Briller og børn

Dit barns syn er først helt udviklet ved 6-årsalderen. Indtil skolealderen bliver dit barns syn undersøgt af sundhedsplejersken og din egen læge ved de obligatoriske børneundersøgelser. Når dit barn starter i skolen, tager skolelæge og skolens sundhedsplejerske over.

- 3 minutters læsetid

SE UDVALG AF BØRNEBRILLER

Hvad skal du holde øje med?

Hos langt de fleste børn udvikler synet sig helt normalt. Skulle der være noget galt, afsløres det som regel ved de obligatoriske børneundersøgelser.

Tegn på synsproblemer hos børn

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit barn har behov for briller eller kontaktlinser, kan du være opmærksom på disse tegn på synsproblemer hos børn:

  • Dit barn skeler på det ene øje en gang i mellem, eller når dit barn er træt
  • Dit barn lukker eller dækker ofte det ene øje
  • Dit barn lægger ofte hovedet på skrå eller drejer hovedet for at se efter noget
  • Dit barn støder ofte ufrivilligt ind i ting og møbler
  • Dit barn sidder påfaldende tæt på tv'et eller holder bogen meget tæt op til øjnene
  • Dit barn har ofte hovedpine
  • Har dit barn nogle af disse symptomer, er det en god idé at kontakte lægen

Læs meget mere om 9 tegn på synsproblemer hos børn lige her, og bliv klogere på, hvad du skal holde øje med ved børns syn.

Kan dit barn få briller ved optikeren?

Ifølge dansk lovgivning skal børn under 10 år undersøges af en læge eller en øjenlæge, inden de kan få briller for første gang. Det skyldes, at en person med lægelig baggrund skal vurdere, om synet udvikler sig normalt, og om eventulle symptomer stammer fra øjnene og ikke noget andet.

Når I har snakket med en læge eller øjenlæge, hjælper vores autoriserede optikere med at finde de helt rigtige briller i vores mere end 100 butikker landet over.

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Spørg vores autoriserede optikere

Hos Synoptik har vi 90 års optisk erfaring. Derfor kan du trygt spørge vores synseksperter til råds, hvis du f.eks. er i tvivl om, hvad synsfejl egentlig er, og hvad der kan gøres ved dem. Her kan vi også bruge vores store ekspertise om syn, øjne og briller til at give jer rådgivning.

Har du spørgsmål til børns syn? Kontakt da vores professionelle rådgivere i din lokale Synoptik.

Få en Udvidet Synsprøve til børn

Vores optikere kan sagtens foretage en Udviet Synsprøve med sundhedstjek på dit barn og forny briller, når bare dit barn har fået de første briller på baggrund af et besøg hos øjenlægen. Alt efter hvilken synsfejl dit barn har, kan øjenlægen vælge at følge op med jævne mellemrum. Ellers er det helt almindeligt, at optikeren tager over.

Er dit barn over 10 år, kan du trygt lade vores optikere foretage en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek. Hvis der er noget, som afviger fra normalen, henviser vores optikere naturligvis til en øjenlæge.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Tag dit barn til øjenlæge, hvis:

  • Læge, sundhedsplejersken eller optikeren råder dig til det
  • Der er arvelige synsfejl eller skelen i din familie
  • Hvis du oplever tegn på synsproblemer hos dit barn

Øjnene hos børn er meget smidige, og i særlige tilfælde er de i stand til at kompensere for store synsfejl. Øjenlægen kan i disse tilfælde dryppe barnets øjne med medicin, som ophæver evnen til at fokusere midlertidigt. På den måde kan skjulte synsfejl som nærsynethedlangsynethed og bygningsfejl blive afsløret.

Især nærsynethed er udbredt blandt børn. Faktisk forventer forskere, at hele 50% af Jordens befolkning vil være nærsynet i 2050. Det skyldes et liv inde døre og bl.a. et stort forbrug af små digitale skærme med endnu mindre bogstaver.

Med få ændringer i dagligdagen kan nærsynethed hos børn forebygges. Hold øje med med tegn på nærsynethed hos dit barn, og kig i din lokale Synoptik for at få eksperthjælp til at bremse og forebygge. En tidlig indsats gør en stor forskel.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Vi ta'r dit syn alvorligt