Deltag i et forskningsprojekt

Flere og flere danskere mister synet med alderen. Af den årsag går Synoptik nu ind i vigtig forskning i forebyggelse af alvorlige øjensygdomme.

Du kan hjælpe og forhåbentlig være med til at gøre en forskel for kommende generationer. Alt sammen ved at få en Synsprøve med sundhedstjek.

Besøg din lokale Synoptik i dag, og hjælp forskerne.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Knud Romer er ramt af grøn stær

Den danske forfatter og debattør Knud Romer er ramt af grøn stær og er ved at miste synet. Af den årsag er han med i vores TV-reklame. Se også Dansk Glaukom Forening.

Som forfatter er han kendt for de anmelderroste romaner: 'Den som blinker er bange for døden' og 'Kort over paradis'. Du kender ham måske også som en af 'Smagsdommerne' på DR2.

Med en tidlig opdagelse og indsats kunne Knud Romers blindhed være undgået.

LÆS OM VORES FORSKNINGSBIDRAG

Hvem har risiko for at miste synet?

Hvert år rammes mere end 138.000 danskere af alvorlige øjensygdomme, og mange ender med at miste synet. Grå stær, grøn stær og AMD er blandt de mest udbredte af disse synstruende sygdomme.

Flere af øjensygdommene kan behandles eller bremses. Men kun hvis de opdages i tide.

Derfor er der brug for ny viden om, hvem er der er i risikogruppen. Og hvordan de første tegn på øjensygdomme kommer til udtryk. Netop det ta'r Synoptik nu del i.

Synoptik-Fonden støtter også forskning

Forskningsprojektet er finanseret af Synoptik-Fonden, som er delvise ejere af Synoptik. Hvert år yder fonden økonomisk støtte til uddannelse og forskning inden for optik, optometri, oftalmologi og bredere fagområder, hvor syn og øjne indgår.

I 2020 donerede Synoptik-Fonden hele 17,3 mio. kr. inden for områderne syn og øjne.

Bestil tid i dag, og deltag i forskningen

Du kan give et bidrag til forskning i synstruende øjensygdomme, når du får en synsprøve hos Synoptik. Vi beder dig samtidig om tilladelse til, at vi må dele dine synsprøvedata med forskere på Københavns Universitet.

Når du får din synsprøve, vil du blive bedt om at underskrive en samtykkeerklæring, som giver os tilladelse til at dele dine synsprøvedata med forskere på Københavns Universitet. GDPR-reglerne overholdes, og projektet er godkendt af Videnskabsetisk Komité.

Bestil tid til en Synsprøve med sundhedstjek i dag, og giv et bidrag til ny forskning i forebyggelse af synstruende øjensygdomme.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

LÆS OM VORES FORSKNINGSBIDRAG 

Vi ta’r dit syn alvorligt