Guide til vinterferie med kontaktlinser

Hos Synoptik har vi altid fokus på, hvordan du passer bedst muligt på dit syn. Vi deler gerne ud af vores ekspertise og erfaring, så du ved, hvad du skal være opmærksom på. Her kan du læse om, hvad du skal gøre, hvis du bruger dine kontaktlinser på din vinterferie.

- 3 minutters læsetid

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

UV-BESKYTTELSE ER VIGTIGT

UV-beskyttelse af alfa og omega for dine øjne. Ikke kun om sommeren. I vintermånederne kan landskabet være sneklædt, og her bliver helt op til 60% af sollyset refllekteret direkte tilbage i dine øjne. Samtidig kan intensiteten af UV-strålerne være op til 100 gange kraftigere, når solen reflekteres. Solbriller med 100% UV-beskyttelse er derfor afgørende for dine øjnes vel og vel, når solen forkæler dig og spreder sine usunde UV-stråler.

 

FINDES DER KONTAKTLINSER MED UV-BESKYTTELSE?

Ja, der gør – og måske har dine nuværende kontaktlinser endda indbygget UV-beskyttelse. Acuvue Moist er Synoptiks kontaktlinser med UV-beskyttelse. Bruger du en anden type kontaktlinser, er du altid velkommen til at kontakte din lokale Synoptik og høre, om det vil være en god idé for dig at skifte kontaktlinsetype. Vores kontaktlinsespecialister kan bruge deres store ekspertise om dit syn til at finde den bedste løsning til lige netop dig.

SE UDVALG AF ACUVUE

ER KONTAKTLINSER MED UV-BESKYTTELSE NOK?

Nej, for den hvide del af øjet er også sårbart, og her dækker kontaktlinsen ikke. Det betyder, at du også har brug for solbriller. Til gengæld giver kombinationen af kontaktlinser med UV-beskyttelse og solbriller en meget effektiv beskyttelse af dine øjne.

HVILKE KONTAKTLINSER ER BEDST OM VINTEREN?

Om vinteren anbefaler vi dig kontaktlinser med UV-filter, og det kan være nemt og praktisk for dig, at det er endagslinser. På den måde kan du have et ekstra sæt kontaktlinser med i lommen, hvis du skulle miste en kontaktlinse ude på pisten. Med ensagslinser slipper du også for at skulle rense dine kontaktlinser med kontaktlinsevæske.

SE UDVALG AF ENDAGSLINSER

HVAD MED KONTAKTLINSER I KULDEN?

Frostgrader er ikke i sig selv noget problem for dine kontaktlinser. Heller ikke selv om dine kontaktlinser skulle ligge i hård frost i din postkasse. Men på din vinterferie kan den tørre luft kombineret med frost og fartvind tørre dine øjne ekstra ud – og i ekstreme tilfælde få dine kontaktlinser til at fryse og blive hårde. Det undgår du imidlertid ved at bruge solbriller med 100% UV-beskyttelse, som alle solbriller i vores omfattende sortiment har. Uanset om det er Ray-Ban, Gucci, Burberry, Hugo Boss, Oakley, Polaroid eller andre af vores andre populære mærker.

SE DESIGNERSOLBRILLER

SNEBLIND - HVAD ER DET?

Sneblindhed kaldes også svejseøjne, fordi øjensymptomerne er de samme, som hvis du kigger for længe uden beskyttelse ind i en svejseflamme. Du får ganske enkelt en overfladisk forbrænding af dit øjes hornhinde og slimhinde

Typiske symptomer er smerter i dine øjne, lysfølsomhed og fornemmelsen af "grus i øjnene".

Som regel vil dine symptomer forsvinde efter 12 til 24 timer uden efterfølgende problemer. Dine øjne kan dog tage permanent skade ved meget kraftige eller gentagne tilfælde af sneblindhed, så sørg for altid at beskytte dine øjne godt.

LÆS OM ØJENSYMPTOMER

Få ekspertrådgivning i Synoptik

Det kræver sin ekspert at blive klogere på, hvordan du får mest ud af dit syn på din vinterferie. I din lokale Synoptik finder du autoriserede optikere og kontaktlinsespecialister, som kan bruge deres store ekspertise om dit syn til at rådgive dig om, hvordan du passer bedst på dine øjne i vintermånedernes kulde og begrænsede, men skarpe sol.

Alt det gør vi i en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek, som ikke kun indeholder en kortlægning af, om du er nærsynet, langsynet, har bygningsfejl eller døjer med alderssyn. Vi undersøger bl.a. også dine øjne for eventuelle tegn på grå stær, grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

Oplev større frihed med et kontaktlinseabonnement

I butikken kan vores abonnementsspecialister også gøre dig klogere på, hvordan du kan opleve endnu større frihed med et fleksibelt kontaktlinseabonnement. Ud over et skarpere syn, fuld fleksibilitet og løbende kontakt med førende kontaktlinsespecialister får du adgang til et væld af eksklusive fordele, som gør din hverdag nem og bekvem:

  • Altid 33% billigere end dine kontaktlinsers normale kontantpris
  • Fri skifte af kontaktlinsetype og -styrke
  • Altid 25% rabat på alle designerstel, unikke kvalitetsglas og solbriller med og uden styrke
  • Udvidede synsprøver med sundhedstjek (værdi 298 kr.) og kontaktlinsetjek efter behov
  • Gratis erstatnings- og nødlinser på farten

SE ALLE DINE FORDELE

Vi ta'r dit syn alvorligt.