5 gode råd til vinterøjnene

Rigtig mange mennesker lider af tørre øjne – også dem som ikke bruger kontaktlinser. Føles dine øjne som kulstykkerne på snemanden, er det ikke så mærkeligt. Den lave luftfugtighed om vinteren påvirker fugtbalancen i dine øjne. Indenfor i den opvarmede stue, bliver det kun værre. Her får du fem fugtende vinterråd.

0

1. Blink mere

Husk at blinke – så fugter du øjnene. Især hvis du er en af de mange, der tilbringer en lang dag foran skærmen. Undersøgelser viser, at når vi arbejder ved en computerskærm, nedsættes vores blinkefrekvens markant. Så blink ekstra meget foran skærmen - knib gerne øjnene sammen og hold dem lukkede et stykke tid.

2. Gnid ikke dine øjne

Undgå for alt i verden at gnide i dine øjne, selvom det er det, du mest har lyst til. Det gør kun problemet værre. Massér blidt på det lukkede øjenlåg i stedet – det får øjet til at producere mere fugt.

3. Dryp dine øjne

Hvis du har svært ved at få dine øjne til selv at producere nok fugt, kan du hjælpe dem med komfortdråber. De både smører og genopfrisker dine øjne. Vi har flere forskellige slags komfortdråber i Synoptik, så kig ind og hør nærmere.

4. Få tjekket om du har de rigtige kontaktlinser

Er du begyndt at tage kontaktlinserne ud i utide, fordi de generer dig, så kontakt Synoptik. Måske har du brug for kontaktlinser med større fugtighed om vinteren. Med Danmarks største udvalg af kontaktlinser, har vi rig mulighed for at finde det bedste match til dig.

5. Brug solbriller mod vinden

Ud over at solbriller beskytter dine øjne mod den lave sol, beskytter de dig også mod en kraftig vintervind. Vind kan nemlig også tørre dine øjne ud. Så gå aldrig ud af døren uden dine solbriller. Som kontaktlinseabonnent får du altid 25% rabat på alle vores solbriller.