Er du usikker på, om du har brug for briller?

Det kan være svært at beslutte sig for, om du har brug for briller. Og det kan være uoverskueligt at tage stilling til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have briller for første gang.

- 5 minutters læsetid

Du skal tage stilling til meget, når du skal have briller eller kontaktlinser for første gang. Det er ikke kun dit udseende, der er vigtigt, når du har brug for briller for første gang. Det er også vigtigt, at du oplever god komfort, de rette styrker og brilleglas, der passer til dig og dine behov.

I din lokale Synoptik finder du autoriserede optikere og uddannede brillestylister, der kan give dig ekspertrådgivning om, hvad du skal have for øje, når du skal have briller for første gang.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Tilvænningsperioden

Når du har besluttet dig for, at du skal have briller for første gang, og du lige har købt dine briller, skal du først vænne dig til at bruge dem.

Det kan være en mindre omvæltning pludselig at have et par briller eller kontaktlinser på. Ikke kun fordi du skal vænne sig til at have noget siddende på dine øjne og din næse, men også fordi du får adgang til et skarpere syn. Af den årsag kræver det en mindre tilvænningsperiode at få briller for første gang. Din hjerne skal vænne sig til ikke selv at skulle kompensere for dine synsfejl længere.

LÆS OM ØJENSYMPTOMER

For at effektivisere dit forløb bør du bruge dine briller så ofte som muligt. På den måde vænner du bedre din hjerne og dine øjne til forandringen.

Det kan tage noget tid, før dine øjne har tilpasset sig dit skarpere syn, når du får briller for første gang. Det varierer fra person til person, hvor lang tid der går, før brillerne føles naturlige at have på. For nogen kan det tage op til to uger, mens det for andre blot kan tage et par dage. Det er individuelt og kommer an på, hvor hurtigt dit syn er til at tilvænne sig din skarpere måde at se.

SE UDVALG AF DESIGNERBRILLER

Minusstyrke eller plusstyrke?

Er du nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl? Det er ofte det, der er årsag til, at du har brug for briller eller kontaktlinser.

Gennem en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek kan vores autoriserede optikere udmåle dine præcise styrker og sørge for, at du kommer til at se skarpt, når du skal have briller for første gang. Alt det gør vi med avanceret optisk udstyr og stor ekspertise om dit syn.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Nærsynethed (myopi)

Hvis du er nærsynet, ser du bedst, når du er tæt på genstande. Det kan f.eks. være, at du har svært ved at se vejskilte fra afstand. Du kan også opleve besværligheder ved at læse undertekster på dit fjernsyn. Det er især et problem, fordi du skal knibe dine øjne sammen for at se.

Nærsynethed findes i forskellige grader, men jo tættere på genstande, du skal for at se dem, jo større styrke skal du have. Synsfejlen er imidlertid ganske almindelig og findes hos en ud af seks danskere. Det er heller ikke unormalt, at børn får det fra sine forældre. Det kan nemlig være arveligt.

LÆS OM NÆRSYNETHED

Langsynethed (hypermetropi)

Hvis en genstand bliver mere og mere uskarp, jo tættere du kommer, så er det, fordi du er langsynet. Det kan være, at du er nødt til at knibe dine øjne sammen for at se genstande ordentligt fra nært hold. Eller at du får hovedpine af at skulle læse tekster på din telefon eller din computer.

Heldigvis kan du nemt komme dine udfordringer til livs med briller og kontaktlinser med styrker, der er skræddersyet netop dig og dit syn.

Din styrke afhænger af, hvor uskarpt det bliver, jo tættere du kommer på. Det er en individuel vurdering, som din lokale optiker foretager. Ved at bruge briller kan du undgå træthed, hovedpine, ømhed i dine øjenomgivelser og følelsen af at anstrenge dine unødigt, når du befinder dig tæt på. Bl.a. når du skal læse, tegne eller skrive. Og specielt hvis det er over længere tid.

LÆS OM LANGSYNETHED

Bygningsfejl (astigmatisme)

Briller og kontaktlinser kan ikke kun korrigere, hvis du er nær- eller langsynet. Hvis du har bygningsfejl, kan du også have brug for briller.

Bygningsfejl findes i forskellige grader. De er helt naturlige at have. Faktisk er de fleste er født med bygningsfejl. Hvis du skal have kontaktlinser eller briller for første gang, er det ikke sikkert, at det er nødvendigt at korrigere for dem. Det er en vurdering, som din optiker kan foretage.

