Kontaktlinser og influenza

Du kender sikkert til, at dine øjne er mere irriterede, når du er syg. Dine øjne er nemlig meget følsomme, og selv små ændringer i vores immunforsvar kan have stor betydning. Læs her, hvorfor det sker, og hvordan du skal forholde dig.

- 3 minutters læsetid

Derfor får du tørre øjne ved sygdom

Når du bliver syg, bliver dit immunforsvar svækket, og dine slimhinder tørrer ud. Og når dit øje bliver tørt, mister det den naturlige forsvarsmekanisme mod de millioner af bakterier, der befinder sig overalt i vores omgivelser.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Tårerne sørger nemlig for at transportere uønskede bakterier væk fra øjet og holde det rent, samtidig med at tårerne indeholder antibiotiske og immunaktive stoffer. Selvom øjet tørrer ud, kan virus paradoksalt nok også føre til, at dit øje begynder at løbe i vand. Det sker, hvis slimhinden bliver tilstoppet og irriteret.

Uanset om øjnene føles udtørrede eller meget våde, vil du sikkert opleve, at du pludselig kan mærke dine kontaktlinser.

Pas ekstra meget på dine øjne under sygdom

Som kontaktlinsebruger er du sikkert allerede meget bevidst om hygiejne i forbindelse med, at du skifter dine kontaktlinser. Under sygdom er det endnu mere vigtigt at tænke på hygiejnen.

Når du pudser næse og kommer til at klø dig i det irriterede øje, er der risiko for, at du fører bakterier ind i dit øje. Det kan øge irritationen og give dig øjenproblemer som øjenbetændelse. Så den gode lære om at vaske hænder oftere under sygdom er også vigtigt for dine øjnes skyld.

Er du meget hårdt ramt, så tag dine kontaktlinser ud, indtil sygdommen er ovre. Både fordi du så slipper for ubehaget ved at have dem i, men også fordi du derved undgår at komme i berøring med dine øjne, hver gang du skal skifte kontaktlinser. Saltvand kan lindre ubehaget i tørre øjne, men får du øjenbetændelse med gult puds, skal du til lægen og have en recept på øjendråber.

Få ekspertrådgivning med en  Synsprøve med sundhedstjek

En kombination med kontaktlinser og influeza kan være ubehagelig. I din lokale Synoptik finder du autoriserede optikere og kontaktlinsespecialister, der står klar til at hjælpe dig. Uanset hvilke problemer med kontaktlinser du oplever.

I en Synsprøve med sundhedstjek udmåler vores autoriserede optikere dine præcise styrker. Vi foretager samtidig et omfattende tjek af dine øjnes sundhed. Vi undersøger dig altså også for tegn på grå stær, grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk. Alt sammen med stor ekspertise og avanceret optisk udstyr.

Bestil tid

I butikken bliver du også mødt af abonnementsspecialister, som kan skræddersy et fleksibelt kontaktlinseabonnement til netop dig og dit syn. Til skarpe priser og med fuld fleksibilitet. På den måde kan du altid få hjælp af førende kontaktlinsespecialister, hvis du f.eks. oplever gener med influenza og kontaktlinser.

Udover altid skarpt syn får du adgang til løbende ekspertrådgivning hos førende kontaktlinsespecialister og et væld af eksklusive fordele. Nud bl.a.:

  • Altid 33% billigere end kontaktlinsernes normalpris
  • Frit skifte af kontaktlinsetype og -styrke
  • Altid 25% rabat på alle designerstel, kvalitetsglas og solbriller med og uden styrke
  • Synsprøver med sundhedstjek (værdi 348 kr.) og kontaktlinsetjek efter behov
  • Gratis erstatnings- og nødlinser på farten

SE ALLE DINE KONTAKTLINSEFORDELE

Vi ta'r dit syn alvorligt.