Bestil en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek

I Synoptik kalder vi vores synsprøve for en Udvidet Synsprøve, fordi den indeholder meget mere end en udmåling af din synsstyrke. Vi foretager også et omfattende tjek af dine øjnes sundhed. Med avanceret optisk udstyr og stor ekspertise. Uanset hvor i landet du befinder dig.

BESTIL TID I DAG

Læs alt om vores udvidede synsprøve med sundhedstjek her, og hør leder af klinisk udvikling i Synoptik, Annette Slyngborg, fortælle om alt det, som vores autoriserede optikere udfører.

En Udvidet Synsprøve med sundhedstjek kan afsløre mere, end du tror

Når vi tilbyder dig den omfattende synsprøve, er det for at passe på dit syn og din sundhed. For at give dig de bedste forudsætninger for at nyde alle dit livs øjeblikke. Store som små. For livet er lige nu, og vi ønsker, at du får mest glæde af det. Hver dag og hele livet.

Vi tager os tiden til at komme hele vejen rundt. Lidt grundigere, end du måske er vant til. Og altid med den vigtige synsfeltundersøgelse, som kan opdage sygdomme, du ikke selv bemærker, men som kan føre til synstab på sigt.

Synsundersøgelse

I synsundersøgelsen udmåler vi din præcise synsstyrke og kortlægger, om du f.eks. er nærsynet, langsynet, har bygningsfejl eller døjer med alderssyn.

Nærsynethed er almindeligt blandt unge mennesker og kan bl.a. forebygges ved at komme ud i dagslys, gerne en til to timer dagligt. Nærsynethed kan også forbygges ved ikke at læse på digitale skærme i for kort afstand. Med alderen bliver de fleste langsynede og får bl.a. brug for læsebriller.

Synsfeltundersøgelse

Synsfeltsundersøgelsen fokuserer på dit syn i dit perifere synsfelt. Her bliver det tydeligt, om der er nedsat syn, som du ikke selv opdager, fordi dit andet øje eller din hjerne kompenserer. Synsfeltsundersøgelsen kan bl.a. opdage grøn stær. Tab i det perifere synsfelt kan i sjældne tilfælde skyldes sygdom i hjernen.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Derfor er synsfeltundersøgelsen vigtig for dig

Selv om synsfeltundersøgelsen er mere tidskrævende, får du den altid med i en Udvidet Synsprøve. Det har vi valgt, fordi nedsat syn i det perifere synsfelt kan skyldes sygdomme, som ikke er forbundet med gener og derfor først risikerer at blive opdaget, når synet er meget beskadiget. Heldigvis er der god mulighed for at forebygge synstab, hvis sygdom opdages i tide ved en synsfeltundersøgelse.

Tab af syn i det perifere synsfelt kan også skyldes sjældne sygdomme i hjernen, som bør undersøges hurtigst muligt.

En Udvidet Synsprøve ta'r cirka 30 minutter

Uanset hvor i landet du bor, kan du få en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek. Den tager ca. 30 minutter og koster kun 298 kr.

BESTIL TID I DAG

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Sådan passer du bedst på dit syn

  • Undgå rygning – en risikofaktor for udvikling af synstab.
  • Spis sundt og dyrk motion for at forebygge diabetes, som ofte medfører synstab.
  • Kom ud i dagslyset, gerne en til to timer dagligt. Det er gavnligt for øjnene.
  • Undgå at læse på mobilen og andre digitale skærme i for kort afstand, da det øger risikoen for at udvikle nærsynethed.
  • Få en Udvidet Synsprøve minimum hvert andet år, så du kan komme eventuelle forandringer i forkøbet og forebygge synstab i tide.

Vi ta’r dit syn alvorligt.