Brilleindsamling til Ghana

Aflagte briller giver bedre fremtidsudsigter til Ghana

Gennem de seneste 14 år har Synoptiks kunder doneret tusindvis af aflagte briller til Ghanas lokalbefolkning. Hver eneste af de indsamlede briller gør en stor forskel for mennesker med nedsat syn.

Hvert år rejser en gruppe medarbejdere fra Synoptik til vores synsklinik i Ghanas hovedstad Accra og uddeler danskernes aflagte briller til ghanesere med synsnedsættelse. Store som små.

Du kan selv bidrage til indsamlingen ved at indlevere dine aflagte briller eller solbriller i Synoptik. Alle vores butikker tager imod dem.

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Det er en gave at kunne se sine forældre

Sidste år kom den lille dreng Achmed til Synoptiks synsklinik i Ghana. Han var næsten blind, fordi han har minus 25 på begge øjne.

Achmed fik for første gang i sit liv et par briller. Pludselig kunne han se sine forældre og følge med i skolen, og nu har han en ambition om at blive ingeniør.

Achmed er bare en ud af de mange ghanesere, der har fået et bedre syn og et bedre liv med hjælp af aflagte briller indsamlet i Synoptik.

Fagligheden følger med på vores synsklinik i Ghana

Ud over at indsamle brillerne samarbejder vi i Synoptik med Dansk Blindesamfund og Ghana Blind Union. Sammen har vi etableret en gratis synsklinik i Ghanas hovedstad Accra.

Klinikken har åbent tre dage om ugen, hvor ghanesere kan blive tilset af en optiker eller øjenlæge, få foretaget en synsprøve og få et par gratis briller.

I oktober sender Synoptik for 14. år i træk et hold eksperter til Ghana for at hjælpe på klinikken med at dele danskernes briller ud til de lokale.

SE UDVALG AF BRILLER

Har du aflagte briller i skuffen?

Godt hver anden dansker har et par gamle briller liggende i skuffen derhjemme, som de ikke længere bruger. Er du en af dem, kan du give dem nyt liv ved at aflevere dem i din lokale Synoptik.

Vi måler styrken, renser brillerne med ultralyd og strammer stængerne, så de er klar til igen at gøre gavn i Ghana.

Få tjekket dit syns skarphed

Begynder du at opleve udfordringer med at stille skarpt, eller trænger du blot til nye briller?

Vores autoriserede optikere står altid klar til at hjælpe dig. Bestil tid til en Synsprøve med sundhedstjek, og oplev vores store ekspertise.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Vi ta'r dit syn alvorligt