Øjenbetændelse (konjunktivitis)

Øjenbetændelse er en infektion af øjets slimhinde, som er helt naturlig at opleve. De fleste vil på et tidspunkt opleve øjenbetændelse.

Læs artikel

Presse

Tegn på øjensygdomme

Omkring 65.000 personer i Danmark er blinde eller svagtseende. At kende tegnene på øjensygdomme kan være med til at undgå, at man bliver en del af den statistik.

- 4 minutters læsetid

Beskyt dine øjne i solen

Solen er dejlig. Vi elsker, når den skinner fra en skyfri himmel. Men UV-stråler er ikke kun hård kost for din hud. Dine øjne er lige så udsatte. Det gælder især for børn. Børn har nemlig ofte store …

- 4 minutters læsetid

5 gode solråd, der er lige i øjet

Dine øjne er mere udsatte i solen end din hud. Heldigvis er beskyttelsen lige ved hånden og nemmere end solcreme. De rigtige solbriller med UV-beskyttelse kan nemlig beskytte din øjne 100%. Vi giver …

- 4 minutters læsetid

Briller for første gang

Det kan være svært at beslutte sig for, om du har brug for briller. Og det kan være uoverskueligt at tage stilling til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have briller for første gang.

- 5 minutters læsetid

Våde øjne (epiphora)

Tåreflåd eller våde øjne (epiphora) kan opstå, hvis der produceres for meget tårevæske, eller hvis tårevæsken ikke kan løbe væk fra øjet naturligt via tårekanalerne i øjenkrogen.

- 5 minutters læsetid

Guide til vinterferie med kontaktlinser

Hos Synoptik har vi altid fokus på, hvordan du passer bedst muligt på dit syn. Her kan du læse om, hvad du skal gøre, hvis du bruger dine kontaktlinser på din vinterferie.

- 3 minutters læsetid

Svejseøjne og sneblindhed (fotoelektrisk keratoco…

Du er garanteret stødt på udtrykket ’svejseøjne’ og ’sneblindhed', som er samme tilstand. Men ved du, hvad begreberne betyder?

- 4 minutters læsetid

Synoptik markerer 'verdens læsedag'

Den 8. september sætter Synoptik fokus på den store betydning, som evnen til at læse har. Ikke kun for dig som enkeltperson, men også for samfundet og dets udvikling. Det ekstraordinære store fokus s…

- 4 minutters læsetid

Tics i øjet og tics ved øjet

Tics i øjet giver sjældent anledning til bekymring og er helt naturlige at opleve. Store dele af befolkningen oplever tilstanden.

- 5 minutters læsetid

Sådan bremser og forebygger du din nærsynethed

Det er helt naturligt at være nærsynet. Faktisk er det den mest almindelige årsag til synsforandringer i nyere tid: 30-40% af befolkningen i europæiske lande – i Danmark hver tredje person og en femt…

- 4 minutters læsetid