5 gode solråd der er lige i øjet

Dine øjne er mere udsatte i solen end din hud. Heldigvis er beskyttelsen lige ved hånden og nemmere end solcreme. De rigtige solbriller kan nemlig beskytte din øjne 100%. Vi giver dig fem gode solråd for øjnene. Flere af rådene beskytter dig endda hele året rundt.

- 3 minutters læsetid

1. Brug solbriller hele året

Selv på en halvgrå efterårsdag er dine øjne stadig udsat for en del UV-stråling, fordi hornhinden og øjets linse forstærker lyset op til 100 gange. Derfor er det altid en god idé at bruge solbriller hele året rundt – og ikke kun om sommeren.

I Synoptik finder du kun solbriller med 100% UV-beskyttelse. På den måde blokerer de for solens UV-stråler og sikrer dig optimal beskyttelse.

SE UDVALG AF SOLBRILLER

2. Få tjekket dine solbriller

Dine solbriller skal yde 100% UV-beskyttelse. Ellers kan de give dig falsk tryghed. Hvis du ikke er sikker på, om dine solbriller er i orden, så tag dem med i din lokale Synoptik og lad os tjekke dem.

3. Pas på den lave sol

Lav sol er lumsk, fordi lyset ofte fanger dig, når du ikke er forberedt. Selvom lysstyrken ikke er kraftig, betyder den lave sol, at strålerne rammer lige i dine øjne. Det gælder både morgen, aften, forår, efterår og ved genskin fra f.eks. våde veje.

Så på med solbrillerne – uanset om det er tidligt eller sent. Sådan passer du både på dig selv og andre. Bl.a. i trafikken, hvor du nemt kan miste overblikket og være til fare for færdselssikerheden, hvis du bliver blændet.

4. Nyd dine kontaktlinser 

Kontaktlinser og solbriller er perfekte sammen. Kontaktlinserne sørger for et skarpt syn og solbrillerne for beskyttelse, så du kan nyde livet. Nemt og bekvemt. Du kan med fordel variere med flere par solbriller – måske et par til sport og et par til cool afslapning – uden at skulle tænke på, om styrken stadig passer, som det er tilfældet med briller og solbriller med styrke. 

I Synoptik finder du et omfattende udvalg af kontaktlinser, som alle bliver produceret med den nyeste teknologi. Alt sammen for at sikre dig den bedste komfort og synskvalitet.

SE UDVALG AF KONTAKTLINSER

5. Husk også solbriller til børnene

Har du børn, så husk også solbriller til dem. Børns øjne er mere modtagelige overfor solens UV-stråler, fordi børn har klarere øjne og større pupiller. Det gør dem ekstra disponerede for UV-lys.

Det er faktisk ekstra vigtigt, at du beskytter dit barns øjne - og dine egne - helt indtil 18-årsalderen. De fleste skader på vores øjne grundlægges i barndommen. 

Hvad betyder farven på dine glas?

Der findes solbrilleglas i alle regnbuens farver. De forskellige farver og toner har hver deres egenskaber. Det betyder, at de er velegnede til forskellige ting. Grå glas er eksempelvis velegnet til cykling, løb og bilkørsel, mens gule/orange glas er gode til golf og andre sportsaktiviteter.

Det kræver sin specialist at få rådgivning om, hvordan du mest effektivt beskytter dine øjne i solen. Og det rette valg af glas er en kunst i sig selv. I din lokale Synoptik finder du autoriserede optikere og glasspecialister, der kan bruge sin store erfaring og ekspertise til at gøre dig klogere, hvordan du kan beskytte dine øjne og bistå dig med hjælp til at vælge de rette glas. 

Alt det gør vi i en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek. Her foretager vores synseksperter et omfattende tjek af dine øjnes sundhed og giver dig gode forudsætninger for at opleve en synlig forskel i solen.

BESTIL TID

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Vi ta'r dit syn alvorligt.