Gratis synstest

Kniber det med at se skarpt? Hos din lokale Synoptik kan du altid få lavet en gratis synstest. Helt uden tidsbestilling.

I dit gratis synstjek kan du finde ud af, hvordan det står til med dit syn. Vores gratis synstest er især relevant for dig, som ikke tidligere har brugt briller eller kontaktlinser, men det er også relevant for dig, der vil vide, om din styrke har ændret sig.

Det eneste, du skal gøre for at få en gratis synstest, er at møde op i din lokale Synoptik. Det gratis synstjek tager kun fem minutter og foretages med det samme af vores professionelle rådgivere i butikken.

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Hvad er en gratis synstest?

Vores synstest er en elektronisk måling af dit syn, der benytter sig af lys til at vurdere, hvor godt dine øjne fokuserer.

Synstesten er gratis og udføres både af vores autoriserede optikere og salgsassistenter med stor optikererfaring. Det er derfor, vi kan tilbyde dig en synstest uden tidsbestilling.

Resultatet af synstesten viser din anslåede synsstyrke, så vores optikere kan vurdere, om dine øjne fungerer optimalt, eller om du bør få en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek, der er en grundigere test af dit funktionelle syn og din generelle øjensundhed.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Hvordan får jeg et gratis synstjek?

Det eneste, du skal gøre for at få en gratis synstest, er at møde op i din lokale Synoptik. Synstesten tager kun fem minutter og foretages med det samme af vores professionelle rådgivere.

Efter du har fået tjekket dit syn, får du ekspertrådgivning af vores eksperter om den bedste løsning for dig og dit syn.

Ved samme anledning kan du gå på opdagelse i vores omfattende udvalg af solbriller, som du finder fra alle de populære designermærker. For selvom du ikke har brug for briller eller kontaktlinser, kan du altid bruge et par solbriller til at beskytte dine øjne på de solrige dage.

Tjek dit syn ofte

Hvis det er lang tid siden, at du har fået tjekket dit syn, er det muligvis på tide. Jo ældre du bliver, jo større sandsynlighed er der for, at dit syn ændrer sig. Derfor er det afgørende, at du gør regelmæssige synstjek til en vane.

Dit syn ændrer sig hele dit liv. Ved at få foretage regelmæssige synstjek kan du komme eventuelle forandringer i forkøbet og nå at reagere, hvis du oplever nedsat syn.

Med et gratis synstjek får du hurtigt svar på, om du har et begyndende nedsat syn. Du skal blot kigge forbi din lokale Synoptik. På kort tid finder vores eksperter ud af, om du bør bestille tid til et grundigere synstjek.

Forskellen på en synstest og en synsprøve

I Synoptik kan du både få en gratis synstest og en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek. Forskellen på prøverne er, at den gratis synstest giver dig et indtryk af, hvordan det står til med dit syn, og hvilken synsstyrke du umiddelbart har brug for.

I vores udvidede synsprøve med sundhedstjek udmåler vores autoriserede optikere dine præcise styrker og foretager et omfattende tjek af dine øjnes sundhed.

Med stor ekspertise undersøger vi bl.a. dine øjne for eventuelle tegn på grå stær, grøn stær, diabetes, forhøjet blodtryk og mulige øjenproblemer.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Synstjek til briller og kontaktlinser

Hvis du er i tvivl, om du har brug for briller eller kontaktlinser, eller om din styrke har ændret sig, kan du få en idé om det med vores gratis synstest.

Hvis den viser, at dit syn ikke er optimalt, anbefaler vi, at du bestiller tid til en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek hos vores eksperter. Du kan både bestille tid online eller gøre det med det samme i butikken.

Har du behov for skærmbriller? Så kan du muligvis få din arbejdsgiver til at betale. Tag en snak med din arbejdsgiver og hør, om de vil betale dine nye skærmbriller.

Tegn på nedsat syn

Det er normalt, hvis dit syn bliver mindre skarpt med alderen. Det er faktisk de færreste, der går gennem et langt liv uden at få behov for briller eller kontaktlinser.

I og med dit syn har en tendens til at blive forringet gradvist, kan det være svært at opdage, at du har brug for nye briller eller en anden synsstyrke.

Af den årsag er det afgørende, at du husker at få foretaget en synsprøve løbende. På den måde risikerer du ikke at gå rundt med et syn, der vil kunne korrigeres med enten briller eller kontaktlinser.

Nedsat syn kommer til udtryk på flere måder. Måske skal du koncentrere dig mere for at læse underteksterne på dit TV. Måske har du svært ved at genkende mennesker eller at se genstande skarpt på lang afstand. Eksempelvis når du kører i bil. Det kan også være, at du oplever at få hovedpine, sløret syn eller øjentræthed.

Dine eventuelle udfordringer med nedsat syn afhænger af, hvilken synsfejl du døjer med. Altså om det f.eks. er nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl eller alderssyn, som du døjer med.

Hvornår har man brug for briller?

Det er en god idé at få tjekket dit syn regelmæssigt. Af flere årsager. Er du f.eks. nærsynet, kan det ske, at du ikke selv mærker, dit syn løbende bliver dårligere.

Hvis du har udfordringer med dit syn, kan det nemt og bekvemt korrigeres med kontaktlinser og briller. Begge har fantastiske fordele, og begge er ideelle til at komme dine udfordringer til livs.

Nogen gør det, at de skifter mellem at bruge briller og kontaktlinser. I Synoptik finder du flere abonnementsløsninger for både kontaktlinse- og brillebrugere. Har du fået en gratis synstest og ny synsstyrke til dine kontaktlinser, kan du bestille kontaktlinser online her på siden.

Oplev større frihed med et All-Inclusive™ Abonnement

I Synoptik behøver du ikke at vælge mellem briller og kontaktlinser, efter du har fået dit gratis synstjek. Du kan nemlig kombinere begge i et og samme All-Inclusive™ Abonnement.

Ved at være abonnent kommer du alle dine uforudsete udgifter til livs. Du betaler kun en fast månedlig pris og får et væld af eksklusive fordele, som alle er all inclusive:

SE ALLE DINE FORDELE

Hvornår har man brug for læsebriller?

Hvis du er langsynet, kan det være, at dit syn har nået et stadie, hvor du kan have brug for læsebriller. Du kan lægge mærke til, om du begynder at skulle have avisen eller bogen længere væk for at kunne se ordene tydeligt.

Det er normalt, hvis dit syn begynder at blive mindre skarpt i takt med alderen. Det sker hos de fleste mennesker, fordi øjenlinsen mister sin fleksibilitet som ved alderssyn.

Hvis du oplever et uskarpt syn og har mistanke om, at din brillestyrke ikke passer til dine øjne længere, kan du bestille tid til et synstjek i din lokale Synoptik.

Hvis din synstest viser tegn på, at du har brug for briller eller kontaktlinser, anbefaler vi, at du får foretaget en grundig test af dit funktionelle syn i en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Vi ta'r dit syn alvorligt.