Brilleindsamling til Ghana

Brugte briller giver bedre fremtidsudsigter til Ghana

Gennem de seneste 13 år har Synoptiks kunder doneret tusindvis af brugte briller til Ghanas lokalbefolkning. Hver eneste af de indsamlede briller gør en stor forskel for et menneske med nedsat syn. Du kan selv bidrage til indsamlingen ved at indlevere dine aflagte briller i Synoptik – alle vores butikker tager imod dem.

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Det er en gave at kunne se sine forældre

Sidste år kom den lille dreng Achmed til Synoptiks synsklinik i Ghana. Han var næsten blind, fordi han har minus 25 på begge øjne. Achmed fik for første gang i sit liv et par briller, og dermed ændrede hans liv sig for altid. Pludselig kunne han se sine forældre og følge med i skolen, og nu har han en ambition om at blive ingeniør.

Achmed er bare en ud af de mange ghanesere, der har fået et bedre syn og et bedre liv ved hjælp af aflagte briller indsamlet i Synoptik.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Fagligheden følger med på vores gratis synsklinik i Ghana

Ud over at indsamle brillerne samarbejder vi i Synoptik med Dansk Blindesamfund og Ghana Blind Union. Sammen har vi etableret en gratis synsklinik i Ghanas hovedstad Accra. Klinikken har åbent tre dage om ugen, hvor ghanesere kan blive tilset af en optiker eller øjenlæge, få foretaget en synsprøve og få et par gratis briller.

I oktober sender Synoptik for 13. år i træk et hold af medarbejdere afsted til Ghana for at hjælpe på klinikken med at dele danskernes briller ud til de lokale.

SE UDVALG AF BRILLER

Har du aflagte briller i skuffen?

Godt hver anden dansker har et par gamle briller liggende i skuffen derhjemme, som de ikke længere bruger. Er du en af dem, kan du give dem nyt liv ved at aflevere dem i Synoptik. Vi måler styrken, renser brillerne med ultralyd og strammer stængerne, så de er klar til igen at gøre gavn i Ghana.

AFLEVER DINE BRUGTE BRILLER

Når du kigger forbi en af vores mange butikker, kan du samtidig få tjekket dit syns skarphed. Alt det gør vores autoriserede optikere med avanceret optisk udstyr i en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek.

Udover en præcis udmåling af dine styrker undersøger vi også dine øjne for øjen- og livsstilssygdomme som grå stær, grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk.

BESTIL TID

Vi ta'r dit syn alvorligt. 

Se i videoen her, hvordan vi gør en synlig forskel i Ghana