Brilleindsamling til Ghana

Brugte briller giver bedre fremtidsudsigter til Ghana

Gennem de seneste 11 år har Synoptiks kunder doneret tusindvis af brugte briller til Ghanas lokalbefolkning. Hver eneste af de indsamlede briller gør en stor forskel for et menneske med nedsat syn. Du kan selv bidrage til indsamlingen ved at indlevere dine aflagte briller i Synoptik – alle vores butikker tager imod dem.

Det er en gave at kunne se sine forældre

Sidste år kom den lille dreng Achmed til Synoptiks synsklinik i Ghana. Han var næsten blind, fordi han har minus 25 på begge øjne. Achmed fik for første gang i sit liv et par briller, og dermed ændrede hans liv sig for altid. Pludselig kunne han se sine forældre og følge med i skolen, og nu har han en ambition om at blive ingeniør. Achmed er bare en ud af de mange ghanesere, der har fået et bedre syn og et bedre liv ved hjælp af aflagte briller indsamlet i Synoptik.

Fagligheden følger med på vores gratis synsklinik i Ghana

Ud over at indsamle brillerne samarbejder vi i Synoptik med Dansk Blindesamfund og Ghana Blind Union. Sammen har vi etableret en gratis synsklinik i Ghanas hovedstad, Accra. Klinikken har åbent tre dage om ugen, hvor ghanesere kan blive tilset af en optiker eller øjenlæge, få foretaget en synsprøve og få et par gratis briller. I oktober sender Synoptik for 11. år i træk et hold medarbejdere afsted til Ghana for at hjælpe på klinikken med at dele danskernes briller ud til de lokale.

Har du aflagte briller i skuffen?

Godt hver anden dansker har et par gamle briller liggende i skuffen derhjemme, som de ikke længere bruger. Er du en af dem, kan du give dem nyt liv ved at aflevere dem i Synoptik. Vi måler styrken, renser brillerne og strammer stængerne, og så er de klar til igen at gøre gavn i Ghana.

Her kan du aflevere dine gamle briller

Og hvis du alligevel kigger forbi en af vores butikker, er det måske en god idé med en Udvidet Synsprøve?

Bestil tid til synsprøve  

Se i videon her, hvordan vi gør en synlig forskel i Ghana