontaktlinser

Hvordan sætter man kontaktlinser i?

Hvordan sætter man kontaktlinser i? Det er et spørgsmål, som mange kontaktlinsebrugere stiller sig selv. Især hvis det er første gang, at de skal gøre det. Ved at lære nye rutiner til at sætte kontaktlinser i bliver det en vane, der ligger rygraden, hver gang du skal sætte dine kontaktlinser i.

Læs her vores kontaktlinsespecialisters tips til at sætte kontaktlinser i, eller hør nærmere i din lokale Synoptik, hvor vores abonnementsspecialister kan gøre dig klogere på et kontaktlinseabonnement. Her får du bl.a. løbende ekspertrådgivning af kontaktlinsespecialister og et væld af eksklusive fordele skræddersyet til dig og dit syn.

BESTIL TID TIL AT PRØVE KONTAKTLINSER

LÆS OM ET KONTAKTLINSEABONNEMENT

5 tips til at håndtere kontaktlinser

Hold god håndhygiejne

Den rette håndhygiejne er afgørende, når du skal sætte kontaktlinser i. Det første, du skal gøre, er derfor at vaske dine hænder grundigt. På den måde sørger du for, at støv, bakterier eller makeup ikke forurener dine kontaktlinser og medfører irritation i dine øjne.

Sørg for, at du anvender almindelig sæbe uden parfume. Skyld derefter dine hænder grundigt, og tør dem. Så er du klar til næste skridt.

Start altid med det samme øje

Det er hensigtsmæssigt at gøre det til en vane, at du starter med enten det venstre eller høje øje, hver gang du skal sætte kontaktlinser i. Kontaktlinserne ser identiske ud, selv om hver kontaktlinse er unik og tilpasset til dit enkelte øje.

Hvis du er højrehåndet, kan du altid starte med højre øje. Er du venstrehåndet, kan du med fordel starte med venstre hånd. Det gør det lettere at holde styr på, hvilken side du skal starte med.

SE UDVALG AF KVALITETSKONTAKTLINSER

Tag forsigtigt linsen op

Når du skal sætte dine kontaktlinser i, skal du kigge på, hvilken vej dine kontaktlinser vender. Placer kontaktlinsen, så den bøjer opad som en skål. Derefter er du klar til at sætte den i dit øje. Bruger du kontaktlinser beregnede til flere dage som f.eks. månedslinser, skal du blot rengøre den med din optikers anbefalede kontaktlinsevæske, inden du er klar til næste skridt.

Hold fast i øjenlåget, og sæt kontaktlinsen i

Brug din frie hånd til at holde dit øjenlåg åbent, og sæt derefter kontaktlinsen i. Mange vælger at se væk, når de placerer kontaktlinsen på øjet. Det er der intet galt i. Det er helt op til dig selv, hvad du synes fungerer bedst.

Afslut med at blinke

Det sidste, du skal gøre, er faktisk bare at blinke. På den måde finder kontaktlinsen sin rigtige plads, og du er klar til at stille skarpt med dine kontaktlinser. Med alt, hvad det indebærer: Større frihed, større bevægelsesfrihed og meget, meget mere.

SE FORDELE VED KONTAKTLINSER

Sådan ta'r du kontaktlinser ud

Få ekspertråd til at sætte dine kontaktlinser i

Hvis du har behov for yderligere tips til at håndtere dine kontaktlinser og finde den bedste måde at sætte dine kontaktlinser i, står vores kontaktlinsespecialister klart til at give dig ekspertrådgivning i din lokale Synoptik.

BESTIL TID TIL AT PRØVE KONTAKTLINSER

I butikken finder du også abonnementsspecialister, der kan gøre dig klogere på dine mange muligheder for at nyde større frihed med et kontaktlinseabonnement. Ud over et skarpere syn med dine kontaktlinser fra kendte mærker får du et væld af eksklusive fordele, som giver dig større sikkerhed og fleksibilitet i din hverdag.

Du sparer bl.a. altid hele 33% på dine kontaktlinsers normale kontantpris og meget, meget mere:

Og meget, meget mere. Skræddersyet til dig og dit syn af vores abonnementsspecialister.

SE ALLE DINE FORDELE

Vi ta’r dit syn alvorligt.