Tilstedeværelse

I Synoptik brænder vi for at udbrede viden om, hvordan den enkelte dansker kan få mest ud af sit syn og opleve en synlig forskel. Ved at udvide vores tilstedeværelse landet over og med velgørende aktiviteter i blandt andet Ghana forbedrer vi adgangen til høj kvalitet, udbreder viden om vigtigheden af et godt syn i alle livets situationer og tilbyder briller og kontaktlinser til skarpe priser.

- 3 minutters læsetid

Synoptik-Fonden forsker i øjnenes sundhed

Synoptik er 36% ejet af den velgørende organisation Synoptik-Fonden, som bidrager til at løfte det samlede syns- og øjenfaglige område i Danmark ved at hjælpe viden på vej.

Med Synoptik-Fonden i vores bagland bidrager vi ikke kun til at højne fagligheden i vores butikker. Vi optimerer også det faglige niveau i hele optikerbranchen, så vi som branche kan sørge for, at alle danskere har de rette forudsætninger for at få et skarpere syn.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Fonden bevilgede i 2018 10,3 millioner kroner til sine kerneområder syn og øjne for at skabe positive forandringer, der har værdi for mennesker med synsbegrænsninger – og samfundet som helhed. Beløbet forventes at stige yderligere i 2019.

Det bevilgede beløb gik til hhv. forskning, uddannelse, innovationsprojekter og generel udvikling af optikerbranchen, så flere danskere kan opleve en synlig forskel.

Vi samler briller ind til Ghana

Briller gør dagligt en synlig forskel for mennesker. Hele verden over. Synoptiks kunder har gennem de seneste 13 år sørget for, at det også er tilfældet for Ghanas lokalbefolkning.

Synoptik har i samarbejde med Dansk Blindesamfund og Ghana Blind Union etableret en synsklinik i Ghanas hovedstad Accra til ghanesere med synsnedsættelse.

En gang årligt rejser medarbejdere fra Synoptik til synsklinikken og hjælper personalet med at foretage synstjek og uddele briller doneret af alle Synoptiks kunder landet over.

Brillerne gør en stor forskel for mennesker med nedsat syn. De giver ghanesiske børn mulighed for at lære i skolen – og voksne ghanesere mulighed for at få et job, som kan hjælpe med at forsørge deres familier. Børn med alvorlig synsnedsættelse får evnen til at se deres forældre ordentligt for første gang.

Alle fortjener et godt syn

Alle danskere har mulighed for at indlevere deres aflagte briller og give dem nyt liv i Ghana.

I din lokale Synoptik kan du støtte den gode sag og give dine aflagte briller nyt liv i Ghana. Vi sørger for at måle styrken, rense brillerne og spænde stængerne, så de kan gøre optimal gavn i Ghana.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Vores ansvar | Vores medarbejdere | Vores historie | 
Vores politikker | Vores produkter

Vi ta'r dit syn alvorligt