Verdens Synsdag

I anledning af Verdens Synsdag sætter Synoptik danskernes øjensundhed under lup og stiller skarpt på den globale udfordring med dårligt syn.

- 4 minutters læsetid

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Markér Verdens Synsdag med Synoptik

Den 12. oktober er udnævnt til Verdens Synsdag af verdenssundhedsorganisationen WHO. Dagen bliver brugt til at sætte fokus på, at mennesker verden over kæmper med dårlig livskvalitet som følge af synsbegrænsninger og dårlig øjensundhed.

Synoptik ta'r del i dagen og hjælper med at øge bevidstheden om, at flere millioner mennesker verden over ikke har lige gode forudsætninger for at få livets værdifulde øjeblikke med.

285 millioner mennesker oplever problemer

Hele 80% af din krops sanseindtryk stammer fra dit syn. Det gør dit syn til din krops vigtigste sans. Mange oplever imidlertid udfordringer med at stille skarpt og få alle detaljerne med. På et globalt plan hele 285 millioner mennesker.

Den mest udbredte synsfejl i verden er nærsynethed. Hele 30% til 40% af befolkningen i europæiske lande er nærsynede, og godt og vel hvert femte barn døjer med synsfejlen, der gør det svært at stille skarpt på afstand.

Også langsynethed, alderssyn og bygningsfejl er udbredte synsfejl, der kan give udfordringer med at se tydeligt.

Faktisk behøver det ikke at være et problem. Det kan nemt korrigeres. Både briller og kontaktlinser er enkle metoder til at korrigere for det uskarpe syn, som kan påvirke din livskvalitet på afgørende områder.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

2 ud af 3 danskere går for længe uden at få testet deres syn

2 ud af 3 danskere går for længe uden at få testet synet. De kan derfor opleve anstrengt øjnene og se dårligt over en længere periode.

”Det er et problem,” siger Annette Slyngborg, som er klinisk fagspecialist i Synoptik. Hun forklarer bl.a., at brillebrugere gør klogt i at justere deres brillestyrker løbende:

”Hvis man går for længe med sine briller med flerstyrkeglas, og styrken er blevet for svag, vil man være tilbøjelig til at lægge hovedet lidt bagover ved læsning og andre aktiviteter på nært hold, og det kan give smerter i nakken eller hovedpine.”

Hun pointerer også, at der kan opstå problemer, hvis børns briller ikke bliver udskiftet i tide:

”Børn og unge, som er nærsynede, skal have tjekket deres syn regelmæssigt og skiftet brilleglas, inden synet bliver alt for uskarpt på lang afstand. Forskning viser, at børn og unge stiger hurtigere i styrke, hvis de går med for svage brilleglas.”

SE UDVALG AF BØRNEBRILLER

Få tjekket dit syn i anledning af Verdens Synsdag

Er du en af de mange danskere, der ikke har fået tjekket dit syn og din øjensundhed i lang tid? Vores autoriserede optikere står altid klar til at hjælpe dig i din lokale Synoptik.

Alt det og meget mere undersøger vi i en Synsprøve med sundhedstjek. Vi stiller bl.a. skarpt på synsfejl og eventuelle tegn på grå stær, grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk. Bestil tid til din grundige synsprøve her.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Få din egen personlige SynsJournal

Når du besøger vores eksperter, får du nu helt eksklusivt en SynsJournal med forskellige kategorier med hjem, som lader vores optikere følge dit syn hele dit liv.

På den måde er det altså ikke kun til Verdens Synsdag, at vi holder øje med eventuelle forandringer, som du måske ikke selv kan mærke.

En anden stor fordel er, at du ikke behøver at bestille tid længere. Vi indkalder dig automatisk, når det er tid til din næste synsprøve.

LÆS OM DEN NYE SYNSJOURNAL

Øje for detaljen