Optimer din livskvalitet med et skarpere syn

Dit syn er noget særligt. Hele 80% af alle din krops sanseindtryk stammer fra dit syn. Det gør din synssans til din krops vigtigste sans. Uden et skarpt syn og optimal øjensundhed kan din livskvalitet blive begrænset. Men hvordan kan du sikre sunde øjne, så dit syn forbliver intakt og dermed ikke forringer din livskvalitet? Det giver vi dig svar på her.

0

Optimer din livskvalitet med et bedre syn

Det er gennem synet, du oplever, hvad verden har at byde på. Og den har meget at byde på. Hvad vil en rejse f.eks. være værd, hvis du ikke kan få alle detaljer med eller generelt se, hvad du foretager dig? Ikke meget. Derfor er det vigtigt, at du passer på dit syn og plejer dine øjnes sundhed, så du kan sikre dig selv et bedre syn gennem hele livet og få alle livets små øjeblikke med.

Hav sunde øjne hele livet

Synet ændrer sig hele livet. Af den årsag er det vigtigt, at du tager hensyn til det og kontinuerligt gør dig overvejelser om, hvordan du kan få et bedre syn. Sunde øjne sikrer dig et bedre syn og dermed øget livskvalitet.

Aldersbetingede synsforandringer

Der sker løbende forandringer i dit øje. I puberteten sker den første store forandring. I denne tid vokser hele din krop – også dit øje, som kan blive for langt og dermed skabe billeddannelsen foran din nethinde. Det gør mange nærsynede. Tilstanden kan blive forværret yderligere i 20’erne, hvor specielt læsning på studier kan stimulere øjets længdevækst og dermed udbygge din nærsynede tilstand. Mange får derfor brug for briller og kontaktlinser for at se bedre.

SE UDVALG AF BRILLER

SE UDVALG AF KONTAKTLINSER

Senere i dit liv bliver de store forandringer ofte skiftet ud med mindre. Ændringer i din linses brydende egenskaber kan resultere i nærsynethed eller langsynethed, og der kan opstå mindre bygningsfejl. En ældre alder kan imidlertid ændre dine synsforandringer, og senere i livet bliver mange langsynede og får behov for læsebriller.

De mange forandringer kræver årvågenhed. Hvis du oplever synsforandringer, bør du ikke tøve med at kontakte din optiker. Gennem en grundig synsprøve kan vi kortlægge, hvordan du kan få et bedre syn.


Bestil tid til en synsprøve

Synsbegrænsninger kan være arvelige

Mange øjensygdomme og -begrænsninger er arvelige. Du kan derfor med fordel vende blikket mod dine forældre: Er de nær- eller langsynede? Har en eller begge øjensygdomme som grå- eller grøn stær?

Der er en god chance for, at du arver de samme synstilstande og øjensygdomme som dine forældre. Det er en god idé at være ekstra opmærksom. På den måde kan du sikre dig selv sunde øjne gennem hele dit liv. Sunde øjne giver dig nemlig mulighed for at se bedre og få alle dit livs små øjeblikke med.

Forebyg synsforandringer

Dit syn ændrer sig hele dit liv. Vi anbefaler, at du får foretaget en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek senest hvert andet år. Det kan være med til at sikre dig sunde øjne og et bedre syn, så du undgår øjensygdomme og synstab på længere sigt.

Forebyggende tiltag

Du kan forebygge synsforandringer og sikre et bedre syn på flere måder. Du kan blandt andet foretage følgende, som er gavnligt for dine øjne og deres sundhed:

  • Undgå rygning
  • Spis sundt og dyrk motion for at forebygge diabetes, som ofte medfører synstab.
  • Kom ud i dagslys – gerne en til to timer dagligt
  • Undgå at læse på mobilen og andre skærme fra for kort afstand, da det øger risikoen for nærsynethed og udstråler blåt lys, som kan føre til anstrengte øjne, træthed og søvnbesvær

Synoptik hjælper dig med at forebygge synsforandringer

Den bedste måde, hvorpå du kan sikre, at dit syn forbliver skarpt, så du kan se bedre, er ved at få foretaget en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek regelmæssigt. Du bør reagere, så snart du oplever selv de mindste forandringer ved dit syn. På den måde sørger du for at have sunde øjne og et godt syn hele dit liv.

Hos Synoptik kan vores sundhedsautoriserede optikere undersøge, om der findes en bedre løsning til netop dit syn, så du kan se bedre. Vi kan gennem et omfattende tjek af dine øjnes sundhedstilstand se eventuelle tegn på øjensygdomme som grå- og grøn stær samt sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk, som kan begrænse dit syn.

Tidlig opsporing af dine synsforandringer er afgørende for et bedre syn. Og med regelmæssige kontroller af dit syn kan du komme dine synsforandringer i forkøbet og måske helt undgå synstab på sigt.

BESTIL TID

Vi ta'r dit syn alvorligt.

Del dit syn med Synoptik

Er du så glad for dit syn, at du vil dele det med os andre?

Hos Synoptik brænder vi for at give dig et bedre syn. Og vi elsker at følge med i, hvor glad du er for det.

Del dit syn med hashtagget #SetMedSynoptik. På den måde kan vi følge med i, hvad du ser, når du stiller skarpt og oplever verden med din krops vigtigste sans.