5 gode solråd der er lige i øjet

Dine øjne er mere udsatte i solen end din hud. Heldigvis er beskyttelsen lige ved hånden og nemmere end solcreme. De rigtige solbriller kan nemlig beskytte din øjne 100 %. Vi giver dig fem gode solråd for øjnene – flere af rådene beskytter dig endda hele året igennem.

0

1. Brug solbriller hele året

Selv på en halvgrå efterårsdag er øjnene stadig udsat for en del UV-stråling, fordi hornhinden og øjets linse forstærker lyset op til 100 gange. Derfor er det en rigtig god idé at bruge solbriller året rundt – og ikke kun om sommeren. 

Se vores store udvalg af solbriller med 100 % UV-beskyttelse.

2. Få tjekket dine solbriller

Dine solbriller skal yde 100% UV-beskyttelse, ellers kan de give dig falsk tryghed. Hvis du ikke er sikker på, om dine solbriller er i orden, så tag dem med i Synoptik og lad os tjekke dem.

3. Pas på den lave sol

Lav sol er lumsk, fordi lyset ofte fanger dig, når du ikke er forberedt. Selvom lysstyrken ikke er kraftig, betyder den lave sol, at strålerne rammer lige i øjnene. Det gælder både morgen, aften, forår, efterår og ved genskin fra fx våde veje. Så på med solbrillerne – uanset om det er tidligt eller sent. Så passer du både på dig selv og andre.

4. Nyd dine kontaktlinser 

Kontaktlinser og solbriller er perfekte sammen. Kontaktlinserne sørger for et skarpt syn og solbrillerne for beskyttelse, så du kan nyde livet. Du kan nemt have flere par solbriller – måske et par til sport og et par til cool afslapning – uden at skulle tænke på om styrken stadig passer, som det er tilfældet med briller og solbriller med styrke. 

Synoptik har mange forskellige typer kontaktlinser.

5. Husk også solbriller til børnene

Har du børn, så husk også solbriller til dem. Børns øjne er mere modtagelige overfor skadelige UV-stråler, fordi børn har klarere øjne og større pupiller.

Det er faktisk ekstra vigtigt, at du beskytter dit barns øjne - og dine egne - helt indtil 18-årsalderen. De fleste skader på vores øjne grundlægges faktisk i barndommen. 

Hvad betyder farven på glassene?

Der findes solbrilleglas i alle regnbuens farver. De forskellige farver - toner - har hver deres egenskaber. Det betyder, at de er velegnet til forskellige ting. Grå glas er eksempelvis velegnet til cykling, løb og bilkørsel, mens gule/orange glas er gode til golf og andre sportsaktiviteter. Hør mere i vores butikker fra vores dygtige optikere.