Spørgsmål og svar

Her har vi samlet de mest hyppige spørgsmål og vores svar. Hvis du ikke får svar på dine spørgsmål her, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os.

Guide til kontaktlinser i forbindelse med COVID 19
Sunde og raske kontaktlinsebrugere kan fortsætte med at bruge kontaktlinser i tiden med Corona. Der er ingen videnskabeligt baserede tegn på at brug af kontaktlinser øger risikoen for smitte eller smittespredning af Coronavirus.

Det vigtigste er at opretholde god håndhygiejne og korrekt kontaktlinsehåndtering.

Følg de instrukser du har fået af optikeren med hensyn til rensning, desinfektion og opbevaring af dine linser, og brug kun den anbefalede væske til dine linser.

God hygiejne:

  • Vask altid hænder grundigt med vand og sæbe og tør hænderne helt, inden du rører ved kontaktlinsepakken, -etuiet, kontaktlinserne eller dit øje.
  • Vask altid hænderne grundigt og tør hænderne helt, inden du tager linserne på.
  • Vask altid hænderne grundigt og tør hænderne helt, inden du tager linserne af, også selv om det er endagslinser, som skal kasseres bagefter.
  • Endagslinser må kun bruges en dag, og skal kasseres efter brug.
  • Uge- eller månedslinser renses og opbevares i de anbefalede væsker, efter hver gang du har haft dem på.
  • Hvis du bliver syg med feber og med forkølelses- eller influenzalignende symptomer, bør du ikke anvende kontaktlinser, men skifte til briller, indtil du er helt rask igen.

Hvor hurtigt kan mine øjne vænne sig til kontaktlinser? 
Dine øjne vænner sig hurtigt til det. Især bløde kontaktlinser er meget behagelige at bruge. De fleste mennesker kan vænne sig til at bruge dem på ganske få timer. Andre er lidt længere tid om at vænne sig til det, men det er som regel ikke mere end et par dage.

Kan jeg bruge kontaktlinser, selv om jeg har bygningsfejl? 
Ja, det kan du godt. Også selv om du har meget store bygningsfejl.

Kan kontaktlinser sætte sig fast bagved øjet? 
Nej bare rolig, det kan de ikke. Kontaktlinser kan kun sidde på øjets forside eller under øjenlågene, hvis de anbringes forkert.

Kan jeg bruge døgn-kontaktlinser, når jeg er nærsynet? 
Ja, det kan du som udgangspunkt godt.  Selv om du har helt op til – 12,00, kan du bruge døgn-kontaktlinser.

Kan jeg bruge kontaktlinser, hvis jeg har allergi? 
Ja, det kan du godt. Men hvis du føler ubehag, er du nødt til at bruge kontaktlinserne kortere tid af gangen. Du bliver også nødt til at skifte dem oftere. Hvis du oplever, at allergien forværres, bør du ikke have kontaktlinser på hele tiden. For at undgå irritation, skal du sørge for at rense dine kontaktlinser grundigt hver dag. Det kan også være at der er en anden type kontaktlinse der passer bedre til dit behov. Fx 1-dags-kontaktlinser, hvor du opnår optimal hygiejne, i og med du tager nye kontaktlinser på hver dag. 

Du er meget velkomne til altid at kontakte os, hvis du har brug for individuelle råd. Vi rådgiver også om valg af rense- og opbevaringsvæsker.

Kan jeg dyrke sport med kontaktlinser på? 
Ja, det kan du sagtens. Kontaktlinser er som regel både mere bekvemme samt mere praktiske end briller, når du dyrker sport. Kontaktlinser giver samtidig et mere stabilt syn, de dugger ikke og glider ikke ned på næsen. Samtidig kan du bruge almindelige solbriller og solbriller, der er beregnet til netop din sport.

Kan jeg bruge en kontaktlinse flere dage end foreskrevet?
Nej. Ved at bruge kontaktlinser flere dage end foreskrevet, kan du risikere sløret syn, tørhed og allergiske reaktioner, som kan komme fra aflejring og ophobning af affaldsstoffer.

Bestil tid til synsprøve & prøv kontaktlinser

Vi vil altid meget gerne hjælpe dig, vi har mange års erfaring og vil gerne finde den bedste kontaktlinse til lige netop dig. Så hvis du har brug for råd eller vejledning, så kontakt os, kom ned i din nærmeste Synoptik butik eller klik ind på Find din kontaktlinse.