Øjenforeningen

Øjenforeningens formål er at forbygge og bekæmpe øjensygdomme og blindhed. Et samlet ’Syns-Danmark’ står bag Øjenforeningen. Således har alle Danmarks faglige organisationer inden for øjeområdet faste pladser i Øjenforeningens forskellige organer – hovedbestyrelsen, repræsentantskabet og Fagkyndig Komité, der vurderer ansøgninger om forskningsstøtte. Alle kan blive medlemmer af Øjenforeningen, der er en landsdækkende organisation med 16 lokalforeninger og primært drives af frivillige kræfter.

Skærmbriller

Hvornår skal du have skærmbriller? Hvilke slags findes der? Hvad er dine fordele og ulemper? Og kan dit syn blive forværret, hvis ikke du bruger skærmbriller? Vi har spurgt klinisk fagspecialist i Synoptik, Annette Slyngborg, til råds. Læs hendes svar her, og bliv godt klædt på til din brug af skærmbriller.

Den store guide til skærmbriller | Øjenforeningen

Gammelmands-langsynethed

Presbyopi, i folkemunde kaldet alderssyn eller gammelmandssyn, er betegnelsen for tabet af øjets evne til at skifte fokus mellem forskellige afstande. Det er en ufravigelig konsekvens af, at man bliver ældre.

Gammelmands-langsynethed | Øjenforeningen

Tørre, våde og irriterede øjne

Det er meget almindeligt at have enten tørre, våde eller irriterede øjne. Omkring hver fjerde dansker over 50 år er ramt af et eller flere af disse symptomer i varierende grad. Øjets overfladetilstand har betydning for dets velbefindende. Herunder for kvaliteten af synet. Tørre, våde eller irriterede øjne kan relateres til gener i øjenlåg, tårekirtler, tårekirtler eller bindehinde...

Tørre, våde og irriterede øjne | Øjenforeningen

Vi ta'r dit syn alvorligt.