Briller for første gang

Det kan være svært at beslutte sig for, om du har brug for briller. Og det kan være uoverskueligt at tage stilling til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have briller for første gang.

- 5 minutters læsetid

Du skal tage stilling til meget, når du skal have briller eller kontaktlinser for første gang.

Det er ikke kun dit udseende, der er vigtigt, når du har brug for briller for første gang. Det er også vigtigt, at du oplever god komfort, de rette styrker og brilleglas, der passer til dig og dine behov.

I din lokale Synoptik finder du autoriserede optikere, der kan give dig ekspertrådgivning om, hvad du skal have for øje, når du skal have briller for første gang.

Alt det gør vi på baggrund af en Synsprøve med sundhedstjek, som du kan bestille tid til lige her.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Nye briller tilvænning

Når du har besluttet dig for, at du skal have briller for første gang, og du lige har købt dine briller, er der en tilvænning af nye briller.

Det kan være en mindre omvæltning pludselig at have et par briller eller kontaktlinser på. Ikke kun fordi du skal vænne sig til at have noget siddende på dine øjne og din næse, men også fordi du får adgang til et skarpere syn.

Det betyder, at du vil opleve en mindre tilvænningsperiode, når du får briller for første gang. Din hjerne skal vænne sig til ikke selv at skulle kompensere for dine synsfejl længere.

Uanset om du f.eks. døjer med nærsynethed, langsynethed eller bygningsfejl.

Tips til hurtig tilvænning af nye briller

For at effektivisere dit forløb og din tilvænning til nye briller bør du bruge dine briller så ofte som muligt, når du får briller for første gang. På den måde vænner du bedre din hjerne og dine øjne til forandringen.

Det varierer fra person til person, hvor lang tid der går med tilvænning til nye briller.

For nogen kan det tage op til to uger, mens det for andre blot kan tage et par dage. Det er individuelt og kommer an på, hvor hurtigt det går med din periode med nye briller tilvænning.

SE UDVALG AF BRILLER

Minusstyrke eller plusstyrke?

Er du nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl? Det er ofte det, der er årsag til, at du har brug for briller eller kontaktlinser.

Hvis du oplever udfordringer med at få det hele med, kan vores autoriserede optikere kortlægge din præcise synsstyrke i en Synsprøve med sundhedstjek.

På den måde får du de bedste forudsætninger for at se skarpt, når du skal have briller for første gang.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Nærsynethed (myopi)

Hvis du er nærsynet, ser du bedst, når du er tæt på genstande. Det kan f.eks. være, at du har svært ved at se vejskilte fra afstand. Du kan også opleve besværligheder ved at læse undertekster på dit fjernsyn.

Nærsynethed findes i forskellige grader, men jo tættere på genstande, du skal for at se dem, jo større synsstyrke skal du have.

Nærsynethed er almindeligt og findes hos 1 ud af 6 danskere. Det er heller ikke unormalt, at børn får det fra sine forældre. Det kan nemlig være arveligt.

LÆS OM NÆRSYNETHED

Langsynethed (hypermetropi)

Hvis en genstand bliver mere og mere uskarp, jo tættere du kommer, så er det, fordi du er langsynet. Det kan være, at du er nødt til at knibe dine øjne sammen for at se genstande ordentligt fra nært hold. Eller at du får hovedpine af at skulle læse tekster på din telefon eller din computer.

Heldigvis kan du nemt komme dine udfordringer til livs med briller og kontaktlinser med styrker, der er skræddersyet netop dig og dit syn.

Din styrke afhænger af, hvor uskarpt det bliver, jo tættere du kommer på. Det er en individuel vurdering, som din lokale optiker foretager.

Ved at bruge briller kan du undgå træthed, hovedpine, ømhed i dine øjenomgivelser og følelsen af at anstrenge dine øjne unødigt, når du befinder dig tæt på. Blandt andet når du skal læse, tegne eller skrive. Og specielt hvis det er over længere tid.

LÆS OM LANGSYNETHED

Bygningsfejl (astigmatisme)

Briller og kontaktlinser kan ikke kun korrigere, hvis du er nær- eller langsynet. Hvis du har bygningsfejl, kan du også have brug for briller for første gang.

