Gratis synstest

Kniber det med at se skarpt? Hos din lokale Synoptik kan du altid få lavet en gratis synstest uden tidsbestilling. Du kan dermed finde ud af, hvordan det står til med dit syn. Vores gratis synstest er særligt relevant for dig, som ikke tidligere har brugt briller eller kontaktlinser, men det er også relevant for dig, der vil vide, om din styrke har ændret sig. Vi ta’r dit syn alvorligt.

Hvad er en gratis synstest?

Vores synstest er en elektronisk måling af synet, der benytter sig af lys til at vurdere, hvor godt dine øjne fokuserer. Synstesten er gratis og udføres både af vores autoriserede optikere og salgsassistenter med stor optikererfaring. Det er derfor, vi kan tilbyde dig en synstest uden tidsbestilling. Resultatet af synstesten viser din anslåede synsstyrke, så vores optikere kan vurdere, om dine øjne fungerer optimalt, eller om du bør få en Udvidet Synsprøve, der er en grundigere test af dit funktionelle syn.

Hvis du vil have en endnu hurtigere indikation på, om du har behov for briller eller kontaktlinser, kan du med fordel prøve vores online synstjek, som også er gratis. Vores online synstjek giver et billede af, hvordan det står til med dit syn. Det er dog ikke lige så præcist som den måling, vi foretager i vores butikker. Derfor anbefaler vi altid, at du besøger din lokale Synoptik og får en grundig test af dit syn.

Det eneste, du skal gøre for at få en gratis synstest, er at møde op hos din lokale Synoptik-butik. Synstesten tager kun fem minutter og foretages med det samme. Nemt og bekvemt.

Bestil tid

Forskellen på en synstest og en synsprøve

Hos Synoptik kan du både få lavet en gratis synstest og en Udvidet Synsprøve. Forskellen på prøverne er, at den gratis synstest giver dig et indtryk af, hvordan det står til med dit syn, og hvilken styrke du har brug for, mens vores Udvidede Synsprøve måler din præcise styrke - og mere til. Synsprøven er også et omfattende sundhedstjek: Vi undersøger dine øjnes sundhed grundigt og kan opdage, hvis dine øjne viser tegn på øjensygdomme som grå og grøn stær eller tegn på andre alvorlige sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk.

Hvis du er i tvivl, om du har brug for briller eller kontaktlinser, eller om din styrke har ændret sig, kan du få en idé om det med vores gratis synstest. Hvis det viser sig, at dit syn ikke er optimalt, anbefaler vi, at du bestiller tid til en Udvidet Synsprøve. Vores Udvidede Synsprøve udføres altid af vores autoriserede optikere. Det er din sikkerhed for altid at få den bedste kvalitet hos os.

Vi ta’r dit syn alvorligt.

Har du brug for skærmbriller? Så kan du muligvis få din arbejdsgiver til at betale. Tag en snak med din arbejdsgiver og hør, om de vil betale dine nye skærmbriller.

Tegn på nedsat syn

 

Det er normalt, at dit syn bliver dårligere og dårligere med alderen, og det er de færreste, der går gennem et langt liv uden at få behov for briller eller kontaktlinser. Fordi synet har tendens til at blive dårligere gradvist, kan det være svært at opdage, at du har brug for briller eller en anden styrke.

Nedsat syn kommer til udtryk på flere måder. Måske skal du koncentrere dig mere for at læse underteksterne på TV, eller måske har du svært ved at genkende mennesker eller se genstande skarpt på lang afstand. Det kan også være, at du oplever at få hovedpine, dit syn føles sløret, eller at dine øjne føles trætte. Hvis du oplever nogle af ovenstående symptomer, anbefaler vi, at du kommer ind til en gratis synstest eller bestiller tid til en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek.

Hvornår har man brug for briller?

Det er en god idé at få tjekket dit syn regelmæssigt. Især når du bliver ældre. Er du nærsynet, kan det nemlig ske, at du ikke selv mærker, dit syn bliver dårligere med tiden. Det er blandt andet vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du ser, når du befinder dig i trafikken. Hvis du føler, at du begynder at se dårligere, når du kører bil eller lignende, så bestil et synstjek hos din lokale Synoptik.

Hvis du har dårligt syn, bestemmer du selv, om du vil bruge kontaktlinser eller briller i din hverdag. Nogen gør også det, at de skifter mellem at bruge briller og kontaktlinser. Har du fået en gratis synstest og blevet orienteret om, at dine kontaktlinser ikke passer til dit syn længere, kan du bestille kontaktlinser online her på siden. Du skal blot kende din styrke.

Hvornår har man brug for læsebriller?

Er du langsynet? Så kan det være, at dit syn har nået et stadie, hvor du kan have brug for læsebriller. Du skal lægge mærke til, om du begynder at skulle have avisen eller bogen længere væk for at kunne se ordene tydeligt.

Det er ikke unormalt, hvis dit syn begynder at blive mindre skarpt i takt med alderen. Tværtimod er det helt normalt og sker hos de fleste mennesker. Hvis du har en mistanke om, at din brillestyrke ikke længere passer til dine øjne, kan du bestille tid til et synstjek hos din lokale Synoptik-butik.

Test dit syn online

Hvis du vil have et hurtigt indtryk af, hvordan det står til med dit syn, kan du teste dit syn med vores Online Synstjek. Ved at svare på nogle simple spørgsmål får du hurtigt en indikation på, om det måske er på tide at besøge din lokale optiker og få lavet en synstest eller en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek.

Hos Synoptik anbefaler vi, at du tester dit syn regelmæssigt. For de flestes tilfælde gælder det, at synet bliver dårligere med alderen. Du er altid velkommen til at starte med vores gratis synstest. Hvis synstesten viser tegn på, at du har brug for briller eller kontaktlinser, anbefaler vi, at du får lavet en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek. Det er en grundig test af dit funktionelle syn og præcis udmåling af dine styrker, ligesom det også er et omfattende tjek af dine øjnes sundhedstilstand.

Vi ta’r dit syn alvorligt.

 

Bestil tid