Viden
Synsforstyrrelser og øjenmigræne
Forstyrrelser er sjældent rare. Det er det som oftest heller ikke, når vi oplever synsforstyrrelser, der er en fælles betegnelse for alle forstyrrelser, som forringer vores evne til at stille skarpt.…
Nærsynethed – Alt om myopi og behandling af nærsyn
Forskere forventer, at halvdelen af jordens befolkning vil være nærsynet i 2050. Nærsynethed er altså en helt naturlig synsbegrænsning. Faktisk er det den mest almindelige årsag til synsforandringer.…
Øjenproblemer
Det er normalt at blive ramt af en række øjenproblemer i løbet af sit liv. Uanset om det er røde øjne, øjenbetændelse, øjenallergi, blodsprægning i øjet, ridser på hornhinden, øjenlågsbetændelse elle…
Synoptik hjalp barn med synsproblemer
I Synoptik hjælper vi mange børn med synsproblemer. Blandt andet Mille på ni år, som oplevede hoppende og dansende bogstaver i skolen. Læs her historien om Mille, der fik eksperthjælp af vores autori…
Grøn stær (glaukom)
Grøn stær rammer hovedsageligt mennesker over 40 år. Det vurderes, at op til 4% af den ældre befolkning har øjensygdommen. Grøn stær bliver ofte først opdaget sent, hvor mange har mistet store dele a…
Langsynethed (hypermetropi)
Langsynethed, der også kaldes hypermetropi, er en almindelig øjentilstand, der kan være arvelig. Nogle former for medicin eller sukkersyge kan også være årsag til langsynethed. Heldigvis kan det korr…
Bygningsfejl (astigmatisme)
Bygningsfejl (astigmatisme) har indflydelse på øjets evne til at fokusere på forskellige afstande og kan give en følelse af sløret syn. Det kan heldigvis nemt korrigeres på forskellige måder.
Hjernerystelse og samsynsproblemer
Hjernen har stor indflydelse på vores evne til at se. Mange kan derfor opleve udfordringer med synet efter en hjernerystelse. Samsynet er især udsat.
Øjenskader efter nytår
Gnister, vildfarne krudtstykker og nedfaldne raketter. Hvert år pådrager flere sig alvorlige øjenskader forårsaget af krudt, som kan give udfordringer med øjnene i varierende grad. Beskyttelseshedsbr…
Synsnerven (nervus opticus)
Synsnerven overfører synsindtryk fra nethinden til hjernen. Uden en synsnerve kan vi altså ikke forstå, hvad vi ser. Skader på synsnerven vil derfor føre til et forværret syn.