Bygningsfejl findes i forskellige grader. De er helt naturlige at have. Faktisk er de fleste er født med bygningsfejl.

Hvis du skal have kontaktlinser eller briller for første gang, er det ikke sikkert, at det er nødvendigt at korrigere for dem. Det er en vurdering, som din optiker kan foretage.

LÆS OM BYGNINGSFEJL

Find din styrke i en Synsprøve med sundhedstjek

Et skarpere syn med dine første briller eller kontaktlinser starter med en Synsprøve med sundhedstjek.

Vores autoriserede optikere udmåler dine præcise styrker og kortlægger, hvilke synsfejl dine briller for første gang skal korrigere for. Altså om det f.eks. er nærsynethed, langsynethed eller bygningsfejl.

Synsprøven er ikke kun en test af dit funktionelle syn. Vi foretager også et omfattende tjek af dine øjnes sundhed. Med avanceret optisk udstyr undersøger vi dig bl.a. for eventuelle tegn på grå stær, grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Udtryk din personlighed med dine nye briller

Med briller for første gang kan du også udtrykke dig på helt nye måder og understrege din personlige stil. Det er imidlertid ikke kun dit udseende, der er vigtigt, når du skal have briller for første gang.

Udover din synsstyrke og dine brilleglas har måden, dine briller passer til din ansigtsform og dine ansigtstræk, stor betydning. Brillestellets kant bør være lige ved eller over dine øjenbryn. Ligesom dit stel ikke bør være bredere end dit ansigt.

LÆS GUIDE

Få rådgivning i din lokale Synoptik

I din lokale Synoptik kan vores uddannede brillestylister give dig ekspertrådgivning. Alt sammen med stor grundighed og viden om sæsonens nyeste brilletrends. Ligesom vi gør dig klogere på, hvad du skal være opmærksom på ved din tilvænning til nye briller.

I butikken kan du samtidig gå på opdagelse i vores omfattende udvalg af designerbriller fra alle de kendte brillemærker.

Du finder briller fra populære mærker som Ray-Ban, Gucci, Burberry, Ralph LaurenTom Ford, Hugo Boss, Giorgio Armani, PersolSaint Laurent, Peak Performance, Skaga, Pilgrim og mange flere.

SE UDVALG AF BRILLER

Vælg sikkert briller for første gang i Synoptik

Hos Synoptik koster det ikke dig noget at vælge forkert, når du skal have briller for første gang. Du har bytteservice på både brillestel og vores unikke brilleglas, som du kan få til lige netop dine behov og dit budget.

Fortryder du dit køb af enten brillestel eller -glas, kan du bytte i helt op til 2 måneder efter. Du får efterfølgende mulighed for at gå på opdagelse i vores omfattende udvalg af brillestel og -glas på ny.

Du skal selvfølgelig også være tilfreds med prisen, du betaler. Hvis du finder dine nye briller fra Synoptik billigere hos en anden optiker, udbetaler vi forskellen.

Du skal blot vise os en annonce eller lignende dokumentation.

Oplev større tryghed med et brilleabonnement

I Synoptik kan du passe på dit syn på en endnu smartere måde, når du skal have briller for første gang. Med et Brilleabonnement All-Inclusive™ kombinerer du dine briller med andre briller og solbriller med og uden styrke. 

Du kan altså vælge briller til forskellige sider af din garderobe. Og hvis du også vil opleve fordelene ved kontaktlinser, kan du få dem med i samme fleksible løsning.

Udover briller, solbriller med og uden styrke og kontaktlinser efter behov kan du nyde et væld af eksklusive fordele, som gør det mere trygt at købe briller for første gang:

  • Nye glas og linser, når du får nye styrker
  • Synsprøver med sundhedstjek (værdi 348 kr.) efter behov
  • Fri ombytning af en valgfri brille en gang årligt
  • Ekstra tryghed ved skade eller bortkomst

Læs om dine fordele ved et brilleabonnement her, og kom godt i gang med at opleve større frihed med briller for første gang i din lokale Synoptik. Vores eksperter står altid klar til at hjælpe dig.

LÆS OM ALLE DINE FORDELE

Øje for detaljen