Synet om vinteren

Med vintertiden følger nye synsbehov og nye krav til dit syn. Ved at tage få hensyn kan du optimere dit syn, dine øjnes sundhed og dit generelle velvære.

- 5 minutters læsetid

Trænger du til at få tjekket dit syns skarphed og dine øjnes sundhed? Gå vintertiden i møde med et grundigt tjek hos vores autoriserede optikere.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Guide til de bedste hensyn til synet, øjnene og kroppen

Ved at følge vores guide til de bedste hensyn til dit syn, dine øjne og din krop kan du sikre, at du har dit bedste syn i vintertiden.

Synet

Vintertiden betyder ofte mindre naturligt lys, hvilket kan påvirke dit syn og begrænse din evne til at opleve et komfortabelt syn.

Du kan med fordel sørge for den rette belysning i form af dit valg af elpærer, eller når du læser eller arbejder ved skærmen.

Lyset bør ikke være for skarpt, da det kan genere dine øjne. Vælg derfor en skarphed og mængde, som passer til dine omgivelsers øvrige lysforhold og dine handlinger.

Vælg med fordel glas med brilleglas med en antirefleksbehandling, som reducerer blænding og refleksioner fra kunstigt lys.

Øjnene

De kolde vintermåneder kan udtørre øjnene og forårsage ubehag som kløende øjne og røde øjne.

For at lindre tørhed kan du bruge øjendråber, som fugter dine øjne og fastholder deres naturlige fugt. En anden fordel er at passe på dine øjne med CE-mærkede solbriller med 100% UV-beskyttelse.

Solens usunde UV-lys kan påvirke dine øjnes sundhed hele året rundt. Selv på en overskyet efterårs- og vinterdag som i vintertiden. Det kan du beskytte dine øjne imod ved at bruge solbriller.

I din lokale Synoptik finder du kvalitetssolbriller fra kendte mærker som Ray-Ban, Gucci, Burberry, Hugo Boss, Versace, Polaroid og mange, mange flere.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Kroppen

Vintertidens ofte mindre udendørs aktivitet kan påvirke både dit syn og din øjensundhed. Af den årsag anbefales en sund livsstil med regelmæssig motion og en afbalanceret kost. Det kan bl.a. have en forebyggende effekt på udvikling af aldersrelateret makula degenerationn (AMD).

De mørkere naturlige lysforhold i vintertidens medfører også mindre sollys. Mindre ophold i sollys kan have en negativ indvirkning på udvikling af nærsynethed (myopi). Det anbefales derfor at opsøge dagslys, selvom det er koldt i efterårs- og vintermånederne.

Husk også at indtage antiinflammatorisk kost med en masse grønt, nødder og gode Omega3 olier, som har en forebyggende effekt på gener af tørre øjne. Det kan være noget, vi mærker mere om vinteren, når vi skruer op for varmen i hjemmen, og luften udendørs generelt bliver mere tør.

De rette brilleglas kan gøre en forskel

Briller kan hjælpe dig med meget mere end at stille skarpt på korte og lange afstande. Med de rette brilleglas kan du opleve egenskaber, som kan sikre dig optimal synskomfort i vintertiden.

I Synoptik finder du bl.a. glas med antirefleksbehandling, som reducerer blænding og refleksioner fra digitale skærme, bilkørsel i mørke og øvrig kunstig belysning, som er mere udbredt i vintertiden.

Du kan samtidig vælge specialglas til dine briller. Med farveskiftende glas kan du få brilleglas, der ændrer farveintensitet efter varierende lysforhold. Ligesom du kan vælge komfortglas, som aflaster dine øjne ved f.eks. læsning og dit skærmbrug. Og meget andet.

Læs om vores kvalitetsglas her, eller hør mere hos vores glasspecialister i din lokale Synoptik i dag.

SE UDVALG AF BRILLEGLAS

Find dit nye designerstel i Synoptik

Få målt din synsstyrke i en synsprøve

Døjer du med nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl eller alderssyn, eller er der andre tilstande, som påvirker dit syn?

Det og meget mere stiller vores autoriserede optikere skarpt på i en Synsprøve med sundhedstjek, som indeholder en præcis måling af din synsstyrke og et grundigt tjek af din øjensundhed.

Vi undersøger dig for eventuelle tegn på grå stær, grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk, der kan føre til synstab og -begrænsninger i varierende grad.

Bestil nemt og sikkert tid lige her, og få en unik SynsJournal med hjem efter din synsprøve.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Vi ta’r dit syn alvorligt