5 gode solråd, der er lige i øjet

Dine øjne er mere udsatte i solen end din hud. Heldigvis er beskyttelsen lige ved hånden og nemmere end solcreme. De rigtige solbriller med UV-beskyttelse kan nemlig beskytte din øjne 100%. Vi giver dig fem gode solråd for dine øjne. Flere af rådene beskytter dig endda hele året rundt.

- 4 minutters læsetid

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Brug solbriller med UV-beskyttelse hele året

Selv på en halvgrå efterårsdag er dine øjne udsat for solens usunde UV-lys, fordi hornhinden og øjets linse forstærker lyset op til 100 gange.

Derfor er det altid en god idé at bruge solbriller med UV-beskyttelse hele året rundt.

I Synoptik finder du kun solbriller med 100% UV-beskyttelse. På den måde blokerer de for solens UV-stråler og sikrer dig optimal beskyttelse.

Uanset om det er solbriller fra Ray-Ban, Gucci, Burberry, Polaroid, Oakley, Hugo Boss, Versace, Saint Laurent, Emporio Armani eller andre populære designermærker, som du finder i Synoptik.

SE UDVALG AF SOLBRILLER

Få tjekket dine solbriller

Dine solbriller skal yde 100% UV-beskyttelse. Ellers kan de give dig falsk tryghed.

Hvis du ikke er sikker på, om dine solbriller er i orden, så tag dem med i din lokale Synoptik. Her kan vi tjekke, om de beskytter dine øjne optimalt.

Pas på den lave sol

Lav sol er lumsk, fordi lyset ofte fanger dig, når du ikke er forberedt.

Selvom lysstyrken ikke er kraftig, betyder den lave sol, at strålerne rammer lige i dine øjne. Det gælder både morgen, aften, forår, efterår og ved genskin fra f.eks. våde veje. Eller hvis du er på skiferie, hvor solens stråler bliver reflekteret fra sneen.

Så på med solbrillerne med UV-filter – uanset om det er tidligt eller sent. Sådan passer du både på dig selv og andre. Blandt andet i trafikken, hvor du nemt kan miste overblikket og være til fare for færdselssikerheden, hvis du bliver blændet.

Nyd dine kontaktlinser

Kontaktlinser og solbriller med UV-beskyttelse er en god kombination. Dine kontaktlinser sørger for et skarpt syn og solbrillerne for beskyttelse.

Du kan med fordel variere med flere par solbriller – måske et par til sport og et par til cool afslapning – uden at skulle tænke på, om styrken stadig passer, som det er tilfældet med briller og solbriller med styrke

I Synoptik finder du et omfattende udvalg af kvalitetskontaktlinser, som bliver udviklet med den nyeste teknologi, og som du kan få i et fleksibelt kontaktlinseabonnement.

Med et fleksibelt abonnement får du samtidig hele 25% rabat på alle vores solbriller med UV-beskyttelse. Det er blot en af dine mange eksklusive fordele, som bliver skræddersyet til dig, dit syn og dine behov.

SE ALLE DINE FORDELE

Husk også solbriller til børnene

Har du børn, så husk også solbriller til dem. Børns øjne er mere modtagelige overfor solens UV-stråler, fordi børn har klarere øjne og større pupiller. Det gør dem ekstra disponerede for UV-lys. Og der er derfor også et større behov for at bruge solbriller med UV-beskyttelse til børn.

Det er vigtigt, at du beskytter dit barns øjne - eller dine egne - helt indtil 18-årsalderen. De fleste skader på vores øjne grundlægges i barndommen.

I din lokale Synoptik har vi et stort udvalg af solbriller til børn, som alle har UV-beskyttelse og UV-filter. Blandt andet fra verdenskendte Ray-Ban Kids og Polaroid Kids.

Hvad betyder farven på dine glas i solbriller med UV-beskyttelse?

Der findes solbrilleglas i alle regnbuens farver. De forskellige farver og toner har hver deres unikke egenskaber. Det betyder, at de er velegnede til forskellige aktiviteter.

Grå glas er f.eks. velegnet til cykling, løb og bilkørsel, mens gule/orange glas er gode til golf og andre sportsaktiviteter.

Læs vores glasspecialisters grundige guide lige her.

LÆS GUIDE

Få ekspertrådgivning i Synoptik, og find solbriller med UV-beskyttelse

I din lokale Synoptik finder du autoriserede optikere, der kan bruge deres store ekspertise til at gøre dig klogere på, hvordan du kan beskytte dine øjne optimalt.

Samtidig kan vores uddannede brillestylister præsentere dig for vores omfattende udvalg af solbriller med UV-beskyttelse fra alle de kendte mærker. Lige fra Ray-Ban til Gucci, Burberry, Michael Kors, Hugo Boss, Emporio Armani, Oakley og mange, mange flere.

Kig ind, eller bestil tid til en Synsprøve med sundhedstjek, hvis det er tid til et skarpere syn. Uanset om du døjer med f.eks. nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl eller alderssyn.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Vi ta'r dit syn alvorligt