5 gode råd til vinterøjnene

Rigtig mange mennesker lider af tørre øjne – også dem, som ikke bruger kontaktlinser. Føles dine øjne som kulstykkerne på snemanden, er det ikke så mærkeligt. Den lave luftfugtighed om vinteren påvirker fugtbalancen i dine øjne. I din opvarmede stue bliver det kun værre. Her får du fem fugtende vinterråd.

- 3 minutters læsetid

BESTIL TID TIL SYNSPRØVE

1. Blink mere

Husk at blinke – så fugter du dine øjne. Især hvis du er en af de mange, der tilbringer en lang dag foran skærmen. Undersøgelser viser, at når vi arbejder ved en computerskærm, nedsættes vores blinkefrekvens markant. Så blink ekstra meget foran skærmen. Knib gerne dine øjne sammen, og hold dem lukkede et stykke tid.

2. Gnid ikke dine øjne

Undgå for alt i verden at gnide i dine øjne, selvom det er det, du mest har lyst til. Det gør kun dit problem værre. Massér blidt på dit lukkede øjenlåg i stedet. Det får dit øje til at producere mere fugt.

SE UDVALG AF KONTAKTLINSER

3. Dryp dine øjne

Hvis du har svært ved at få dine øjne til selv at producere nok fugt, kan du hjælpe dem med komfortdråber. De både smører og genopfrisker dine øjne. Vi har flere forskellige slags komfortdråber i din lokale Synoptik, så kig ind og hør nærmere.

4. Få tjekket, om du har de rigtige kontaktlinser

Er du begyndt at tage kontaktlinserne ud i utide, fordi de generer dig, så kontakt vores kontaktlinsespecialister. Måske har du brug for kontaktlinser med større fugtighed om vinteren. Vores omfattende udvalg af kvalitetskontaktlinser giver dig rig mulighed for at finde det rette match til netop dig og dine øjne.

Bestil tid til en Synsprøve med sundhedstjek, og hør nærmere om dine mange muligheder med hjælp fra vores kontaktlinsespecialister.

BESTIL TID TIL SYNSPRØVE

5. Brug solbriller mod vinden

Ud over at solbriller beskytter dine øjne mod den lave sol, beskytter de dig også mod en kraftig vintervind. Vind kan nemlig også tørre dine øjne ud. Så gå aldrig ud af døren uden solbriller, som du finder et stort udvalg af i din lokale Synoptik og på synoptik.dk. Lige fra Ray-Ban til Gucci, Polaroid, Hugo Boss, Burberry, Oakley, Marc Jacob, Michael Kors og mange, mange flere populære mærker.

Alle naturligvis med 100% UV-beskyttelse for at sikre dig optimal øjenbeskyttelse mod solens usunde UV-lys, der kan påvirke dine øjnes sundhed.

SE DESIGNERSOLBRILLER

Oplev større frihed og fuld fleksibilitet med et kontaktlinseabonnement i Synoptik

I Synoptik har du mulighed for at få kontaktlinser på abonnement. Med et kontaktlinseabonnement får du løbende ekspertrådgivning af førende kontaktlinsespecialister, fuld fleksibilitet og et væld af andre eksklusive fordele, som vores abonnementsspecialister skræddersyr til netop dig og dit syn:

BESTIL TID TIL SYNSPRØVE

Øje for detaljen