LÆS OM BYGNINGSFEJL

Find din præcise styrke i en Udvidet Synsprøve

Et skarpere syn med dine første briller starter med en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek. Vores autoriserede optikere udmåler dine præcise styrker og kortlægger, hvilke synsfejl du skal korrigeres for. Nærsynethed, langsynethed eller bygningsfejl.

Synsprøven er ikke kun en test af dit funktionelle syn. Vores autoriserede optikere foretager også et omfattende tjek af dine øjnes sundhed. Med avanceret optisk udstyr undersøger vi dig bl.a. for eventuelle tegn på øjen- og livsstilssygdomme som grå stær, grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Udtryk din personlighed med dine nye briller

Briller for første gang giver dig mulighed for at udtrykke dig på helt nye måder. Med briller kan du understrege din personlige stil. Det er imidlertid ikke kun dit udseende, der er vigtigt, når du skal have briller for første gang.

Ud over din styrke og brilleglas har måden, dine briller passer til dit ansigt og dit udseende på, en stor betydning: Stellets kant bør være lige ved eller over dine øjenbryn. På den måde generes dit syn ikke. Dit stel bør heller ikke være bredere end dit ansigt. Det er med til at optimere din synskvalitet og -komfort.

I din lokale Synoptik finder du uddannede brillestylister, der kan give dig ekspertrådgivning om, hvilke briller der passer bedst til din næse, dine øjne, dine bryn og dine kinder, ligesom vi bruger vores ekspertise til at finde ud af, hvilke briller der passer til din ansigtsform. Og på baggrund af sæsonens trends og tendenser rådgiver vi dig om, hvilke briller fra vores omfattende sortiment af alle de kendte mærker der klæder dig bedst.

I Synoptik finder du briller fra populære mærker som Ray-Ban, Gucci, Tom Ford, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Saint Laurent og mange, mange flere kendte mærker.

SE UDVALG AF DESIGNERBRILLER

Få ekspertrådgivning i din Synoptik

I din lokale Synoptik finder du autoriserede optikere og uddannede brillestylister, der kan give dig ekspertrådgivning om dit bedste valg af briller for første gang. Med stor grundighed tilpasser vi dine nye briller til præcis din ansigtsform, afstanden mellem dine øjne og det brillestel og de kvalitetsglas, du har valgt.

Bestil tid til en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek, og oplev vores store ekspertise, når du skal have briller for første gang.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Få et væld af eksklusive fordele i Synoptik

Hos Synoptik koster det ikke dig noget at vælge forkert, når du skal have briller for første gang. Du har bytteservice på både brillestel og vores unikke kvalitetsglas.

Fortryder du dit køb af enten brillestel eller -glas, kan du bytte i helt op til 2 måneder efter. Du får efterfølgende mulighed for at gå på opdagelse i vores omfattende udvalg af brillestel og -glas på ny. På den måde får du gode forudsætninger for at finde lige præcis de briller, som falder i din smag.

Du skal selvfølgelig også være tilfreds med prisen, du betaler. Hvis du finder dine nye briller fra Synoptik billigere hos en anden optiker, udbetaler vi forskellen. Du skal blot vise os en annonce eller lignende dokumentation.

Oplev større tryghed med et All-Inclusive™ Abonnement

I Synoptik kan du passe på dit syn på en endnu smartere måde, når du skal have briller for første gang. Med et All-Inclusive™ Abonnement lejer du minimum 2 par briller til en fast, månedlig pris. Du kan altså vælge briller til forskellige sider af din garderobe. Men hvis du har kontaktlinser hos os, kan du nøjes med 1 par briller.

Udover briller, solbriller med styrke og kontaktlinser efter behov kan du nyde et væld af eksklusive fordele, som gør det mere trygt at købe briller for første gang. Og alle sammen skræddersyet til dig, dit syn og dine behov af vores abonnementsspecialister. 

Du får bl.a. nye glas og linser, når du får nye styrker, udvidede synsprøver med sundhedstjek (værdi 298 kr.) og kontaktlinsetjek efter behov, tryghedsordning ved skade eller bortkomst og meget, meget mere. Alt sammen for at give dig større frihed og fleksibilitet, når du skal have briller for første gang.

SE ALLE DINE FORDELE

Vi ta’r dit syn alvorligt.