Briller og børn

Dit barns syn er først helt udviklet i 6-årsalderen. Indtil skolealderen bliver dit barns syn undersøgt af sundhedsplejersken og din egen læge ved de obligatoriske børneundersøgelser.

0

Skal dit barn have briller?

Dit barns syn er først helt udviklet i 6-årsalderen. Indtil skolealderen bliver dit barns syn undersøgt af sundhedsplejersken og din egen læge ved de obligatoriske børneundersøgelser. Når dit barn starter i skolen, tager skolelæge og skolens sundhedsplejerske over.

Hvad skal du holde øje med?

Hos langt de fleste børn udvikler synet sig helt normalt. Skulle der være noget galt, afsløres det som regel ved de obligatoriske børneundersøgelser.

Har du mistanke om, at dit barn ser dårligt, så vær opmærksom på disse signaler:

  • Dit barn skeler på det ene øje en gang i mellem, eller når dit barn er træt
  • Dit barn lukker eller dækker ofte det ene øje
  • Dit barn lægger ofte hovedet på skrå eller drejer hovedet for at se efter noget
  • Dit barn støder ofte ufrivilligt ind i ting og møbler
  • Dit barn sidder påfaldende tæt på tv'et eller holder bogen meget tæt op til øjnene
  • Dit barn har ofte hovedpine
  • Har dit barn nogle af disse symptomer, er det en god idé at kontakte lægen

Kan dit barn få briller ved optikeren?

Ifølge loven i Danmark skal børn under 10 år først undersøges af en læge eller en øjenlæge, inden de kan få briller for første gang. Det skyldes, at en person med lægelig baggrund skal vurdere, om synet udvikler sig normalt, og at eventulle symptomer stammer fra øjnene og ikke noget andet.

Når I har snakket med en læge eller øjenlæge, hjælper vores autoriserede optikere med at finde de helt rigtige briller - over hele Danmark.

Find din nærmeste butik

Spørg vores autoriserede optikere

Hos Synoptik har vi 90 års optisk erfaring. Derfor kan du trygt spørge vores optikere til råds, hvis du fx er i tvivl om, hvad synsfejl egentlig er, og hvad der kan gøres ved dem. De ved også en masse om syn, øjne og briller.

Har du spørgsmål? Så skriv til vores online Optiker-panel.

Få en Udvidet Synsprøve

Vores optikere kan sagtens foretage en synsprøve på dit barn og forny briller, når bare dit bare har fået de første briller på baggrund af et besøg hos øjenlægen. Alt efter hvilken synsfejl dit barn har, kan øjenlægen vælge at følge op med jævne mellemrum. Ellers er det helt almindeligt, at optikeren tager over.

Er dit barn over 10 år, kan du trygt lade vores optikere foretage en Udvidet Synsprøve. Hvis der er noget, som afviger fra normalen, henviser vores optikere naturligvis til en øjenlæge.

Tag dit barn til øjenlæge, hvis:

  • Læge, sundhedsplejersken eller optikeren råder dig til det
  • Der er arvelige synsfejl eller skelen i din familie

Synet hos børn er meget smidigt, og i særlige tilfælde er de i stand til at kompensere for store synsfejl. Øjenlægen kan i disse tilfælde dryppe barnets øjne med medicin, som ophæver evnen til at fokusere midlertidigt. På den måde kan skjulte synsfejl blive afsløret.