Gratis synstest

Kniber det med at se skarpt? I din lokale Synoptik kan du altid få tjekket dit syn med en gratis synstest. Helt uden tidsbestilling.

I et gratis synstjek kan du finde ud af, hvordan det står til med dit syns skarphed. Vores synstest er både relevant for dig, som ikke tidligere har brugt briller eller kontaktlinser, men også for dig, der vil vide, om din synsstyrke har ændret sig.

Hvor kan jeg få en gratis synstest?

Det eneste, du skal gøre for at få en gratis synstest, er at møde op i din lokale Synoptik. Et synstjek tager kun fem minutter og foretages med det samme af vores professionelle rådgivere i butikken.

Synoptik har butikker i hele landet. Du har altså rig mulighed for at få foretaget en synstest gratis.

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Hvad er en gratis synstest?

Vores synstest er en elektronisk måling af dit syn, der benytter sig af lys til at vurdere, hvor godt dine øjne fokuserer.

Synstesten er gratis og udføres både af vores autoriserede optikere og salgsassistenter, som har stor erfaring. Det er derfor, vi kan tilbyde dig en synstest uden tidsbestilling.

Resultatet af din synstest viser din anslåede synsstyrke. På den måde kan vi vurdere, om dine øjne fungerer optimalt, eller om du bør få en Synsprøve med sundhedstjek. Den er en grundigere test af dit funktionelle syn og din generelle øjensundhed.

Vil du opleve vores ekspertise om din krops vigtigste sans i en synsprøve, som også indeholder et grundigt sundhedstjek? Så bestil tid online her.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Synstjek til briller og kontaktlinser

Hvis du er i tvivl, om du har brug for briller eller kontaktlinser, eller om din styrke har ændret sig, kan du få en idé om det med vores gratis synstest.

Hvis din synstest viser, at dit syn ikke er optimalt, anbefaler vi, at du bestiller tid til en Synsprøve med sundhedstjek hos vores eksperter.

Har du behov for skærmbriller? Så kan du muligvis få din arbejdsgiver til at betale for dem. Tag en snak med din arbejdsgiver, og hør om dine muligheder for firmabetalt skærmbriller.

Hvordan får jeg et gratis synstjek?

Det er nemt at få en gratis synstjek i Synoptik. Du skal blot møde op i en af vores mange butikker landet over. Et synstjek tager kun fem minutter og foretages med det samme af vores professionelle rådgivere.

Det er især relevant at få testet dit syn, hvis du ændrer vaner eller får nye behov i din hverdag. Måske skal du til at køre længere på arbejde. Det kan også være, at du har fået nye fritidsinteresser, der kræver andre løsninger.

I sådanne situationer kan en hurtig synstest besvare en del spørgsmål, og vores eksperter kan gøre dig klogere på alt det, du kan have behov for.

Ved samme anledning kan du gå på opdagelse i vores store udvalg af solbriller, som du finder fra kendte mærker og sæsonens nyeste trends. Du kan altid bruge et par solbriller til at beskytte dine øjne i solen.

Regelmæssige synstest er afgørende

Hvis det er lang tid siden, at du har fået tjekket dit syn, kan det muligvis være på tide at få foretaget en ny synstest. Dit syn ændrer sig hele dit liv, og en ændret eller ukorrigeret synsstyrke kan give dig begrænsninger i din hverdag.

Ved at få foretaget regelmæssige synstjek kan du komme eventuelle forandringer i forkøbet og reagere, inden du oplever nedsat syn eller andre udfordringer. Eksempelvis grå stærgrøn stæralderspletter på nethinden og meget andet.

Med et gratis synstjek får du altså hurtigt svar på, om du har et begyndende nedsat syn eller behov for en ny løsning.

Synstest til børn og voksne

I Synoptik ved vi, at synet er din krops vigtigste sans. Det er gennem vores syn, at vi oplever alt det smukke, verden har at byde på. Det skal vi passe på.

Vi kan foretage synsprøver på både voksne og børn. Altid med avanceret optisk udstyr, der kan måle din præcise synsstyrke og undersøge dine øjne for eventuelle tegn på øjensygdomme og øvrige øjenproblemer.

Forskellen på en synstest og en synsprøve

I Synoptik kan du både få en gratis synstest og en Synsprøve med sundhedstjek.

Den største forskel på prøverne er, at den gratis synstest giver et hurtigt indtryk af, hvordan det står til med dit syns skarphed, og hvilken brillestyrke du umiddelbart har brug for.

I vores Synsprøve med sundhedstjek måler vores autoriserede optikere til gengæld dine præcise styrker. Vi kortlægger altså bl.a., om du døjer med nærsynethedlangsynethedbygningsfejl eller alderssyn.

Samtidig stiller vi skarpt på dine øjnes sundhed. Vi undersøger dig bl.a. for eventuelle tegn på grå stærgrøn stær, diabetes, forhøjet blodtryk og mulige øjenproblemer.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Tegn på nedsat syn

Det er normalt, hvis dit syn bliver mindre skarpt med din alder. Det er faktisk de færreste, der går gennem et langt liv uden at få behov for briller eller kontaktlinser. Omkring 40-årsalderen får vi helt naturligt det, der kaldes alderssyn.

I og med at dit syn har en tendens til at blive forringet gradvist, kan det ofte være svært at opdage, at du har brug for nye briller eller en anden brillestyrke.

Af den årsag er det afgørende, at du får en synstest løbende. På den måde risikerer du ikke at gå rundt med et syn, der nemt vil kunne korrigeres med enten briller eller kontaktlinser.

Nedsat syn kommer til udtryk på flere måder. Måske skal du koncentrere dig mere for at læse underteksterne på dit TV. Måske har du svært ved at genkende mennesker eller at se genstande skarpt på lang afstand. Eksempelvis når du kører i bil.

Det kan også være, at du oplever hovedpine, sløret synøjentræthed eller spændinger omkring dine øjenomgivelser.

Hvornår har man brug for briller?

Det er en god idé at få tjekket dit syn regelmæssigt. Af flere årsager. Er du f.eks. nærsynet, kan det ske, at du ikke selv mærker, dit syn løbende bliver dårligere.

Hvis du har udfordringer med dit syn, kan det nemt korrigeres med kontaktlinser eller briller. Begge har fantastiske fordele, og begge er ideelle til at komme dine udfordringer til livs.

Nogen gør det, at de skifter mellem at bruge briller og kontaktlinser. I Synoptik finder du flere abonnementsløsninger for både kontaktlinse- og brillebrugere.

Har du fået en gratis synstest og ny styrke til dine kontaktlinser, kan du bestille kontaktlinser online her på siden.

Oplev større frihed med et brilleabonnement

I Synoptik behøver du ikke at vælge mellem briller og kontaktlinser, efter du har fået dit gratis synstjek. Du kan kombinere begge i et og samme Brilleabonnement All-Inclusive™.

Ved at være abonnent kommer du dine uforudsete udgifter ved dit brillebrug til livs. Du betaler en fast månedlig pris og får et væld af eksklusive fordele, som er inkluderet i din abonnementspris:

SE ALLE DINE FORDELE

Øje for detaljen