Verdens Synsdag i Synoptik

I anledning af Verdens Synsdag den 14. oktober sætter Synoptik atter danskernes øjensundhed under lup. I den forbindelse tilbyder vi dig bl.a. en gratis Udvidet Synsprøve med sundhedstjek til en værdi af 298 kr.

- 4 minutters læsetid

BESTIL TID TIL EN GRATIS SYNSPRØVE

Synoptik markerer Verdens Synsdag og inviterer til gratis Udvidet Synsprøve

Den 14. oktober er udnævnt til Verdens Synsdag af verdenssundhedsorganisationen WHO. Dagen bliver brugt til at sætte fokus på, at mennesker verden over kæmper med dårlig livskvalitet som følge af synsbegrænsninger og dårlig øjensundhed.

I dagene den 14. til 16. oktober markerer Synoptik også dagen og inviterer dig til en gratis Udvidet Synsprøve med sundhedstjek til en værdi af 298 kr. for at hjælpe dig med at tjekke, om du ser lige så skarpt, som du og dit syn fortjener. Er det ikke tilfældet, kan du lige nu tilmed spare hele 33% på alle vores kvalitetsglas fra Bronze til Guld.

BESTIL TID TIL EN GRATIS SYNSPRØVE

285 millioner mennesker verden over døjer med forringet syn

Hele 80% af din krops sanseindtryk stammer fra dit syn. Det gør dit syn til din krops vigtigste sans. Mange oplever imidlertid udfordringer med at stille skarpt og få alle detaljerne med. På et globalt plan hele 285 millioner mennesker.

Den mest udbredte synsfejl i verden er nærsynethed. Hele 30 til 40% af befolkningen i europæiske lande er nærsynede, og godt og vel hvert femte barn døjer med nærsynethed, der gør det svært at stille skarpt på afstand.

Også langsynethed, alderssyn og bygningsfejl er udbredte synsfejl, der kan give udfordringer med at se tydeligt. Men faktisk behøver det ikke at være et problem. Det kan nemt korrigeres. Både briller og kontaktlinser er enkle metoder til at korrigere for det uskarpe syn, som kan påvirke livskvaliteten på afgørende områder.

SE UDVALG AF KVALITETSBRILLER

2 ud af 3 danskere går for længe uden at få testet deres syn

Problemer med øjnene er ikke kun udbredt i udlandet. Også i Danmark oplever mange udfordringer med synet. Ofte helt uden grund. 2 ud af 3 danskere går nemlig for længe uden at få testet synet. De har derfor anstrengt øjnene og set dårligt over en længere periode.

”Det er et problem,” siger Annette Slyngborg, som er klinisk fagspecialist i Synoptik. Hun forklarer bl.a., at brillebrugere gør klogt i at justere deres brillestyrker løbende:

”Hvis man går for længe med sine briller med flerstyrkeglas, og styrken er blevet for svag, vil man være tilbøjelig til at lægge hovedet lidt bagover ved læsning og andre aktiviteter på nært hold, og det kan give smerter i nakken eller hovedpine.”

Hun pointerer også, at der kan opstå problemer, hvis børns briller ikke bliver udskiftet i tide:

”Børn og unge, som er nærsynede, skal have tjekket deres syn regelmæssigt og skiftet brilleglas, inden synet bliver alt for uskarpt på lang afstand. Forskning viser, at børn og unge stiger hurtigere i styrke, hvis de går med for svage brilleglas.”

SE UDVALG AF BØRNEBRILLER

Oplev vores ekspertise gratis i anledning af Verdens Synsdag

Fra den 14. til 16. oktober markerer Synoptik Verdens Synsdag og stiller skarpt på, at mange ikke får mest ud af deres syn og går for længe uden at få testet det. I dagene kan du tilmed opleve vores store ekspertise i en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek gratis (værdi 298 kr.). Her kan du altså få tjekket, om alt er, som det skal være. Både hvad angår dit syns skarphed og dine øjnes sundhed.

Ud over at udmåle dine præcise styrker undersøger vi dig nemlig for eventuelle tegn på øjen- og livsstilssygdomme som grå stær, grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk, som også kan give dig synsbegrænsninger i varierende grad. I værste fald synstab og permanent blindhed.

Er det tid til nye briller, kan du lige nu kombinere din gratis udvidede synsprøve med sundhedstjek med hele 33% rabat på briller med vores kvalitetsglas fra Bronze til Guld.

BESTIL TID TIL EN GRATIS SYNSPRØVE

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Vi ta’r dit syn alvorligt.

Gratis Udvidet Synsprøve med sundhedstjek gælder frem til den 16.10.21. Kan kombineres med aktuelle tilbud.