Optimer din livskvalitet med et skarpere syn

Optimer din livskvalitet med et skarpere syn

Synet er noget særligt. Hele 80 % af alle kroppens sanseindtryk stammer fra synet, hvilket gør synssansen til en af kroppens vigtigste sanser. Et bedre syn giver bedre livskvalitet. Men hvordan kan du sikre sunde øjne, så dit syn forbliver intakt og dermed ikke forringer din livskvalitet? Det giver dig svar på her.

0

Optimer din livskvalitet med et bedre syn

Det er gennem synet, du oplever, hvad verden har at byde på. Og den har meget at byde på. Hvad vil en rejse f.eks. være værd, hvis du ikke kan få alle detaljer med eller generelt se, hvad du foretager dig? Ikke meget. Derfor er det vigtigt, at du passer på dit syn og plejer dine øjnes sundhed, så du kan sikre dig selv et bedre syn gennem hele livet og få alle livets små øjeblikke med.

Hav sunde øjne hele livet

Synet ændrer sig hele livet. Af den årsag er det vigtigt, at du tager hensyn til det og kontinuerligt gør dig overvejelser om, hvordan du kan få et bedre syn. Sunde øjne sikrer et bedre syn og dermed øget livskvalitet.

Aldersbetingede synsforandringer

Der sker løbende forandringer i øjet. I puberteten sker den første store forandring. I denne tid vokser hele kroppen – også øjet, som kan blive for langt og dermed skabe billeddannelsen foran nethinden. Det gør mange nærsynede. Tilstanden kan blive forværret yderligere i 20’erne, hvor specielt læsning på studier kan stimulere øjets længdevækst og dermed udbygge den nærsynede tilstand. Mange får derfor brug for briller for at kunne se bedre.

Senere i livet bliver de store forandringer ofte skiftet ud med mindre. Ændringer i linsens brydende egenskaber kan resultere i nærsynethed eller langsynethed, og der kan opstå mindre bygningsfejl. En ældre alder kan imidlertid ændre synsforandringerne, og senere i livet bliver mange langsynede og får behov for læsebriller.

De mange forandringer kræver årvågenhed. Hvis du oplever synsforandringer, bør du ikke tøve med at kontakte din optiker. Vedkommende kan foretage en grundig synsprøve og kortlægge, hvordan du kan få et bedre syn.

Bestil tid til en synsprøve

Synsbegrænsninger kan være arvelige

Mange øjensygdomme og -begrænsninger er arvelige. Du kan derfor med fordel vende blikket mod dine forældre: Er de nær- eller langsynede, eller har en af dem øjensygdomme som grå- eller grøn stær? Der er en god chance for, at du arver de samme synstilstande og øjensygdomme som dine forældre. Det er en god idé at være ekstra opmærksom på dette, så du kan sikre sig selv sunde øjne gennem hele livet. Sunde øjne giver dig nemlig mulighed for at se bedre, så du kan få det hele med.

Forebyg synsforandringer

Synet ændrer sig hele livet. Vi anbefaler, du får foretaget en Udvidet Synsprøve med Sundhedstjek senest hvert andet år. Det kan nemlig være med til at sikre sunde øjne og et bedre syn, så du undgår øjensygdomme og synstab på længere sigt.

Forebyggende tiltag

Du kan forebygge synsforandringer og sikre et bedre syn på flere måder. Du kan blandt andet foretage følgende, som er gavnligt for øjnene og deres sundhed:

  • Undgå rygning
  • Spis sundt og dyrk motion for at forebygge diabetes, som ofte medfører synstab.
  • Kom ud i dagslys – gerne en til to timer dagligt
  • Undgå at læse på mobilen og andre skærme fra for kort afstand, da det øger risikoen for nærsynethed og udstråler blåt lys, som kan føre til anstrengte øjne, træthed og søvnbesvær

Kort sagt hjælper en sund livsstil til et bedre syn og sunde øjne.

Synoptik hjælper dig med at forebygge synsforandringer

Den bedste måde, hvorpå du kan sikre, at dit syn forbliver skarpt, så du kan se bedre, er ved at få foretaget en Udvidet Synsprøve med Sundhedstjek – og gerne regelmæssigt. Du bør reagere, så snart du oplever selv de mindste forandringer ved dit syn. På den måde sørger du for at have sunde øjne og et godt syn hele livet.

Hos Synoptik kan vores sundhedsautoriserede optikere undersøge, om der findes en bedre løsning til netop dit syn, så du kan se bedre. Vi kan gennem et omfattende sundhedstjek af dine øjnes sundhedstilstand se tegn på øjensygdomme som grå- og grøn stær samt alvorlige sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk, som kan begrænse dit syn. Tidlig opsporing af synsforandringer er afgørende for et bedre syn, så du undgår at miste synet på længere sigt.

Kig ind hos Synoptik, hvis du oplever ændringer ved dit syn – vi ta’r dit syn alvorligt.

BESTIL TID

Del dit syn med Synoptik

Er du så glad for dit syn, at du vil dele det med os andre?

Hos Synoptik brænder vi for at give dig et bedre syn, og vi elsker at følge med i, hvor glad du er for det. Vi er nemlig glade, når du er glad.

Del dit syn med hashtagget #SetMedSynoptik, så vi kan følge med i, hvad du ser, når du stiller skarpt og oplever verden med en af kroppens vigtigste sanser.

Vi ta'r dit syn alvorligt.